زندگی بدون بچه و فرزند به چه شکل خواهد بود؟
نوشته شده توسط : ذهن نو

زندگی بدون بچه و فرزند از آن دسته موضوعاتی است که حتی تصور آن برای بسیاری از ما غیرممکن است. روانشناسان معتقدند همه ما از جایی به بعد در زندگی‌مان نیاز داریم فرزندانی داشته باشیم که با تربیت آن‌ها احساس مفید بودن بکنیم. به عبارتی شاید بتوان گفت داشتن فرزند یک نیاز غریزی و ذاتی در همه ماست. اما زوج‌های زیادی هم هستند که به هر دلیلی ممکن است زندگی بدون بچه را تجربه کنند. اگر هر دو نفر باهم به این توافق رسیده باشند که تمایلی به داشتن فرزند ندارند این شرایط تا حدودی قابل‌تحمل خواهد بود. اما اگر پای دلایلی مثل مخالفت یکی از زوجین یا ناباروری در میان باشد احتمالاً شرایط سختی را تجربه خواهید کرد. در ادامه به ابعاد مختلف زندگی بدون فرزند پرداخته‌ایم. در صورت شک در مورد این موضوع مشاوره خانواده دریافت نمایید.

 

منبع : زندگی بدون بچه و فرزند

زندگی بدون بچه و فرزند و یا پایبندی به نیاز غریزی؟

اریک اریکسون، روانشناس آمریکایی معتقد است انسان‌ها در هر مرحله از زندگی با یک نیاز روبه‌رو می‌شوند. پس از مرحله جوانی و نیاز به پیدا کردن همسر، هرکدام از ما وارد مرحله زایندگی و تولید می‌شویم. در این مرحله شما نیاز دارید احساس کنید در حال رشد دادن و مراقبت از یک‌چیز باارزش هستید که در آینده از شما به یادگار باقی می‌ماند.

شاید تحقق نیافتن این پدیده باارزش یعنی داشتن فرزند و و تربیت آن؛ برای بسیاری از خانواده‌ها سبب بروز احساس ناامیدی و رکود شود. این شرایط می‌تواند بیماری‌های روحی بسیاری را به دنبال داشته باشد. به همین خاطر است که روانشناسان معتقدند داشتن فرزند یکی از نیازهای ذاتی و غریزی هرکدام از ما است که دیر یا زود جای خالی آن را در زندگی را احساس می‌کنیم.

حتما بخوانید : زندگی مشترک موفق

پیامدهای زندگی بدون بچه و فرزند

بیماری‌های روحی

همان‌طور که گفتیم داشتن فرزند یک نیاز ذاتی برای همه ما انسان‌ها است و بی‌توجهی به آن می‌تواند مشکلات روحی بسیاری را به دنبال داشته باشد. تحقیقات بسیاری نشان می‌دهند زوج‌هایی که صاحب بچه شده‌اند کیفیت زندگی بالاتری دارند و بیماری‌هایی مثل افسردگی بیشتر در خانواده‌هایی اتفاق می‌افتد که به هر دلیلی به‌خصوص ناباروری نمی‌توانند فرزندی داشته باشند.

احساس ناقص بودن، ناتوانی و ناامیدی یا حتی تصور منفی راجع به بدن از دیگر مشکلات و افکار منفی هستند که زوجین نابارور با آن درگیر می‌شوند.

ترس از جدایی و تنهایی

یکی از اصلی‌ترین ترس‌های زنان و مردانی که درگیر ناباروری هستند تنهایی است. آن‌ها احساس می‌کنند در آینده و در زمان سالمندی هیچ‌کس نیست که بتوانند روی کمک‌هایش حساب کنند. به‌علاوه ترس از طرد شدن از جانب همسر یکی دیگر از ترس‌های این افراد است. آن‌ها از یک‌سو احساس می‌کنند همسرشان حق دارد که برای خودش زندگی بهتری داشته باشد و صاحب فرزند شود؛ اما از سوی دیگر احساس می‌کنند اینکه همسرشان آن‌ها را تنها بگذارد عادلانه نیست؛ یا به خاطر علاقه‌ای که به او دارند نمی‌خواهند از همسرشان جدا شوند. این تعارض خود می‌تواند مشکلات بسیاری را برای آن‌ها ایجاد کند.

اختلافات زناشویی

اگر تصمیمِ نداشتن فرزند خواسته هردوی شما نیست یا اگر به دلیل ناباروری یکی از شما از داشتن فرزند محروم شده‌اید، احتمالاً اختلاف در زندگی زناشویی یکی از مشکلاتی است که تجربه خواهید کرد. با توجه به اینکه این اختلافات می‌تواند مشکلات بسیاری را در زندگی شما ایجاد کند حتما از یک مشاور کمک بگیرید.

چطور زندگی خوبی بدون بچه داشته باشیم؟

واقعیت را بپذیرید

پذیرش، اولین قدم برای برطرف کردن هر مشکلی است. تا زمانی که با واقعیت روبه‌رو نشوید طبیعتاً نمی‌توانید هیچ کاری برای آن انجام دهید. درنتیجه اولین قدم این است که واقعیت زندگی خود را باور کنید. برای این کار دست از چانه‌زنی برای تغییر شرایط بردارید. سعی کنید کنترل ذهنتان را در دست بگیرید و از غرق شدن در خیال اینکه صاحب فرزند شده‌اید خودداری کنید. برای مثال اگر وسایل مربوط به کودک در خانه دارید آن‌ها را کنار بگذارید. این وسایل و افکار نه‌تنها کمکی به شما نمی‌کنند بلکه باعث می‌شوند از واقعیت دور شوید.

برای واقعیت برنامه‌ریزی کنید

پس‌ازآنکه واقعیت را پذیرفتید باید به این سؤال پاسخ دهید که چه برنامه‌ای برای آن دارید؟ سعی کنید به ابعاد دیگر زندگی خود توجه کنید و برای آن‌ها برنامه‌ریزی داشته باشید. هرچقدر بیشتر بتوانید برای زندگی خود برنامه داشته باشید درگیری ذهنی شما راجع به نداشتن فرزند کمتر خواهد شد.

سرپرستی یک کودک

یکی از راهکارها برای کنار آمدن با زندگی بدون بچه این است که کودکی را به سرپرستی قبول کنید. به این موضوع فکر کنید که همان‌قدر که شما در مورد داشتن فرزند احساس نیاز می‌کنید کودکانی هم هستند که نیازمند سرپرستی هستند. می‌توانید با سرپرستی کردن یکی از آن‌ها علاوه بر نیاز خود نیاز یک نفر دیگر را هم برطرف کنید.

پیدا کردن زوجین مشابه

یکی از بهترین راهکارها برای اینکه از مشکلات روحی دوری کنید این است که با افرادی مشابه خودتان رفت‌وآمد داشته باشید یا عضو گروه‌های این‌چنینی شوید. این افراد علاوه بر اینکه به‌خوبی نیازهای شما را درک می‌کنند و می‌توانید در کنارشان احساس آرامش کنید تجربیاتشان را هم در اختیار شما می‌گذارند و می‌توانید با استفاده از این تجربه‌ها بسیاری از مشکلات زندگی خود را برطرف کنید.

زندگی بدون بچه و فرزند و اهمیت مشاوره

زندگی مشترک بدون بچه موضوعی نیست که به‌سادگی بتوانید از آن بگذرید. احساس ناراحتی و پوچی ازیک‌طرف و مشکلاتی که با همسرتان پیدا خواهید کرد از طرف دیگر زندگی شما را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند. این شرایط می‌تواند فشار روانی بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد. اگر آن را به‌درستی مدیریت نکنید ممکن است سلامت روان و همین‌طور زندگی مشترک خود را از دست بدهید. به همین خاطر اگر در این شرایط قرار گرفته‌اید بهتر است از یک مشاور خانواده در این زمینه کمک بگیرید. مشاوران با توجه به تخصصی که دارند می‌توانند به‌خوبی به شما کمک کنند تا این مشکلات را در زندگی مدیریت کنید و اجازه ندهید سلامت روان یا زندگی مشترک شما تحت تأثیر این شرایط قرار بگیرد.

اگر درگیر مشکلاتی مثل ناباروری نیستید و می‌خواهید در مورد داشتن فرزند یا نداشتن آن تصمیم بگیرید مشاورین به شما کمک می‌کنند بهترین زمان برای این موضوع را در نظر بگیرید و همین‌طور پیامدهای تصمیم خود را به‌دقت بررسی کنید تا در آینده دچار پشیمانی نشوید. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود در چنین شرایطی با یک مشاور خانواده نیز صحبت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خانه و خانواده می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

نداشتن فرزند چه مشکلاتی را در زندگی من ایجاد خواهد کرد؟

بیماری‌های روحی، کاهش کیفیت زندگی با همسر و همین‌طور ترس از تنهایی و بی‌پناهی در سالمندی ازجمله مشکلاتی هستند که نداشتن فرزند می‌تواند برای شما ایجاد کند.

همسرم با داشتن فرزند مخالف است. چطور می‌توانم او را به این موضوع راضی کنم؟

بهتر است با همسرتان راجع به احساسات خود صحبت کنید، دلایل او را بشنوید و سعی کنید راهکار منطقی برای دلایل وی پیدا کنید. کمک گرفتن از مشاور خانواده نیز می‌تواند بسیار مفید باشد.

 




:: برچسب‌ها: زندگی بدون بچه و فرزند به چه شکل خواهد بود؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 445
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 مهر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: