قرص کاپتاگون چیست ؟ این روزها نام این ماده مخدر را بیشتر از قبل میشنویم. باید گفت اگرچه این نام اخیراً زیاد شنیده میشود ولی عمر این ماده مخدر به حدود 6 یا 7 دهه میرسد. کاپتاگون یکی از ترکیبات آمفتامین و متاآمفتامین است. در نتیجه مانند سایر داروهای این دسته خاصیت انرژی بخشی و ایجاد احساس شادمانی دارد. اما همانطور که میدانید داروهای روانگردان تأثیر منفی بسیاری روی مغز فرد گذاشته و احتمال بروز بیماریهای روانی را افزایش میدهند. به همین خاطر درصورتیکه نشانههای استفاده از این ماده مخدر را در هر یک از اطرافیان میبینید بهتر است هرچه سریعتر راجع به این موضوع از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع: کاپتاگون چیست
قرص کاپتاگون چیست ؟
کاپتاگون یا فناتیلین نام ماده مخدری است که از ترکیب آمفتامین و تئوفیلین به وجود آمده است. به همین خاطر میتوانیم آن را در دسته اعتیادآورهای محرک قرار دهیم. این به معنای آن است که با استفاده از این دارو شما احساس انرژی و سرخوشی را تجربه خواهید کرد.
کاپتاگون نخستینبار در حدود دهه 1340 برای استفادههای دارویی وارد بازار شد. در ابتدا از این ماده برای کنترل نشانههای بیشفعالی یا مشکلاتی مانند حمله خواب استفاده میشد. بااینحال پس از مدتی و به دلیل شناخته شدن آثار منفی این دارو بود که استفاده از آن ممنوع شد. البته ساخت و مصرف کاپتاگون بهصورت غیرقانونی هنوز هم ادامه پیدا کرده است. این دارو به شکل قرص بوده و استفاده راحت و قیمت ارزان آن یکی از دلایلی است که باعث تمایل به استفاده بیشتر از آن شده است.
نشانه های استفاده از قرص کاپتاگون
اولین سؤالی که باید به آن جواب بدهیم این است که استفاده از این دارو چه نشانه هایی دارد؟ در واقع سؤال اینجاست که چطور میتوانیم بفهمیم یک نفر از این دارو استفاده میکند؟ در جواب این سؤال باید گفت که کاپتاگون یک محرک است. و به همین خاطر نشانههای آن مانند نشانههای استفاده از شیشه، قرص اکس یا سایر ترکیبات آمفتامین خواهد بود. از جمله این نشانهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس سرخوشی و نشاط که با خلق معمول فرد تفاوت دارد
- افزایش انرژی
- افزایش اعتمادبهنفس
- کاهش نیاز به خواب
- بالارفتن ضربان قلب
برای آشنایی با تعریف اعتیاد مقاله اعتیاد چیست بخوانید.
عوارض استفاده از قرص کاپتاگون
مانند هر ماده مخدر دیگر استفاده از کاپتاگون نیز عوارضی را به دنبال خواهد داشت. البته باید به این نکته دقت داشته باشیم که عوارض استفاده از این ماده در همه یکسان نخواهد بود. با توجه به وزن و جثه، مقدار و مدت مصرف، این دارو میتواند عوارض مختلفی داشته باشد. بعضی از شایعترین عوارض کاپتاگون عبارتند از:
- کاهش وزن و مشکلاتی مانند سوءتغذیه
- مشکلات قلبی مانند فشارخون بالا یا ضربان قلب نامنظم
- اختلال در خواب
- مشکلات کلیوی
- گرفتگی عضلات
- بیماریهای روانی
استفاده از کاپتاگون در جنگ ها
یکی از ویژگیهای استفاده از کاپتاگون این است که فرد احساس قدرت و برتری میکند. در حقیقت مصرفکننده دچار یک اعتمادبهنفس کاذب شده و فکر میکند که نسبت به دیگران برتر است. بهعلاوه این دارو میتواند قدرت و انرژی فرد را بالاتر ببرد. به همین خاطر در گذشته از کاپتاگون برای نیروهای ارتش استفاده میشده است. این موضوع در سالهای اخیر نیز مجدداً بر سر زبانها افتاده است. تحقیقات نشان میدهد سربازان داعش پیش از شروع هر فعالیتی از این داروها استفاده میکردهاند. این کار همانطور که گفتیم باعث افزایش اعتمادبهنفس و همینطور خشونت بیشتر در میان سربازان میشده است.
درمان اعتیاد به کاپتاگون
یکی دیگر از سؤالاتی که راجع به کاپتاگون باید به آن جواب بدهیم این است که آیا اعتیاد به این ماده قابلدرمان است؟ در جواب این سؤال میتوان گفت که بله؛ اعتیاد به این ماده درمانپذیر است. بااینحال گاهی اوقات ممکن است فرد درگیر مشکلات و پیامدهای منفی شده باشد که درمان آنها نیاز به زمان طولانیتری دارد. یا شاید این عوارض جانبی هرگز بهبود پیدا نکنند.
یکی از مهمترین نکات در درمان اعتیاد به کاپتاگون استفاده از مشاورههای رواندرمانی است. با توجه به اینکه کاپتاگون یکی از انواع داروهای روانگردان است تاثیرات روحی بسیاری را میتوانیم از این دارو شاهد باشیم. به همین خاطر است که استفاده تنها از مراحل سمزدایی نمیتواند در درمان این بیماری به شما کمک کند. از جمله اقدامات روانشناسان برای درمان اعتیاد به این مخدر به شرح زیر است. برای اثربخشی درمان ترک اعتیاد حتما درباره انواع مواد توهم زا بخوانید.
کنترل وسوسه
یکی از بزرگترین مشکلات کسانی که ترک اعتیاد را تجربه میکنند این است که میل روانی به استفاده از مخدر همیشه با آنها خواهد بود. این شرایط بهخصوص در استفاده از مخدرهای روانگردان بیشتر میشود. این موضوع برای اکثر معتادان تبدیل به دلیلی میشود که دیریازود دوباره به سمت استفاده از مخدر برگردند. یکی از اقدامات اصلی روانشناسان این است که راههای مبارزه و کنترل این میل درونی را به شما آموزش میدهند. در نتیجه احتمال پاکی شما پس از ترک اعتیاد بهمراتب بیشتر خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با روش های مربوطه مقاله ترک مواد توهم زا را بخوانید.
درمان بیماریهای روحی
استفاده از روانگردانها بسیاری از مواقع باعث بروز بیماریهای روحی میشود. تجربه افسردگی، اختلالات خواب و یا در حالتهای شدیدتر بیماریهایی مثل اسکیزوفرنی از جمله مثالهایی است که در این افراد دیده شده است. به همین خاطر یکی از مهمترین اقدامات روانشناسان این است که وجود یا احتمال بهوجودآمدن بیماریهای روحی را بررسی کرده و برای هرکدام از آنها راهکار مناسبی ارائه کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
کاپتاگون چیست؟
کاپتاگون یا فناتیلین نام ماده محرکی است که خاصیت اعتیادآوری بالایی دارد. این دارو نخستینبار برای درمان بیشفعالی مورداستفاده قرار گرفت. بااینحال به دلیل عوارض منفی که داشت استفاده از آن کنار گذاشته شد.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
ورود به صفحه
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: کاپتاگون چیست
:: برچسبها:
کاپتاگون چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0