اعتیاد به اینترنت
نوشته شده توسط : ذهن نو

امروزه اعتیاد به اینترنت تبدیل به یک معضل اجتماعی شده است که می‌تواند سلامت فرد و حضور مفید او در جامعه را مختل کند. همه افراد در طول روز وقت زیادی را صرف برنامه‌های مختلف و استفاده از اینترنت می‌کنند اما برخی افراد در این مورد بسیار افراط می‌کنند به طوری که سلامت و زندگی اجتماعی‌شان آسیب می‌بیند. همچنین استفاده زیاد از اینترنت می‌تواند بر جنبه‌های دیگر زندگی مانند تحصیلات، رفتار و روان تاثیر بگذارد. به همین دلیل ضروری است که از اعتیاد به اینترنت و روش‌های ترک آن آگاهی یابید تا گامی موثر در این زمینه بردارید.

منبع : اعتیاد به اینترنت

 

اعتیاد به اینترنت

معتادان به اینترنت کسانی هستند که زمان بسیار زیادی را صرف اینترنت می‌کنند. این افراد به جای تامین نیازهای روزانه خود مدام پای اینترنت هستند. اعتیاد به اینترنت یک بیماری شناخته نشده است اما اثرات آن بیشتر از آنچه تصور می‌شود بر زندگی تاثیر می‌گذارد. این اعتیاد باعث می‌شود فرد وابسته در صورت دور ماندن از اینترنت احساسات منفی داشته باشد یا پرخاشگر شود.

عوامل ایجاد کننده اعتیاد به اینترنت

عواملی که موجب اعتیاد به نت در افراد می‌شوند عبارت اند از:

1. خجالتی بودن

افراد خجالتی نمی‌توانند در دنیای واقعی با افراد ارتباط برقرار کنند. اینترنت باعث می‌شود این افراد در صحبت با دیگران ناشناس بمانند. در نتیجه فضای مناسبی برای افراد خجالتی فراهم می‌شود تا بتوانند به راحتی با دیگران ارتباط بگیرند.

2. گرایش به اعتیاد در شخصیت

بعضی افراد و شخصیت‌ها زودتر از دیگر افراد به اعتیاد دچار می‌شوند. این افراد در زندگی به چیزهای زیادی وابستگی اعتیاد گونه دارند که اینترنت یکی از این‌ها است.

3. اعتیاد به اینترنت | برای رها شدن

برخی افراد برای فرار از واقعیت یا موقعیتی که در آن هستند، غرق اینترنت می‌شوند. آن‌ها برای فرار از دغدغه‌های روزانه از اینترنت استفاده می‌کنند. این افراد با اینترنت حواس خود را از حقیقت تلخی که در زندگی آزارشان می‌دهد، پرت می‌کنند.

4. تخلیه شدن هیجان

لایک شدن، کامنت بالا گرفتن یا درآمد از طریق بعضی بازی‌ها حس هیجان آن‌ها را ارضا می کند. این کارها باعث می‌شود فرد در زندگی احساس سرزندگی کند.

5. پاسخ های بیوشیمیایی

بازی‌های اینترنتی موجب ترشح هورمون اندروفین و دوپامین می‌شود. این هورمون‌ها موجب احساس نشاط و سرزندگی در فرد می‌شود که همین امر موجب این اعتیاد می‌گردد.

اعتیاد به اینترنت و انواع مختلف آن

فرد معتاد به اینترنت ممکن است گرفتار یک یا چند نوع اعتیاد به اینترنت شده باشد. این اعتیاد بر جنبه‌های مختلف روانی زندگی فرد تاثیر گذار است. انواع این اعتیادها عبارتند از:

_اعتیاد به اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی

_اعتیاد به تماشای برنامه‌های مستهجن در اینترنت

_اعتیاد به مصرف گرایی آنلاین یا خرید و فروش‌های غیر قانونی

_اعتیاد به بازی‌های آنلاین که برای سلامتی روانی و جسمی فرد خطرناک است.

_اعتیاد به اطلاعات زیاد

عوارض اعتیاد به اینترنت

مطالعات نشان داده که معتادان به اینترنت بیش از دیگر افراد دچار اضطراب، افسردگی و میل به خودکشی می‌شوند. در ادامه به برخی از مشکلات ناشی از اعتیاد به اینترنت اشاره می‌کنیم:

1. مشکلات جسمی

افرادی که طولانی مدت پشت کامپیوتر می‌نشینند دچار مشکلات مچ و دست می‌شوند. این افراد گردن درد و کمر درد را بخاطر حالت نشستن زیاد تجربه می‌کنند. نگاه کردن زیاد به صفحه مانیتور باعث می‌شود دچار مشکلات خشکی چشم و دیگر مشکلات بینایی شوند. ثابت نشستن پشت کامپیوتر موجب کم تحرکی و بروز چاقی در این افراد می‌شود.

2. اعتیاد به اینترنت | مشکلات روحی

تحقیقات نشان داده که افراد وابسته به اینترنت مشکلات روحی همچون اضطراب، افسردگی، تفکرات وسواسی و اختلالات عاطفی دارند. همچنین این تحقیقات بیان کردند که عزت نفس در کاربرانی که معتاد به اینترنت هستند، به نسبت افرادی که این وابستگی را ندارند به طور چشمگیری پایین‌تر است.

3. مشکلات خانوادگی

یکی از نتایج وابستگی به اینترنت بروز مشکلات خانوادگی است. اعتیاد به اینترنت و اختصاص دادن زمان زیاد به رایانه و گوشی موبایل موجب کم شدن پیوند عاطفی بین همسران و والدین و فرزندان می‌شود. در نتیجه سلامت خانواده به خطر می‌افتد.

4. مشکلات اجتماعی

وابستگی به اینترنت موجب فردگرایی و تمایل به انزوا می‌شود. فرد وابسته به اینترنت در شبکه‌های اجتماعی به مکالمات سطحی با افراد غریبه می‌پردازد. این افراد از تعامل و صحبت‌های واقعی با افراد آشنا و دوستان و فامیل باز می‌مانند. این امر باعث کم شدن تعاملات اجتماعی و در نتیجه کم شدن مهارت‌های اجتماعی در وی می‌شود.

5. اعتیاد به اینترنت | مشکلات مالی

از دیگر مشکلات ناشی از وابستگی به اینترنت می‌توان به مشکلات مالی اشاره کرد. این مشکلات سبب می‌شوند فرد به جای کسب درآمد وقت خود را صرف شبکه‌های اجتماعی کند.

علائم وابستگی به اینترنت

علائمی که نشان دهنده اعتیاد فرد به اینترنت هستند به شرح زیر می‌باشند:

1. اعتیاد به اینترنت | مختل شدن روابط اجتماعی

افراد وابسته به اینترنت وقت زیادی را صرف چت کردن، بازی‌های اینترنتی و… می‌کنند. این امر به روابط اجتماعی آن‌ها آسیب می‌زند. به طوری که از برقراری ارتباط با انسان‌های واقعی و به دنبال آن شغل و موقعیت‌های اجتماعی باز می‌مانند.

2. عملکرد شغلی یا علمی ضعیف نسبت به قبل

معتادان به اینترنت در فضای شغلی یا تحصیلی خود نمی‌توانند گوشی را زمین بگذارند. این امر سبب تضعیف عملکرد شغلی و تحصیلی این افراد می‌شود.

3. تمایل شدید به دسترسی به اینترنت

این گونه افراد دائما در حال فرار کردن از زندگی اجتماعی خود هستند. برای فرار از زندگی اجتماعی خود به اینترنت روی می‌آورند. این افراد در صورت نبود اینترنت احساس کلافگی و ناراحتی شدید می‌کنند.

راهکارهای مناسب ترک وابستگی به اینترنت

بهتر است به پیامدهای منفی اعتیاد به اینترنت فکر کرده و هر چه سریع‌تر برای کنار گذاشتن آن تلاش کنید. بسیاری از افراد از پیامدهای منفی اعتیاد به اینترنت آگاه هستند اما نمی‌دانند چطور آن را ترک کنند. در ادامه به برخی از این راهکارها می‌پردازیم:

1. تعادل برقرار کردن در استفاده از اینترنت

برای مدت آنلاین بودن خود در شبکه‌های اجتماعی زمانی در نظر بگیرید و حتما از آن پیروی کنید. مثلا مشخص کنید که یک ساعت با اینترنت کار کنید و یک ساعات بعد آن به انجام کار، ورزش و یا هر فعالیت دیگر بپردازید.

2. گروه درمانی

با حضور پیدا کردن در گروه‌های مختلف می‌توانید روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشید. در این گروه‌های درمانی افراد مختلف در مورد تجربیات خود در این زمینه صحبت می‌کنند و شما می‌توانید از تجربیات آنان استفاده کنید. برای کسب اطلاع در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.

3. درمان های روانشناسی

درمان‌های روانشناسی مشکلات حاصل از اعتیاد به اینترنت نظیر افسردگی و اعتیاد را بهبود می‌بخشد. از انواع درمان‌های روانشناسی می‌توان به رفتار درمانی و روانکاوی اشاره کرد.

4. افزایش رابطه مثبت با خانواده و دوستان

ارتباط بصری و حضوری با نزدیکان می‌تواند یکی از بهترین راهکارهای ترک اعتیاد به اینترنت باشد. تحقیقات نشان داده یکی از دلایل اعتیاد به اینترنت نداشتن ارتباط موثر با خانواده و نزدیکان است. در صورت بهبود روابط خانوادگی و دوستانه، می‌توان بهبود فرد را پیشبینی کرد.

5. پیدا کردن سرگرمی‌های خارج از اینترنت

فرد باید وقت خود را با سرگرمی‌های مناسب خودش پر کند. با کمی خلاقی می‌توانید فعالیت‌های متنوعی را برای سرگرمی پیدا کنید. فعالیت‌هایی نظیر کلاس‌های ورزشی، کلاس‌های موسیقی یا عضویت در یک گروه اجتماعی در این زمینه بسیار موثر هستند.

6. دارودرمانی

برخی پزشکان در صورت زیاد بودن اثرات اینترنت در زندگی فرد، برای بهبود او از دارو درمانی استفاده می‌کنند. معمولا دارو در این زمینه استفاده نمی‌شود مگر اینکه افسردگی و اضطراب بسیار شدید باشد. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.





:: برچسب‌ها: اعتیاد به اینترنت ,
:: بازدید از این مطلب : 245
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: