مادر خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا می‌دانید ویژگی های مادر خوب چیست؟ هدف هر مادری این است که برای فرزندش بهترین عملکرد خود را داشته باشد؛ اما نکته اینجاست که معنی مادرخوب بودن به تعداد افراد روی زمین متفاوت است. عده‌ای مادرخوب بودن را در سخت‌گیری و تحمیل عقاید و تجارب خود به کودک و عده‌ای دیگر آن را در سهل گرفتن، آزاد گذاشتن و دادن حق انتخاب به فرزند خود می‌دانند. بااین‌حال هدف همه، کمک به فرزندان خود در رسیدن به خوشبختی و موفقیت است. لذا توصیه می‌شود ابتدا صفات و ویژگی‌های حقیقی مادر خوب را شناخته تا بتوانید در جهات آن‌ها گام بردارید. در صورتی که در این زمینه دچار تردید شده‌اید، می‌توانید از مشاوره کودک استفاده نمایید.

منبع: مادر خوب چه ویژگی هایی دارد ؟

ویژگی های مادر خوب

نقش حمایتگری مادر

حمایت‌گر بودن‌مادر از مهم‌ترین ویژگی‌های او محسوب می‌گردد. یک مادر نمونه تلاش می‌کند تا از علایق و ویژگی‌ها شخصیتی فرزندش آگاه شود و وی را در راه رسیدن به اهداف و آرزوهایش حمایت کند. مادران نمونه به این درک رسیده‌اند که سبک و هدف زندگی فرزندانشان می‌تواند با سبک زندگی خودشان متفاوت باشد. مادرخوب هرگز از یاد نمی‌برد که کودکانش، هر یک شخصیت مستقل و منحصربه‌فردی دارند و بنا بر همین، هرکدام نیاز به حمایت‌های متفاوتی دارند.

استعدادهای فرزندش را کشف می‌کند

پی بردن به استعداد کودکان نیازمند گذراندن وقت و توجه به آن‌ها می‌باشد. مادر از همان ابتدای شکل گرفتن نطفه نزدیک‌ترین فرد به کودک محسوب می‌شود. کودک بیشتر وقت خود را بامادر می‌گذارند و مادر بیش از هر کس دیگری به علایق و خصایص کودکش آگاهی دارد. بنابراین در پی همین توجه مادرانه می‌توانید استعدادهای ذاتی کودک تان را شناسایی کنید. برای پی بردن دقیق تر بهتر است از همان سنین 3 سالگی برای ارزیابی و استعدادیابی فرزندتان اقدام کنید تا بتوانید برای سبک تربیتی و کلاس های آموزشی برنامه ریزی داشته باشید.

مادر خوب صبوری می کند

مادرشدن همواره با این موضوع همراه است که زن در طول شبانه‌روز با چالش‌های فراوانی روبرو می‌شود. بااین‌حال مادران‌خوب سعی می‌کنند در این شرایط خویشتن‌داری کرده و به اوضاع تا جایی که امکان دارد کنترل داشته باشند. حفظ خونسردی و غلبه بر خشم و اضطراب همیشه برای مقابله با تنش‌های زندگی ضروری است و این موضوع برای مادران، که پایه‌ها و ستون خانواده به شمار می‌آیند، به‌مراتب مهم‌تر است. گاهی لازم است مادر مهارت‌هایی همچون کنترل خشم یا غلبه بر استرس را نیز برای کنترل اوضاع تنش‌زا فرابگیرد.

مادر باید گوش شنوا داشته باشد

از آنجا که مادر اولین کسی است که هر کودک می‌شناسد، طبیعتاً بیش از هر شخص دیگری به او اعتماد می‌کند. یک‌مادر نمونه باید تلاش کند گوش شنوایی برای شنیدن دغدغه‌ها و نگرانی‌های کودک خود باشد. فرزند در هر سنی که باشد اگر حس کند که مادرش او را می‌شنود بسیار آرام خواهد گرفت.

در کنار فرزندان حضور داشته باشد

منظور از قابل‌دسترس بودن این است که فرزند بتواند در هرزمانی به حمایت و محبت مادرش دسترسی داشته باشد. لازم به ذکر است در دسترس بودن مادر منافاتی با مشاغل زنان ندارد. چه‌بسا کارمندان خانمی که بهتر از مادران خانه‌دار می‌توانند این ویژگی را در خود ایجاد کنند. امروزه، برای این منظور می‌توان از طریق تماس تلفنی و یا فضای مجازی، هرلحظه با فرزند خود در ارتباط بود.

عاشق باشد و عشق بورزد

مادران برای رشد و پرورش مناسب کودکان مهم و حیاتی هستند، چرا که زنان قدرت عشق‌ورزی و ابراز احساسات مادرانه زیادی دارند. مادرخوب باید عشقی را که به فرزندان خود دارد در گفتار و رفتارش به‌صورت بی‌قیدوشرط نشان دهد. مادر باید دوست داشتن دیگران را به فرزندش بیاموزد و هرگز مانع علاقه او به دیگران مثلاً پدر، مادربزرگ و… نشود.

حتی اگر مادر تمام امکانات و نیازهای مادی فرزند خود را فراهم کند ولی کودک را ازنظر عاطفی با کمبود بار بیاورد، می‌توان تلاش‌های او را بی‌فایده در نظر گرفت. مادرخوب باید روش ابراز صادقانه علاقه و محبت خود به فرزندش را پیدا کند. نشان دادن عشق بین مادروفرزند در هر رابطه‌ای منحصربه‌فرد است و به ویژگی‌های شخصیتی طرفین بستگی دارد.

سلامت جسمی و روحی خود را حفظ کند

عده‌ای از مادران از همان زمانی که خبر بارداری خود را می‌شوند، کودک خود را اولویت قرار داده و دیگر به خودشان هیچ اهمیتی نمی‌دهند. با تولد و رشد فرزند نیز، این مادران هر نوع ایثاری را برای خود به جان می‌خرند. همین موضوع باعث می‌شود به‌تدریج از قوای جسمی و روانی آن‌ها کاسته شده و مشکلات شدیدی بروز پیدا کند. این در حالی است که صرف حضور مادر برای تربیت مناسب فرزند کافی نیست. مادران وظیفه دارند نحوه چگونه زیستن را به کودکان خود بیاموزند؛ اما با این وضعیت آن‌ها تنها یاد می‌گیرند که باید خود را فدای دیگران کنند و به خویشتن اهمیتی ندهند.

تربیت گر خوبی باشد

مادر خوب کسی است که فرزندش را برای زندگی سازگارانه در جامعه تربیت می کند. این قبیل روش‌های تربیتی باید بدون توجه به جنسیت کودک آموزش داده شود؛ چرا که امروزه در بسیاری از مشاغل، دیگر تمایز جنسیتی وجود ندارد. با این که مراکز مختلف آموزشی و اجتماعی سعی می کنند به کودکان در سنین مختلف مهارت های لازم را یاد دهند، اما مهم‌ترین مهارت‌ها باید در محیط خانه و توسط والدین، به‌ویژه مادر آموزش داده شود. این موضوع برای داشتن عملکرد مناسب فرزندان در آینده شغلی و اجتماعی‌شان بسیار پراهمیت است.

به سلامت جسمی و روحی خود اهمیت دهید

لازمه تربیت فرزند سالم، وجود مربی آموزش دهنده سالم است. از آنجا که مادران یکی از مهم‌ترین منابع تاثیرگذار بر کودک، در بخش‌های متنوع زندگی هستند، لازم است برای سلامت جسمی و روانی آن‌ها نیز اهمیت قائل شد.

سختی‌های مختلف زندگی، هر یک به نوعی می‌تواند باعث بروز مشکلات متنوع در افراد گردد. لذا توصیه می‌شود در صورتی که مسائلی در زندگی برای مادران رخ داده و سایه آسیب زای آن هنوز هم وجود دارد، حتما به متخصصین حوزه سلامت جسم و روان مراجعه کنند.

آگاه و مطلع باشد

از آنجا که جامعه همه روزه در حال تغییر است، مهم است که فرزندان بر طبق این تحولات پرورش یابند. بنابراین مهم است که والدین، به خصوص مادران به شرایط زمانه و جغمعه آگاه بوده و همواره اطلاعات خود را تازه نگه دارند. برای دریافت آموزش پدر و مادر کلیک کنید.

بهترین مادر دنیا کیست؟

در باور اغلب مردم، بهترین مادر کسی توصیف می‌شود که همه جور فداکاری را برای فرزندانش انجام دهد. بر اساس این دیدگاه، انتظار می‌رود که مادر تمام خواسته‌های کودک را برآورده سازد.

این در حالی است که از نظر علمی، بهترین مادر کسی است که «به اندازه کافی‌خوب» باشد. این موضوع اشاره به آن دارد که قرار نیست تمام نیازهای کودک توسط مادر یا والدین ارضا شود. باید به فرزند خود یاد داد که توقع شکست خوردن و تحمل رنج را در خود پرورش دهد، زیرا در زندگی اجتماعی همیشه موفقیت رخ نمی‌دهد.

مادر بد کیست؟

بر طبق نکاتی که گفته شد، مادرانی که ویژگی‌های مذکور را نداشته باشند، طبق دیدگاه‌های علمی مادر بد محسوب شده و کفایت لازم را ندارند. برای مثال، ممکن است مادری برای فرزندانش از سلامت جسمی خود گذشته باشد و تمام زمان خود را به کار مشغول باشد. با این حال، از آنجا که به سایر نیازهای کودکانش، از جمله نیاز به صمیمت مادر-فرزند، بی توجه است، باز هم نمی‌توان او را مادر نمونه به شمار آورد.

برخی از ویژگی‌های مادر نمونه نیاز به تلاش و تمرین زیادی دارند. تعدادی از آن‌ها نیز باید تحت نظارت مشاورین و روانشناسان پرورش یابند تا از حد خود خارج نشوند. بنابراین پیشنهاد می‌شود برای آن که در مسیر بهترین مادرشدن برای کودک خود قدم بردارید، ابتدا از راهنمایی‌های متخصصین استفاده کنید. برای آشنایی با نقش مادر در تربیت فرزند کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مادری کردن می‌توانید در هر ساعت از روز از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

منبع: مادر خوب چه ویژگی هایی دارد ؟





:: برچسب‌ها: مادر خوب چه ویژگی هایی دارد ؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 اسفند 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: