افسردگی پنهان چه نشانه هایی دارد؟
نوشته شده توسط : ذهن نو

افسردگی پنهان یکی از انواع افسردگی است که می‌تواند به دو صورت بروز یابد، در حالت اول بیمار خودش به صورت آگاهانه علائمش را از دیگران مخفی می‌کند، اما در حالت دوم نشانه‌ها از دید خود بیمار هم پنهان مانده و افسردگی به صورت نهان در رفتار، افکار و باورهای بیمار رخنه می‌کند. در هر دو حالت بیمار انگیزه کافی ندارد و نسبت به موضوعاتی که قبلا لذت می‌برد، رغبتی نشان نمی‌دهد. با این حال برای تشخیص افسردگی باید به سایر علائم نیز توجه داشت و برای تشخیص نظر متخصص و گاه انجام تست‌ها ضرورت پیدا می‌کند. در ادامه راه‌های تشخیص افسردگی پنهان را آورده‌ایم، در صورتی که علائم را در خود یا نزدیکان دیدید، برای درمان و تشخیص قطعی به متخصص روانشناسی مراجعه نمایید. برای آشنایی با انواع نشانه های افسردگی کلیک کنید.

 

منبع : افسردگی پنهان چه نشانه هایی دارد؟

علایم و نشانه های افسردگی پنهان

با شناخت علائم افسردگی پنهان می توانید خودتان آن را تشخیص دهید و برای درمان قبل از حادتر شدن حالتان اقدام کنید. در ادامه به شایع ترین علائم  اشاره می کنیم. برای تشخیص تست افسردگی بدهید.

1- تغییر سبک خوابیدن و بروز عادت های جدید تغذیه

تغییرات ناگهانی و غیرعادی در رفتارهای یک شخص اغلب هشدارهایی هستند که خطر بروز یک بیماری روانی را  گزارش می دهند. کاهش یا افزایش بی رویه ساعت خواب از بارزترین نشانه‌هایی است که سلامت فرد را  تهدید می‌کند. در نتیجه علاوه بر مصرف الکل، پرخوری  و گرایش به مصرف سیگار و مواد مخدر که رفتارهای معمول یک بیمار افسرده هستند، ممکن است عادت‌های خواب افسرده نیز بهم بریزد. از آن جا که بیمارافسرده علاقه‌ای به فعالیت ندارند ترجیح می‌دهند مدت زمان طولانی بخوابند یا برعکس دچار کم خوابی شدید می‌شوند.

2- افسردگی پنهان و کاهش تعاملات اجتماعی

آدم‌های افسرده هر چند به ظاهر سعی در پنهان کردن حالت روحی و روانی خود داشته باشند، اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی خود را لو می‌دهند. آنها هیچ علاقه‌ای به صحبت با دیگران ندارند و دوست دارند  ساعت‌های طولانی تنها بمانند و منزوی و گوشه نشین می‌شوند.

3- چشم انداز منفی نسبت به آینده

افسردگی حتی به شکل پنهان پشت نقاب شادی و خوشحالی مانع از آن می‌شود که بیمار آینده را زیبا و پر از اتفاق‌های شیرین و لذت بخش تصور کند. در نگاه وی آینده تاریک و مبهم است و هیچ کور سویی از امید و روشنایی وجود نخواهد داشت. نمی‌توان افکار منفی اشخاص افسرده را به منزله واقع بینی تلقی کرد، چرا که واقع بینی به معنای مشاهده واقعیت زندگی اعم از جنبه‌های شادی و غم است، اما در افسردگی پنهان تمام جوانب زندگی در نگاه شخص افسرده پوچ و بی معناست و هیچ دلیلی برای شادی وجود ندارد.

4- افسردگی پنهان | تحریک پذیری شدید

بیمار افسرده به جهت اینکه از درون احساس شادی ندارند و تنها از بیرون وانمود به شادی می‎‌کنند، بسیار عصبی و پرخاشگر می‌شود و سریعا نسبت به موضوعات مختلف واکنش نشان می‌دهند. این اشخاص در برخورد با دیگران دائما احساس خشم و زود رنجی دارند. با در نظر گرفتن این نشانه‌ها می توان به وجود افسردگی پی برد، حتی اگر به ظاهر طور دیگری وانمود کنند.

5- بیان اغراق آمیز هیجانات

یکی از ویژگی‌های افسردگی پنهان با آشکار کردن هیجانات به شکل اغراق آمیز مشخص می‌شود. برای مثال اگر قبلا هنگام دیدن یک صحنه تلخ کمی احساس ناراحتی می‌کرد، اکنون به دلیل افسردگی پنهان احساس غم بیشتری می‌کند و حتی گاه با دیدن یک صحنه ناراحت کننده به شدت گریه می‌کند و احساس غم زیادی را نشان می‌دهد.

6- بیان باورهای غیر عادیی در افسردگی پنهان

بیمار دارای افسردگی پنهان معمولا درباره موضوعاتی صحبت می‌کنند که غیرعادی هستند و بر مضامینی چون مرگ، خود کشی و یا پوچی زندگی دلالت دارد. اشخاص افسرده دارای افکار سیاه و منفی هستند که حتی گاهی از بیان آنها نیز وحشت دارند. در مواردی بیمار دارای افسردگی پنهان به جای منطق اتفاقات را به جادو و تقدیر ارتباط می‌دهد و به همین دلیل اعتقادی به تغییر و کنترل شرایط ندارد.

7- درخواست کمک از اطرافیان

بیمار دارای افسردگی پنهان گاهی از حالات منفی خود احساس خستگی می‌کنند و از اطرافیان‌شان درخواست کمک می‌نمایند. حتی برخی از این افراد مبتلا به افسردگی به دنبال مشورت و حمایت‌های دیگران در جلسات اولیه درمان نیز شرکت می‌کنند اما نسبت به تداوم درمان دچار تردید می‌شوند و آن را رها می‌سازند.

بهترین درمان افسردگی پنهان

بیشتر بیماران افسرده از اینکه مستقیما درباره مشکل خود صحبت کنند و نگرانی‌های درونی خود را فاش سازند، احساس بیم و ترس دارند. یکی از بهترین راهکارهایی که می‌تواند در حل مشکلات و دغدغه‌های افسرده‌ها کاربردی باشد، مراجعه به مشاور و استفاده از تکنیک‌های درمانی او است. مشاور و روانشناس با استفاده از همدلی و گوش دادن به صحبت‌های بیمار و با حفظ اصل رازداری می‌تواند درک بهتری از مشکل و شدت آن پیدا کند و از طریق روش‌های مختلفی چون دارودرمانی، روان درمانی و آموزش مهارت‌های زندگی در جهت بهبود وضعیت بیمار اقدامات مهمی انجام دهند. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان افسردگی شدید کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره افسردگی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا پنهان کردن افسردگی و حفظ ظاهر برای درمان این مشکل موثر است؟

این افراد به اشتباه فکر می‌کنند با پنهان کردن افسردگی خود و سرگرم شدن به امورات مختلف می‌توانند هیجان منفی‌شان را کاهش دهند. این امر اگرچه در برخی مواقع کارساز است اما در مواقعی که شخص به افسردگی مزمن و حاد دچار باشد فقط بر شدت بیماری روانی می‌افزاید.

چشم انداز افرادی که دچار افسردگی پنهان هستند نسبت به آینده چیست؟

افسردگی حتی به شکل پنهان و پشت نقاب شادی و خوشحالی مانع از تصور دنیایی شیرین و امیدبخش می‌شود. در نگاه وی آینده تاریک و مبهم است و هیچ کور سویی از امید و روشنایی وجود نخواهد داشت، حتی اگر در ظاهر طور دیگری خود را معرفی کنند.





:: برچسب‌ها: افسردگی پنهان چه نشانه هایی دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 286
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: