درمان اضطراب
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا راه‌های درمان اضطراب را می‌شناسید؟ اضطراب یک احساس ناراحتی، نگرانی یا ترس است که می‌تواند به صورت خفیف یا شدید بروز پیدا کند. همه انسان‌ها در دوره‌ای از زندگی خود اضطراب را تجربه می‌کنند. به عنوان مثال ممکن است از نشستن سر جلسه امتحان‌ یا مصاحبه شغلی احساس نگرانی‌و‌اضطراب کنید. این اضطراب‌ها کاملا طبیعی‌اند اما اختلالات اضطرابی گروهی از بیماری‌های روانی هستند که باعث اضطراب‌و‌ترس دائمی و طاقت فرسا می‌شوند. اضطراب‌بیش از حد می‌تواند در کار، درس، جمع‌های خانوادگی و سایر موقعیت‌های اجتماعی‌تان اخلال ایجاد کند. با آگاهی از روش‌های درمانی و همچنین کمک گرفتن از متخصص می‌توانید این مشکل را برطرف سازید. 

بیشتر بخوانید : اختلالات اضطرابی
 
 
 

راه های درمان اضطراب

درمان اضطراب باید به طور خاص برای هر فرد تنظیم شود. آنچه برای یک شخص موثر واقع می‌شود، ممکن است برای شخص دیگری مفید نباشد. انواع روش‌های درمانی عبارتند از:

1. رفتار درمانی

رفتار درمانی شامل انواع روش‌های درمانی است که اختلالات بهداشت روان رادرمان می‌کند. این درمان به دنبال شناسایی و کمک به تغییر اختلالات اضطرابی یا رفتارهای ناسالم است. به کمک این درمان می‌توان رفتارهای ناسالم را تغییر داد. پایه این درمان‌بر تأثیر افکار و عقاید شخص بر عملکرد و خلق و خوی وی است. این مسئله اغلب بر مشکلات فعلی فرد و نحوه حل آن‌ها تمرکز دارد. هدف بلند مدت این درمان این است که الگوهای رفتاری و تفکر فرد را به الگوی‌های سالم‌تری تبدیل کند. شناخته شده‌ترین روش‌های درمانی در این نوع درمان‌عبارتند از: آموزش آرامش، مواجهه با واقعیت مجازی، آموزش مهارت‌های اجتماعی، مدل سازی، تمرین رفتاری و… . برای انجام تمرینات ریلکسیشن کلیک کنید.

2. درمان رفتاری شناختی (CBT)

رفتار درمانی CBT در شناسایی، درک و تغییر الگوهای تفکر و رفتاری‌اضطراب استفاده می‌شود. درمان رفتاری شناختی (CBT) نوعی درمان روانشناختی است که برای مشکلات زیادی از جمله افسردگی، اختلالات اضطرابی، مشکلات مصرف مواد مخدر و بیماری‌های روانی موثر است. هدف درمان رفتاری شناختی بهبود سلامت روان می‌باشد. CBT رفتار و اختلالات فرد را تغییر نمی‌دهد و هدف این است که به شما کمک کند تا با مشکلات طاقت فرسا به روش مثبت‌تری کنار بیایید. این روش به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید این الگوهای منفی را برای بهبود احساس خود تغییر دهید. برخلاف روش‌های دیگر گفتگو، CBT به جای تمرکز روی موضوعات گذشته با مشکلات حال حاضر شما توجه می‌کند. 

3. درمان اضطراب | رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

رفتار درمانی دیالکتیکی نوعی درمان شناختی- رفتاری است که ترکیبی از راهکارهایی مانند ذهن آگاهی، پذیرش و تنظیم هیجان است. رفتار درمانی شناختی سعی در شناسایی و تغییر الگوهای تفکر منفی دارد و باعث ایجاد تغییرات رفتاری مثبت می‌شود. DBT ممکن است برای درمان‌اضطراب و سایر رفتارهای خود تخریبی استفاده شود. یک دوره کامل رفتار درمانی دیالکتیکی حدود 6 ماه طول می‌کشد. بیماران می‌توانند انتظار داشته باشند که تقریباً 6 هفته زمان روی هر نوع درمان صرف کنند.

4. قرار گرفتن در معرض درمانی (PE)

قرار گرفتن در معرض یک درمان روانشناختی است که برای کمک به مردم در مقابله بااضطراب خود ایجاد شده است. افراد در زمان داشتن‌اضطراب، تمایل دارند از اشیا، فعالیت‌ها یا موقعیت‌های مربوط به آن دوری کنند. مواجهه درمانی نوعی از درمان شناختی-رفتاری است که برای درمان انواع اختلالات مربوط به‌اضطراب از جمله فوبیا، وسواس، اختلال‌اضطراب اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده که قرار گرفتن در معرض درمانی، موثرترین درمان اضطرابی در افراد با مشکلات اختلالات اضطرابی است. برای آشنایی با سایر روش های درمان وسواس کلیک کنید.

5. مشاوره

مشاوره نوعی روش رفتار درمانی است که از طریق درمان شناختی به حل مشکل اختلالات اضطرابی می‌پردازد. رفتار درمانی یکی از موثرترین روش‌ها برای درمان مشکلات‌اضطرابی می‌باشد. با شناخت عوامل ایجاداضطراب می‌توان آن را راحت‌تر درمان کرد. با دریافت مشاوره تلفنی به راحتی و در کمترین زمان می توانید تحت درمان قرار بگیرید.

6. درمان اضطراب | گروه درمانی

گروه درمانی فرصتی را برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و مشاوره برای شما فراهم می‌کند. با شرکت در یک گروه علاوه بر تقویت روابط بین افراد با تجربیات مشابه، با گذشت زمان منابع اضطراب پدیدار شده و می‌توان آن‌ها را برطرف کرد.

7. دارو درمانی

داروهای درمان‌اضطراب را فقط با نسخه پزشک می توان تهیه کرد. پزشکان می‌توانند اضطراب را تشخیص داده و به درمان آن بپردازند اما ممکن است توصیه کنند برای اختلالات اضطرابی شدید یا مقاوم به درمان با روانپزشک مشورت نمایید. استفاده از بنزودیازپین‌ها یکی از کاربردی‌ترین روش‌های درمان‌اضطراب است که باید زیر نظر پزشک انجام شود.

بیشتر بخوانید : علائم اضطراب

روش های درمان اضطراب به صورت طبیعی

با انجام برخی کارهای ساده و طبیعی نیز می‌توانید اضطراب خود را کاهش دهید. این روش‌ها عبارتند از:

1. درمان اضطراب | تغییر سبک زندگی

انجام فعالیت‌هایی مانند عدم گوشه نشینی و فعالیت در اجتماع، افزایش اعتماد به نفس، تفریح کردن، داشتن برنامه ریزی، افکار مثبت و… می‌تواند در درمان‌اضطراب موثر باشد.

2. ورزش

هنگامی که از نظر جسمی سرعت را بالا می‌برید، بدن به ترشح اندورفین که هورمونی برای افزایش روحیه است، می‌پردازد. جایگزینی افکار منفی با افکار خنثی یا مثبت می‌تواند به آرامش شما کمک کند. ورزش‌هایی چون یوگا باعث افزایش آرامش شده و در جلوگیری ازاضطراب بسیار مفید واقع می‌شوند.

3. درمان اضطراب | رژیم غذایی و تغذیه

داشتن تغذیه مناسب می‌تواند در درمان‌اضطراب مفید و موثر باشد. گروهی از مواد غذایی باعث افزایش‌اضطراب هستند و گروهی دیگراضطراب را کاهش می‌دهند. مصرف زیاد نمک باعث کاهش پتاسیم در بدن و افزایش فشار خون می‌شود که هردو اضطراب‌ آور هستند. مصرف شکر، مواد قندی ساده، الکل و نیکوتین در بلند مدت باعث افزایش اضطراب شما می‌شود. کمبود آب در بدن می‌تواند از علل ایجاد اضطراب باشد، به همین دلیل توصیه می‌شود که روزانه شش تا هشت لیوان آب میل کنید. برای آشنایی با جددترین روش های کاهش اضطراب و احساس بی قراری کلیک کنید.

بیشتر بخوانید : مقابله با اضطراب امتحان

درمان اضطراب در کودکان و نوجوانان

مشکلات و اختلالات اضطرابی در کودکان را می‌توان درمان کرد. درمان زودهنگام باعث می‌شود که از مشکلات بعدی مانند اعتماد به نفس پایین و یا روابط اجتماعی ضعیف پیشگیری شود. اقداماتی مانند مراجعه به روان پزشک، مشاوره فردی و یا خانوادگی و یا درمان‌های دارویی به بهبوداضطراب کمک می‌کند. در مواردی که کودک شما دچار اضطراب‌های شدید می‌شود، تنها بررسی‌های یک روان پزشک می‌تواند به شما و کودکتان کمک کند.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و اختلالات همراه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

اضطراب و راه های مقابله با آن چیست؟

اضطراب یک احساس ناراحتی مانند نگرانی یا ترس است که می تواند خفیف یا شدید باشد. روش‌های درمانی مختلفی برای مقابله با اضطراب وجود دارد.

بهترین روش درمان اضطراب چیست؟

درمان‌اضطراب باید به طور خاص برای هر فرد تنظیم شود. آنچه برای یک شخص موثر واقع می‌شود، ممکن است برای شخص دیگری مفید نباشد.

راه های کنترل اضطراب چیست؟

انجام فعالیت‌هایی مانند عدم گوشه نشینی و اجتماعی بودن، افزایش اعتماد به نفس، افزایش تفریح، داشتن برنامه ریزی، داشتن افکار مثبت، ورزش و به طور کلی تغییر سبک زندگی می تواند در درمان‌اضطراب موثر باشد.





:: برچسب‌ها: درمان اضطراب ,
:: بازدید از این مطلب : 486
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: