زایمان طبیعی
نوشته شده توسط : ذهن نو

درباره زایمان طبیعی چه چیزهایی باید بدانیم؟ زایمان طبیعی روش طبیعی بدن مادر برای به دنیا آوردن نوزاد است. دراین روش به خاطر کاهش دخالت‌های غیرطبیعی عوارض ثانویه نیز کمتر خواهد بود. زایمان طبیعی از طریق کانال واژن صورت می‌گیرد و شامل سه مرحله می‌باشد: مرحله شروع درد، مرحله تولد نوزاد و مرحله خروج جفت. تمام این مراحل تا حدودی دردناک است و همین حقیقت سبب شده بسیاری از مادران از این انتخاب و مزیت‌های بی شمارش صرف نظر کنند. اما خوشبختانه امروزه به کمک روش‌های نوین پزشکی زایمان طبیعی بدون درد هم وجود دارد. نوع طبیعی زایمان فواید زیادی برای مادر و نوزاد دارد اما از عوارض آن نباید غافل شد. در صورتی که در این زمینه سوالی دارید، مشاوره بارداری دریافت نمایید.

منبع : زایمان طبیعی

موعد و نشانه های زایمان طبیعی

موعد زایمان را به طور دقیق نمی‌توان مشخص کرد و تاریخی هم که پزشک به شما می‌دهد صرفا یک تخمین حدودی است. در مواردی نوزاد سه هفته زودتر یا دو هفته دیرتر از موعد مشخص شده به دنیا می‌آید که این اتفاق کاملا طبیعی محسوب می‌شود.

اگر زایمان طبیعی را انتخاب کنید به نوزاد خود این فرصت را می‌دهید که به طور کامل در رحم رشد کند و زمان مناسب برای متولد شدن را انتخاب نماید. برای آشنایی با سایر انواع زایمان کلیک کنید.

علائم زیر نشان می‌دهند که موعد زایمان طبیعی شما فرا رسیده و فرزندتان به زودی به دنیا می‌آید:

  • پایین آمدن برآمدگی شکم
  • تنفس راحت‌تر به دلیل برداشته شدن فشار از روی ریه‌ها
  • تکرر ادرار به دلیل فشار آمدن به مثانه
  • خروج ترشحات قرمز یا صورتی رنگ از واژن
  • انقباضات رحمی با فواصل کوتاه و درد شدید
  • اسهال
  • پاره شدن کیسه آب و جاری شدن مایع آمنیوتیک

مراحل زایمان طبیعی

زایمان یک اتفاق طبیعی و آنی نیست بلکه فرایندی چند مرحله‌ای است. در فرایند زایمان طبیعی سه مرحله وجود دارد که نوازد در مرحله دوم به دنیا می آید. در تمام این مراحل باید یک یا چند مراقب در کنار شما باشند تا از لحاظ روحی آمادگی زایمان را پیدا کنید.

مرحله اول زایمان طبیعی (آغاز درد)

در این مرحله انقباضات رحمی آغاز شده و پیشرفت می کنند. گردن رحم در مرحله اول به آرامی نرم و منبسط می‌شود تا زمانی که به طول 10 سانتی متر برسد. تا زمانی که درد شدید نشده می‌توانید در خانه بمانید و به کمک همسرتان از تکنیک‌های آرام بخش بهره بگیرید اما پس از این که درد زیاد شد، حتما به پزشک مراجعه کنید چرا که احتمال پارگی کیسه آب وجود دارد. مرحله اول به سه قسمت جزئی‌تر تقسیم می‌شود: مرحله ابتدایی، مرحله فعال و مرحله گذر.

مرحله ابتدایی یا نهفته

این مرحله طولانی‌تر از باقی مراحل است. در این مرحله رحم نازک شده و به آرامی شروع به باز شدن می‌کند. انقباض‌هایی که در این مرحله صورت می‌گیرند تا حدودی دردناک هستند و به دردهای دوران قاعدگی شباهت دارد. درد این مرحله از مراحل بعدی قابل تحمل‌تر است. تا جایی که حتی برخی از زنان متوجه این انقباضات و باز شدن دهانه رحم نمی‌شوند.

مرحله فعال

رحم مادر بیش از پیش نازک می‌شود و گشاد شدن دهانه ادامه پیدا می‌کند تا جایی که به 7سانتی متر برسد. انقباضات در این مرحله شدیدتر می‌شوند و فواصل بین آن‌ها بسیار کوتاه می‌شود. احساس درد و فشار در ناحیه کمر، شکم و مقعد به وجود می‌آید. فاز فعال از 4 تا 8 ساعت به طول می‌انجامد، به طور میانگین به ازای هرساعت یک سانتی‌متر دهانه رحم باز می‌شود.

مرحله انتقال یا گذر

این مرحله دردناک‌ترین و سخت‌ترین مرحله زایمان است چرا که دهانه رحم باید تا 10 سانتی متر باز شود. در این مرحله درد با شدت زیاد و نوبت‌های بیشتر مشاهده می‌شود. می‌توانید داد بکشید، گریه کنید و یا هرکاری را انجام دهید که تحمل درد را برای‌تان آسان کند. اما بهترین کار این است که روی نفس‌های خود متمرکز شوید و از بینی نفس کشیده و از دهان خارج نمایید.

مرحله دوم زایمان‌طبیعی ( تولد نوزاد)

این مرحله حدودا یک ساعت به طول می‌انجامد و از مرحله قبلی خیلی کوتاه‌تر است. در این مرحله رحم کاملا باز شده و کم کم سر نوزاد بیرون می‌آید. جمجمه نوزاد نرم است و به راحتی از کانال واژن رد می‌شود. پس از این که سر نوزاد بیرون آمد مادر زور می‌زند و متخصص به آرامی کودک را به طور کامل بیرون می‌کشد. بعد از بیرون آمدن نوزاد پزشک با یک دستگاهی به نام مکش، بینی و دهان نوزاد را پاک می‌کند.

مرحله آخر ( خروج جفت)

این مرحله به طور میانگین 15 دقیقه طول می‌کشد و همانطور که متوجه شدید بسیار کوتاه است. در این مرحله پس از خروج نوزاد، انقباضات خفیفی صورت می‌گیرند تا جفت از دیواره رحم جدا شود. می توان این مرحله را به کمک ماساژ انجام داد و بند ناف را به آرامی بیرون کشید. بیشتر مادران پس از به دنیا آمدن نوزاد آنقدر مشغول می‌شوند که متوجه این مرحله نخواهند شد.

زایمان طبیعی بدون درد

در زایمان طبیعی بدون درد پزشک سعی می‌کند به کمک مسکن‌ها درد مادر را به حدی قابل قبول برساند، بدون این که هوشیاری او را از بین ببرد. مسکن‌ها در زایمان طبیعی معمولا به دو صورت تجویز می‌شوند: گاز تسکین درد، روش اپیدورال. پیشنهاد می‌شود مقاله دوران بارداری را نیز بخوانید.

گاز تسکین درد: پزشک برای مادر گاز انتونوکس را تجویز می‌کند که مخلوط پنجاه درصد اکسیژن و نیتروس اکساید است. این گاز از طریق ماسک به مادر داده می‌شود. زمانی که در طی فرایند زایمان طبیعی مادر احساس درد می‌کند این ماسک را روی صورت خود گذاشته و نفس عمیق می‌کشد.

روش اپیدورال: در این روش داروی اپیدورال توسط متخصص به نخاع مادر تزریق می‌شود. این مسکن از نخاع به مغز می‌رود و عملکرد تشخیص درد را غیرفعال می‌کند تا احساس درد کاهش یابد.

مزیت های زایمان طبیعی

1.عدم نیاز به جراحی

2.کاهش خطر بیهوشی

3.دوران نقاهت کوتاه

4.از دست دادن خون کمتر

5.ایجاد رابطه عاطفی قوی بین نوزاد و مادر به خاطر تماس بی واسطه و فوری پس از تولد

6.به صرفه بودن از نظر اقتصادی

7.شیردهی بهتر مادر

8.احتمال کمتر افسردگی پس از زایمان

9.قرار گرفتن نوزاد در معرض باکتری‌های مفید و در نتیجه قوی شدن سیستم ایمنی نوزاد

10.مادر در جریان زایمان طبیعی احساس قدرت می‌کند چرا که نقش خود را تولد فرزندش پررنگ می‌بیند.

 

مشکلات و خطرات زایمان طبیعی

1.زایمان طبیعی برای تمام خانم‌ها مناسب نیست.

2.درد این نوع زایمان زیاد است و برای مادرانی که می‌ترسند یا آستانه تحمل دردشان پایین است توصیه نمی‌شود.

3.احتمال شل شدن و حتی پارگی قسمتی از واژن به هنگام زایمان وجود دارد.

4.بعد از زایمان ممکن است مادر دچار بی اختیاری ادرار شود چرا که ماهیچه‌های واژن شل شده‌اند.

5.تا مدتی پس از زایمان مادر احساس سوزش و درد در ناحیه واژن خواهد داشت.

6.امکان دارد عضله کف لگن در جریان زایمان آسیب ببیند.

7.اگر نوزاد از سر متولد نشود امکان خفگی و مرگ وجود دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

زایمان طبیعی به چه کسانی توصیه نمی شود؟

مادران بیمار، مادرانی که کمبود وزن یا چاقی دارند، مادرانی که جراحی‌های خاص داشته‌اند، بچه‌هایی که در شرایط نامناسب رحمی قرار می‌گیرند، چندقلوها.

آیا در زایمان طبیعی واژن بخیه می خورد؟

در موارد محدودی به هنگام زایمان، واژن و یا مقعد دچار پارگی می‌شود و احتیاج به بخیه وجود دارد.

چطور می‌توان درد زایمان طبیعی را کاهش داد؟

تغذیه مناسب پیش از زایمان، استحمام با آب گرم، ماساژ، انجام تکنیک‌های تنفس، مصرف مسکن زیر نظر پزشک، انجام ورزش‌های دوران بارداری، زایمان در آب و هیپنوتیزم.

 

 

منبع : زایمان طبیعی

 

 





:: برچسب‌ها: زایمان طبیعی ,
:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: