ترس از آینده که در اصطلاح تخصصی به آن کرونوفوبیا گفته میشود، کلمه ایست که ریشه آن به زبان یونانی باز میگردد. در این زبان کرون به معنی زمان است. در نتیجه کرونوفوبیا به عنوان نوعی ترس غیرمنطقی و پایدار از گذر زمان معنی میشود. برخی از افرادی که دچار ترس از آینده هستند ممکن است همزمان به وضعیت نادر دیگری تحت عنوان کرونومنتروفوبیا نیز دچار باشند. به این معنی که به ابزار آلات مربوط به اندازهگیری زمان نظیر ساعت نیز واکنش نشان داده و از آنها میترسند. اما این ترس نادر از کجا میآید و چگونه خود را نشان میدهد. در ادامه به طور تخصصی در مورد علائم ترس از آینده، علل و روش های غلبه بر آن اطلاعات بیشتری ارائه کردهایم. برای دریافت مشاوره و کنترل استرس کلیک کنید.
آیا ترس از آینده اختلال محسوب میشود؟
هر کسی برای رو به رو شدن با موقعیتهای جدید تا حدی استرس و اضطراب را تجربه میکند. زمانی که برای دانشگاه انتخاب رشته میکنید و یا برای زندگی مشترک در حال انتخاب همسر هستید، طبیعی است که اضطراب داشته باشید و در مورد زندگی آیندهتان نگران باشید. اما گاه این اضطراب فلج کننده شده و به شما اجازه تصمیم گیری و حرکت نمیدهد. دائم از انتخابهایتان پشیمان میشوید و از اینکه چه اتفاقی قرار است بیافتد نگران هستید. خوب در این مواقع باید علت این ترس را یافت و برای رفع آن از راهکارهای مناسب استفاده کرد. در ادامه در مورد فوبیای آینده صحبت شده، اگر نشانه های زیر را نداشتید میتوانید برای تشخیص بهتر مساله از خدمات مشاوره بهرهمند شوید.
آشنایی با علائم ترس از آینده
ترس از آینده یکی از انواع فوبیای خاص است که در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانپزشکی به عنوان یکی از اختلالهای اضطرابی شناخته میشود. در این اختلال فرد نوعی ترس و اضطراب قدرتمند، غیرمنطقی و ناخواسته را نسبت به گذر زمان در درون خود حس میکند. از جمله علائم این اختلال باید به موارد زیر اشاره کرد.
- احساس ترس یا اضطراب شدید در مواجهه با فکر کردن به آینده و گذر زمان که ممکن است به حمله پنیک نیز منجر شود
- آگاه بودن فرد از اینکه ترسش غیرمنطقی است و در عین حال ناتوانی او برای مدیریت کردن این مشکل
- بروز اختلالاتی در عملکرد روزانه به دلیل داشتن ترس از آینده
- دچار شدن به علائم اضطرابی نظیر تپش قلب، تند شدن تنفس و افزایش تعریق
موقعیت هایی که ترسازآینده را تشدید می کنند
افراد مبتلا به کرونوفوبیا اغلب با قرار گرفتن در برخی موقعیتهای خاص ترس از آینده را بیشتر از هر زمانی تجربه میکنند. از جمله این موقعیتها میتوان به رفتن به دبیرستان یا دانشگاه، سالگرد ازدواج، روز تولد و تعطیلات اشاره کرد. البته برخی از مبتلایان به کرونوفوبیا هم هستند که این اضطراب را به طور موقعیتی تجربه نمیکنند، بلکه ترس از آینده به عنوان یک تنش پایدار در اکثر موقعیتهای زندگی با آنهاست.
علل و عوامل خطر دچار شدن به ترس آینده
با توصیفاتی که از فوبیای آینده گفته شد این سوال پیش می آید که چه افرادی بیشتر به این مشکل مبتلا میشوند و چه عواملی در بروز آن تاثیر دارند؟ در جواب به این پرسش باید به موارد زیر اشاره کرد.
– افراد مسن و آنهایی که به دلیل ابتلا به بیماریهای جدی بیشتر به زمان باقیمانده از عمر خود فکر میکنند؛ بیش از سایرین ترس از آینده را گزارش میدهند.
– افرادی که در زندانها به سر میبرند وقتی شروع به شمردن زمان باقی مانده از حبس خود میکنند، احتمالا دچار ترس شدید از آینده میشوند که این وضعیت اغلب تحت عنوان روان رنجوری زندانی شناخته میشود.
– کرونوفوبیا در زمانهایی که فجایع طبیعی نظیر سیل یا زلزله رخ داده و افراد آن منطقه زمان از دستشان در رفته نیز بروز پیدا میکند، این ترس بیشتر به خاطر تغییرات ناگهانی و تخریب همه پیرامونشان هست.
علاوه بر موارد بالا افسردگی و تجربه رویدادهای ناخوشایند در زندگی از دیگر مواردی است که میتواند در بروز کرونوفوبیا تاثیرگذار باشد.
درمان ترس از آینده
اگر ترس از آینده در شما آنقدر شدت گرفته که عملکرد روزانه نظیر فعالیت شغلی، تحصیلی یا روابط خانوادگیتان را تحت تاثیر قرار داده، باید برای درمان آن به یک روانشناس مراجعه نمایید. نتایج تحقیقات بالینی نشان میدهند که انواع فوبیا از جمله ترس از آینده به رواندرمانی به خصوص با رویکردهای شناختی تا حد زیادی جواب مثبت داده و اکثر افراد پس از گذراندن طول درمان به طور محسوسی بهبودی گزارش میکنند. برای آشنایی با انواع روشهای کاهش و درمان اضطراب کلیک کنید.
در رویکرد شناختی درمانگر تلاش میکند تا شما را با افکار زیربنایی که منجر به بروز علائم هیجانی ناخوشایند میشوند مواجه کرده و برای اصلاح آنها به کمک شما بیاید. همچنین با استفاده از تکنیکهایی نظیر ریلکسیشن و مواجه سازی تدریجی به مرور یاد میگیرید که چگونه در یک موقعیت تنش زا پاسخهای سالمی از خود بروز دهید. برای آشنایی با سایر روش های درمان فوبیا کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه استرس و اختلالات مرتبط میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع : ترس از آینده
سوالات متداول
آیا مصرف داروهای ضد اضطرابی به درمان ترس از آینده کمک می کند؟
ترس از آینده معمولا به مصرف دارو نیازی ندارد و به درمان های مبتنی بر گفت و گو به خوبی جواب می دهد. در نتیجه در قدم اول لازم است که به روانشناس مراجعه نمایید اگر میزان اضطراب بسیار شدید باشد و هم زمان مشکلات روان شناختی دیگری نیز حضور داشته باشند که به درمان های دارویی ضرورت می بخشند روانشناس شما را به یک پزشک برای دریافت دارو ارجاع خواهد داد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
ترس از آینده ,
:: بازدید از این مطلب : 601
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0