علل گرایش به سیگار | دلایل علمی و روانشناسی سیگار کشیدن
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا می‌دانید علل گرایش به سیگار چیست؟ سيگار يكی از علل اصلی بروز بيماری‌های قلبی، عروقی، تنفسی و انواع سرطان‌ها در جهان می‌باشد. نیکوتین  موجود در سیگار این قابلیت را دارد که به سرعت وارد مغز شده و سبب افزایش موقت تمرکز، دقت و حواس جمعی شخص گردد. این تاثیر موقتی و گذرا به مرور زمان اعمال فیزیولوژیک بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و از لحاظ جسمی و روانی عوارض نامطلوبی را بر جای خواهد گذاشت. با آگاهی از علل گرایش به سیگار قادر به جلوگیری از سیگارکشیدن خود و فرزندانتان می‌شوید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

 منبع: علل گرایش به سیگار | دلایل علمی و روانشناسی سیگار کشیدن

علل گرایش به سیگار

گرایش به مصرف سیگار ، موضوعی پیچیده با دلیل‌های متعدد است که به ابعاد شخصیتی فرد و گروه‌های اجتماعی و اقتصادی مرتبط است. به عبارت دیگر هیچ  فرد سیگاری یک شبه سیگاری نمی‌شود، بلکه دلایل متعدد از دوران جنینی به بعد دست به دست هم می‌دهند تا در نهایت یک فرد سیگاری را به وجود آورند. عوامل خانوادگی، گروه همسالان و باورهای اشتباه از جمله مهم‌ترین عوامل سوق دهنده فرد به سمت مصرف سیگار هستند که در ادامه به طور مفصل در مورد هر یک از این عوامل صحبت خواهد شد.

برای آشنایی با سختی ها و علل ناتوانی در ترک سیگار کلیک کنید.

1. خانواده

خانواده به عنوان اولین و امن‌ترین کانون ایمنی بخش به فرد می‌تواند نقش مهمی در شکل گیری یک شخصیت سالم یا ناسالم اجتماعی داشته باشد. به عبارت ساده‌تر خانواده همانطور که با حمایت‌های خود می‌تواند فرزند را در مسیر موفقیت و کسب افتخارات بزرگ قرار دهد، به همان نسبت با ایجاد فشار روانی سبب بروز اختلالات روانی و ناسازگاری‌های اجتماعی در وی می‌شود. و به عنوان مهم‌ترین علل گرایش به سیگار شناخته می‌شود. نوجوان برای رهایی از فشارهای خانواده به دنبال راه چاره می‌گردد و چه بسا به مصرف سیگار، الکل یا مواد مخدر دیگر روی بیاورد. 

والدین به عنوان الگوی نوجوان می‌توانند سهم زیادی در گرایش او به سمت مصرف سیگار داشته باشند. وقتی نوجوان یا جوان در خانواده‌ای زندگی می‌کند که هر دو والد یا یکی از آن‌ها آزادانه سیگار می‌کشد و به واسطه آن احساس سرخوشی دارد، نسبت به مصرف این ماده ترغیب می‌شود. به ویژه وقتی والد مصرف کننده قهرمان رویایی فرزند باشد این الگو پذیری دو چندان خواهد شد.

2. علل گرایش به سیگار | گروه هم سالان

روانشناسان معتقدند که داشتن دوستان سیگاری در دوران نوجوانی و جوانی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین علل گرایش به مصرف دخانیات از جمله سیگار خواهد بود. اگر نوجوان برای ورود به گروه هم سالان و پذیرش از جانب دوستان خود به سیگار کشیدن تشویق شود. زمینه برای گسترش ابعاد خطر آفرین این معضل اجتماعی فراهم خواهد شد. چه بسا نوجوان در آستانه تباهی قرار می‌گیرد.

3. باورهای اشتباه

باور به تاثیر سیگار در رهایی از تنش‌ها و فشارهای روانی، جمعیت زیادی را به مصرف این ماده پر خطر سوق می‌دهد. بین مصرف نخستین نخ سیگار تا سیگاری شدن یک دوره پنهان 3 ساله وجود دارد. به این معنی که وسوسه ناشی از مصرف نخستین سیگار می‌تواند تا مدت‌ها در وجود فرد پنهان بماند و مانند خاکستر زیر آتش با اولین جرقه شعله ور گردد.

برای آشنایی با عوارض سیگار کشیدن کلیک کنید.

4. رسانه های جمعی

یکی از علل گرایش نوجوان یا جوان به سمت مصرف سیگار، تقلید از هنرپیشه یا شخصیت اجتماعی محبوب اوست. در رسانه‌های نمایشی همچون سینما و تلویزیون هنر پییشه‌ها به راحتی سیگار می‌کشند بدون اینکه مانعی وجود داشته باشد. به همین دلیل رفتار کردن مثل قهرمان فیلم‌ها و سریال‌ها برای تماشاگران بسیار جالب و لذت بخش خواهد بود. در دسترس بودن آسان و همچنین قیمت ارزان سیگار نیز از عواملی هستند که در این مسیر به فرد کمک می‌کنند تا به راحتی از هنر پیشه‌ها تقلید نمایند.

5. علل گرایش به سیگار | عوامل روانی

یک شخصیت سالم می‌داند که سیگار به طور موقت و بر اساس تلقین‌های شخص مصرف کننده خاصیت کاهش دهنده نوسانات خلقی را دارد. این در حالیست که افراد سیگاری فکر می‌کنند در نتیجه مصرف سیگار، رفتار بهتری از خود نشان می‌دهند و در برقراری روابط جنسی موفق‌تر عمل می‌کنند. افسردگی، اضطراب و فشارهای روانی عواملی هستند که فرد را به مصرف سیگار ترغیب می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تعریف اعتیاد کلیک کنید. 

 

جلو گیری از گرایش نوجوان و جوان به سمت مصرف سیگار 

بهترین راه جلوگیری از مصرف سیگار این است که فرزندان خود را تحت فشارهای روانی قرار ندهید و دست از تحکم‌های بی فایده بردارید. اگر نوجوان احساس کند که از طرف خانواده درک نمی‌شود و تحت فشار قرار دارد، به دنبال کسب آرامش در فضای بیرون از منزل خواهد بود. برقراری روابط صمیمانه در بین اعضای خانواده فرصت رشد سالم را به فرزندان می‌دهد و مانع از ایجاد تنش بین والدین و نوجوانان خواهد شد. سرگرم کردن نوجوانان یا جوانان به فعالیت‌های ورزشی، مطالعه و تفریحات سالم، راه حل پیشنهادی دیگری است که می‌تواند از گرایش آنان به سمت مصرف مواد مخدر از جمله سیگار جلوگیری نماید. برای کسب اطلاعات در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه علل گرایش به سیگار می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

 

سوالات متداول

مهم‌ترین دلایل گرایش به سیگار چیست؟

علاوه بر عوامل وراثتی عوامل محیطی مانند خانواده، دوستان، رسانه‌های جمعی، مشکلات روانی و تصورات غلط در مورد سیگار باعث گرایش به سمت آن می‌شود. با کمک گرفتن از خدمات مشاوره می‌توانید هرچه سریع‌تر در جهت ترک اعتیاد به سیگار گام بردارید.





:: برچسب‌ها: علل گرایش به سیگار | دلایل علمی و روانشناسی سیگار کشیدن ,
:: بازدید از این مطلب : 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 آذر 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: