ازدواج با بیمار دوقطبی چه مشکلاتی در پی دارد؟ اختلال دوقطبی وضعیتی است که طی آن فرد در برخی مواقع به مدت دست کم یک هفته دچار علائم شیدایی یا مانیا میشود و ممکن است دورههایی از افسردگی اساسی را تجربه کند. همه این مسائل میتواند بر همسر و سایر اطرافیان تاثیر گذاشته و مشکلاتی را برای آنها به بار بیاورد. از همین رو ازدواج با بیمار دوقطبی میتواند با چالشهای متعددی همراه باشد و بر بهداشت جسمی و روانی افراد تاثیرات نامطلوب بگذارد. در ادامه در مورد چالشهای ازدواج با بیمار دو قطبی و راههای کنار آمدن با آن توضیحات بیشتری ارائه کردهایم. با توجه به ویژگیهای رفتاری افراد دوقطبی لازم است که پیش از ازدواج با این افراد حتما از مشاوره قبل از ازدواج بهره ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره قبل از ازدواج کلیک کنید.
منبع : ازدواج با بیمار دوقطبی
ازدواج با بیمار دوقطبی | آشنایی با بیماری دوقطبی
قبل از اینکه بخواهید در مورد ازدواج با بیمار دوقطبی تصمیم بگیرید لازم است به درک درستی در مورد این اختلال برسید چرا که برداشتهای نادرستی در مورد این بیماری رواج دارد و بسیاری از افراد اطلاعات صحیحی از مشکل دوقطبی ندارند. برای مثال برخی افراد فکر میکنند مبتلایان به دوقطبی لحظهای میخندند و لحظهای دیگر به طرز شدیدی غمگین شده و گریه میکنند. در حالی که این وضعیت در بین متخصصین تحت عنوان چرخش خلق شناخته میشود و میتواند مقدمهای برای افسردگی باشد اما با اختلال دوقطبی تفاوت دارد.
دوقطبی نوع یک و نوع دو
طبق تعریف انجمن روانپزشکان آمریکا اختلال دوقطبی دو حالت دارد که به آنها دوقطبی نوع یک و نوع دو گفته میشود. در اختلال دوقطبی نوع یک فرد دست کم به مدت یک هفته در حالت شیدایی یا مانیا قرار میگیرد. از جمله علائم مانیا باید به افزایش انرژی، کاهش نیاز به خواب، افزایش اشتها، درگیری در رفتارهای پرخطر، احساس سرخوشی مفرط و ولخرجی اشاره کرد. افرادی که درگیر دوقطبی نوع یک هستند ممکن است بعضا دورههایی از افسردگی اساسی را نیز تجربه کنند.
در دوقطبی نوع دو فرد الزاما بیش از یک دوره افسردگی اساسی را تجربه میکند که هرکدام دست کم به مدت 2 هفته به طول میانجامند. در این زمان علائمی هم چون غمگینی مفرط، از دست دادن علائق، کمبود اشتها، از دست دادن وزن، بروز مشکلاتی در خواب، کاهش تمرکز، احساس بی ارزشی و افکار مرگ و خودکشی بروز مییابند. در کنار دورههای افسردگی مبتلایان به دوقطبی نوع دو دورههایی از مانیا را نیز تجربه میکنند که نسبت به دوقطبی نوع یک با شدت کمتری اتفاق میافتد. از همین رو به این دورهها هیپومانیا گفته میشود. برای آگاهی بیشتر در زمینه بیماری بیماری دوقطبی کلیک کنید.
چالشهای ازدواج با بیمار دوقطبی
ازدواج با بیمار دوقطبی میتواند سرشار از چالش باشد و همسر فرد را نیز تحت فشارهای روانی زیادی قرار دهد. در نتیجه اگر قصد ازدواج با فردی را دارید که به این اختلال مبتلاست لازم است از قبل چالشهای پیش روی خود را بشناسید و با دید بازتری تصمیم بگیرید. ما در ادامه به مهم ترین چالشها در این زمینه اشاره کردهایم.
1- احساس بی ثباتی در زندگی از چالشهای ازدواج با بیمار دوقطبی
بسیاری از افرادی که با مبتلایان به اختلال دوقطبی ازدواج میکنند همواره در زندگی نوعی بی ثباتی و عدم اطمینان را احساس میکنند چرا که ممکن است همسرشان پس از گذراندن دورهای از افسردگی شدید در دورهای از مانیا قرار بگیرد و علائمی همچون افزایش انرژی و سرخوشی مفرط را از خود نشان دهد. این وضعیت اغلب همسران را سردرگم کرده و باعث میشود که احساس کنند شرایط زندگی آنها تا حد زیادی غیر قابل کنترل و غیر قابل پیش بینی است.
2- قرار گرفتن در معرض فشارها و اختلالات روانشناختی
زندگی کردن با فردی که دورههایی از افسردگی و مانیا را تجربه میکند میتواند تا حد بسیاری تنش زا باشد. برای مثال ممکن است همسر شما بدون دلیل پول زیادی خرج کند یا درگیر رفتارهای پرخطری نظیر مصرف مواد یا قماری بازی شود. همین مسائل اضطراب زیادی را به همسران تحمیل میکند و میتواند زمینه ساز انواع اختلالات روانشناختی شود. در نتیجه اهمیت دارد که علاوه بر پیگیری وضعیت درمان همسرتان خود نیز تحت نظر یک روانشناس باشید تا بتوانید با استقامت بیشتری اوضاع را مدیریت نمایید و بهداشت روانی خود را حفظ کنید. برای آگاهی بیشتر در زمینه بهداشت روان در ازدواج کلیک کنید.
3- بروز مشکلات جانبی در کنار اختلال دوقطبی
افراد مبتلا به اختلال دوقطبی علاوه بر علائم مرتبط با بیماری در دوره شیدایی ممکن است درگیر مسائل دردسرسازی شوند. برای مثال بسیاری از آنها در این شرایط بیش فعالی جنسی را تجربه میکنند و یا ممکن است نسبت به مصرف مواد مخدر یا مشروب علاقه مند شوند. از همین رو درگیری با قانون و بروز مشکلات اجتماعی و اقتصادی نیز از جمله مسائلی است که میتواند در این شرایط اتفاق بیافتد. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که بیمار همواره تحت نظر یک متخصص در حوزه سلامت روان باشد و درمانهای دارویی و روانشناختی لازم را دریافت نماید.
4- افزایش ریسک ابتلا به اختلالهای روان شناختی برای فرزندان
اختلالات روان شناختی نیز تا حدی ارثی هستند و میتوانند از والدین به فرزندان منتقل شوند. البته باید گفت که در حقیقت این اختلالات از تعامل فاکتورهای زیستی و فشارهای محیطی پدید میآیند. از آنجایی که زندگی کردن در خانهای که پدر یا مادر از اختلال دوقطبی رنج میبرد میتواند برای فرزندان نیز آسیب زا باشد این احتمال وجود دارد که فرزندان نیز درگیر مشکلات روانشناختی شوند. از همین رو افراد در این شرایط برای بچه دار شدن تردیدهای زیادی را تجربه میکنند و پس از به دنیا آمدن فرزند نیز با چالشهای بیشتری برای پرورش کودک خود مواجه هستند. برای شناخت بیشتر در زمینه ملاک انتخاب همسر مناسب کلیک کنید.
ازدواج با بیمار دوقطبی | توصیههایی برای همسران
برای آنکه بتوانید چالشهای موجود در زندگی مشترکتان را تقلیل دهید رعایت برخی توصیهها میتواند تا حد زیادی کمک کننده باشد. ما در ادامه به چند مورد از مهم ترین آنها اشاره کردهایم.
1- اطلاعات خود را از اختلال دوقطبی بالا ببرید
برای اینکه بتوانید تعاملات بهتری با همسر خود داشته باشید لازم است ابتدا وضعیت او را به درستی درک کنید. هرچقدر شناخت شما از بیماری او بیشتر باشد راحت تر میتوانید علت رفتارهایش را دریابید و کمتر در این زمینه دچار مشکل میشوید. از طرف دیگر درک بیشتر شما با فراهم کردن حمایت اجتماعی برای همسر میتواند به بهبودی او تا حد زیادی کمک نماید.
2- به همسرتان برچسب نزنید
در صورتی که با یک بیمار دوقطبی ازدواج کردهاید دیگر نباید به او برچسب مشکل دار بودن بزنید. شما پذیرفتهاید که با این شخص ازدواج کنید. استفاده از اصطلاحاتی نظیر دیوانه یا روانی حتی به شوخی یا زمانی که عصبانی هستید میتواند تاثیر بسیار منفی روی همسرتان بگذارد و باعث شود که او بیشتر در مشکل خود درگیر شود.
3- تبعیت درمانی او را نظارت کنید
بسیاری از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی تبعیت درمانی کمی دارند. برای مثال ممکن است خوردن داروها را پشت گوش بیاندازند یا از رفتن به جلسات روان درمانی سر باز بزنند. بسیار اهمیت دارد که به عنوان همسر به او در این زمینه انگیزه بدهید و کمک کنید تا بتواند دورههای درمانی خود را با نظم بیشتری ادامه دهد. اگر نمی دانید چطور باید به همسر خود در این زمینه کمک بگیرید بهتر است با یک روانشناس مشورت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات روانی و ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
برای درمان اختلال دوقطبی چه داروهایی تجویز میشود؟
پزشکان معمولا برای کنترل این وضعیت از داروهای تثبیت کننده خلق نظیر لیتیوم کمک میگیرند. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که داروهای روان پزشکی حتما باید تحت نظارت متخصص مصرف شود و استفاده خودسرانه از آنها هرگز مجاز نمیباشد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 66419012-021
منبع : ازدواج با بیمار دوقطبی
:: برچسبها:
ازدواج با بیمار دوقطبی ,
:: بازدید از این مطلب : 530
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0