نوشته شده توسط : ذهن نو

بی اشتهایی عصبی که در اصطلاح تخصصی با نام آنورکسیا شناخته می‌شود به عنوان یکی از اختلالات‌خوردن در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی تعریف شده است. نگرانی بیش از حد در مورد وزن و تناسب اندام، بیمار را با انواع مشکلات مثل سوءتغذیه مواجه خواهد کرد. افسردگی و اضطراب دو مساله‌ حل نشده‌ای هستند که در بیشتر مبتلایان به بی اشتهایی عصبی وجود دارد. در صورتی که احساس می‌کنید خود یا عزیزتان دچار این معضل شده‌اید، قبل از تشدید علائم می‌توانید با دریافت چند جلسه مشاوره روانشناسی موضوع را به کل حل نمایید.

 

منبع : بی اشتهایی عصبی

 

 

 

آشنایی با بی اشتهایی عصبی و علائم آن

بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا نوعی اختلال خوردن است که با تصویر غیرواقعی و تحریف شده‌ای از اندام همراه است. بیمار به طور افراطی نگران افزایش وزن هست و همین مسئله موجب رفتارهای ناسالم با هدف لاغر شدن می‌شود. به طور کل علائم اختلال بی اشتهایی عصبی را می‌توان در 3گروه علائم جسمانی، هیجانی و رفتاری طبقه‌بندی کرد که ما در ادامه به صورت جداگانه به هرکدام از آن‌ها پرداخته‌ایم. 

 

بیشتر بخوانید : اختلالات خوردن | سبب شناسی و تعریف انواع اختلالات خوردن

 

علائم جسمانی اختلال بی اشتهایی عصبی

بی اشتهایی عصبی به صورت جسمانی هم خودش را نشان می‌دهد، ممکن است تنها چند نشانه و یا همه نشانه‌ها را داشته باشید، در هر صورت از آن به راحتی نگذرید و به دنبال علل بروز و راه درمان باشید.

– کاهش میزان قابل توجهی از وزن یا عدم تناسب وزن فرد با سن رشدی

– ظاهر تکیده

– کاهش انرژی و خستگی مفرط

– دچار شدن به مشکلات خواب نظیر بی‌خوابی

– احساس سبکی در سر و غش

– کبود شدن رنگ پوست به خصوص در نواحی انگشتان 

– نازک شدن تارهای مو و ریزش آن‌ها

– به هم ریختن چرخه قاعدگی و به تاخیر افتادن دوره‌های پریود

– دچار شدن به یبوست و دردهای شکمی

– زرد شدن و خشکی پوست بدن

– ناتوانی در تحمل سرما

– کاهش غیرطبیعی فشار خون

– ورم دست و پا

– پوسیدگی دندان و بروز مشکلات دهانی به دلیل استفراغ‌های عمدی زیاد

– بروز اختلالاتی در ریتم قلب

 

بیشتر بخوانید : بد ریخت انگاری بدن | علائم و راه درمان خود زشت پنداری یا بد شکل انگاری

 

علائم رفتاری و هیجانی اختلال بی اشتهایی عصبی

بیمار معمولا با روش‌های مختلف تلاش می‌کند تا علائم جسمانی و رفتاری را مخفی کند و یا برای آن‌ها دلیل تراشی نماید. در صورت مشاهده علائم جسمانی و علائم رفتاری هر چه زودتر برای بهبودی از خدمات تخصصی روانشناسان استفاده نمایید.

– داشتن مشغولیت فکری زیاد با غذا که گاهی باعث می‌شود فرد وعده‌های غذایی مفصلی برای دیگران درست کنند، اما خود به آن ها لب نزنند.

– خودداری از غذا خوردن در وعده‌های متوالی

– انکار کردن گرسنگی یا آوردن بهانه‌های مختلف برای غذا نخوردن

– خوردن تنها بعضی غذاهای خاص که دارای کالری و چربی بسیار کمی هستند.

– گرفتن رژیم‌های غذایی بسیار سخت یا اقدام به استفراغ کردن پس از خوردن غذا برای جلوگیری از جذب آن‌ها

– انجام ورزش‌های بسیار سنگین

– دروغ گفتن در مورد میزان غذای خورده شده

– پنهان کردن بدن خود در لایه‌های زیادی از لباس

– تمایل به گوشه گیری و انزوا

– کاهش میل جنسی

– افزایش حساسیت روانی و تحریک پذیری

علل دچار شدن به آنورکسیا

متخصصان تا به حال علت واحدی را برای دچار شدن به اختلال بی اشتهایی عصبی مطرح نکرده‌اند.آن ها بر این باورند که آنورکسیا نیز همانند اکثر اختلالات روانپزشکی از تعامل عوامل زیستی، محیطی و روانشناختی گوناگون با یکدیگر پدید می‌آید. از جمله این عوامل می‌توان به فاکتورهای ژنتیکی، برخورداری از شخصیت وسواسی، داشتن صفت کمال گرایی و پرورش یافتن در محیطی که به شدت تناسب اندام و لاغری را تبلیغ می‎‌کند، اشاره کرد. 

روش های درمان اختلال بی اشتهایی عصبی

برای بهبود اختلال بی اشتهایی عصبی دریافت خدمات درمانی از جانب متخصصین مختلف از جمله روانشناس، پزشک و کارشناس تغذیه ضرورت دارد. هرکدام از این متخصصین در طول درمان اقدامات به خصوصی را انجام می‌دهند  که موارد زیر را شامل می‌شود.

روانشناس: روانشناس در روند درمان تلاش می‌کند تا علل زیربنایی اختلال بی اشتهایی عصبی را دریابد. در همین راستا درمانگر در جلسات روان درمانی می‌کوشد تا رویدادهای آسیب زا در طول زندگی فرد را بررسی کرده و هم زمان راهکارهای مقابله ای مناسب برای کنار آمدن با مشکلات و چالش‌های مختلف زندگی را نیز به مراجع بیاموزد.

 

بیشتر بخوانید : درمان اضطراب | تکنیک های درمان اضطراب شدید

 

پزشک: مراجعه به پزشک برای مبتلایان به اختلال آنورکسیا از ضرورت بسیاری برخوردار است. زیرا افرادی که دچار بی اشتهایی عصبی هستند اغلب با مشکلات جسمانی متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند که نیازمند مداخله فوری هستند. از جمله این مشکلات می توان به ناپایداری ضربان قلب، آمنوره شدن یا قطع پریودی و سوء تغذیه اشاره کرد.

متخصص تغذیه: مبتلایان به بی اشتهایی عصبی برای به دست آوردن مجدد وزن از دست رفته و درمان مشکلات تغذیه‌ای به نظارت یک کارشناس تغذیه نیاز دارند. دریافت برنامه غذایی مناسب و گنجاندن مواد ضروری مورد نیاز بدن در این برنامه از جمله اقدامات اساسی است که این متخصصین باید به آن بپردازند.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سوالات متداول

آیا بی اشتهایی عصبی می تواند  علامتی از افسردگی باشد؟

بی اشتهایی یکی از علائمی است که در مبتلایان به افسردگی دیده می شود. این مسئله با اختلال بی اشتهایی عصبی متفاوت است. چرا که در آنورکسیا فرد نوعی مشغله ذهنی بسیار زیاد در مورد وزن و تناسب اندام را تجربه می کند. اما در افسردگی علائم دیگری نظیر خلق افسرده و فقدان لذت نیز دیده می شوند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

منبع : بی اشتهایی عصبی



:: برچسب‌ها: بی اشتهایی عصبی ,
:: بازدید از این مطلب : 693
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

علت افسردگی می‌تواند با توجه به شرایط زندگی هر کسی متفاوت باشد؛ اما به‌طورکلی دلایل این بیماری به دو دسته مشکلات فیزیولوژیک و خطا در باورها و افکار فرد تقسیم می‌شوند. شناخت علت افسردگی نقش مهمی در اقدامات لازم برای درمان داشته و همین‌طور می‌تواند به شما در پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیز کمک کند. به همین خاطر بهتر است هنگامی‌که دلایل یا عوامل خطر بروز افسردگی در زندگی‌تان روی می‌دهد برای پیشگیری از شدت یافتن بیماری مشاوره افسردگی دریافت کنید.

 

منبع : علت افسردگی چیست

 

 

 

علت افسردگی

افسردگی می‌تواند با توجه به شرایط زندگی هر فرد به دلایل مختلفی ایجاد شود و نمی‌توان علت واحد و مشخصی برای آن پیدا کرد. بااین‌حال روانشناسان معتقدند بسیاری از افرادی که درگیر افسردگی می‌شوند حداقل در یکی از ابعاد زیستی-روانی-اجتماعی زندگی خود دچار مشکل هستند. ازجمله مهم‌ترین دلایلی که باعث بروز افسردگی در فرد می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛ (درصورتی‌که این شرایط برای شما یا هریک از اطرافیانتان پیش‌آمده بهتر است از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید).

 

بیشتر بخوانید : علائم افسردگی شدید | نشانه های افسردگی چیست؟

 

آمادگی‌های ژنتیکی و زیستی

وجود سابقه افسردگی در میان اعضای خانواده و خویشاوندان درجه اول یکی از دلایلی است که احتمال ابتلا به این بیماری را در فرد افزایش می‌دهد. علاوه بر این کاهش برخی مواد شیمیایی در مغز به‌ویژه سروتونین و نوراپی‌نفرین باعث بروز افسردگی می‌شود. افرادی که به دلیل کمبود این مواد دچار افسردگی می‌شوند، معمولاً نشانه‌هایی مانند کاهش خواب، احساس غم سنگین به‌خصوص در ابتدای روز، کاهش عزت‌نفس و همین‌طور رفتارهای آسیب زدن به خود را تجربه می‌کنند.

مشکلات جسمی و روحی

ابتلا به بیماری‌های جسمی یکی دیگر از دلایلی است که می‌تواند باعث افسردگی شود. فشار روانی که به دلیل ابتلا به بیماری ایجاد می‌شود، به‌خصوص در صورت ابتلا به بیماری‌های لاعلاج یا مزمن می‌تواند شرایط روحی فرد را تحت تأثیر خود قرار دهد. علاوه بر این برخی بیماری‌های روانی مانند وسواس یا سایر اختلالات اضطرابی همپوشانی بالایی با افسردگی داشته و می‌توانند فرد را در معرض این بیماری قرار دهند.

افکار و باورهای منفی

آرون بک روانشناس مطرح آمریکایی و بنیان‌گذار درمان شناختی در درمان افسردگی، معتقد است تقریباً تمامی بیماران افسرده به دلیل اشتباهاتی که در سیستم باورها و تعبیر اتفاقات محیط اطرافشان دارند، دچار این بیماری می‌شوند. باورهایی نظیر دوست‌داشتنی نبودن، تلاش بیش‌ازحد برای راضی نگه‌داشتن دیگران یا کمال‌گرایی ازجمله تصوراتی هستند که می‌توانند باعث بروز افسردگی در فرد شوند.

احساس ناکامی و شکست

شکست و نرسیدن به خواسته‌ها می‌تواند برای همه ما ناراحت‌کننده باشد و به میزانی که اهمیت موضوع، ناکامی در آن با احتمال بیشتری باعث افسردگی خواهد شد. یکی از موضوعاتی که در ارتباط با احساس ناکامی باید به آن توجه داشت طرز فکر فرد راجع به این مسئله است. به میزانی که فرد شکست پیش‌آمده را به ناتوانی‌های خود نسبت دهد، آن را دائمی بداند و یا احساس کند در تمامی زمینه‌ها موفق نخواهد شد احتمال ابتلا به افسردگی افزایش پیدا می‌کند.

سوگ یا شکست عشقی

مرگ یا جدا شدن از عزیزان به هر دلیلی را می‌توان یکی از مهم‌ترین علل افسردگی دانست. اطرافیان ما یکی از مهم‌ترین منابع کسب نیرو و انگیزه برایمان هستند و به میزانی که علاقه میان شما و آن‌ها بیشتر باشد یا به عبارتی رابطه عمیق‌تری باهم داشته باشید از دست دادن آن‌ها می‌تواند ناراحت‌کننده‌تر باشد.

سبک تربیتی والدین

برخی اشتباهات در سیستم تربیتی والدین می‌تواند باعث بروز افسردگی در کودک شده یا حتی فرد را در بزرگ‌سالی نسبت به افسردگی آسیب‌پذیرتر کند. برای مثال والدینی که به رشد اعتمادبه‌نفس و توانایی کنترل شرایط در فرزندان‌شان توجهی ندارند و تلاش می‌کنند تا فرزندانی مطیع و حرف‌شنو تربیت کرده و یا با مراقبت‌های بیش‌ازحد فرصت تجربه کردن در محیط را از آن‌ها می‌گیرند، این گونه کودک را نسبت به توانایی‌های خود دچار احساس شک و تردید کرده و هنگام مواجهه با مشکلات با احتمال بیشتری شکست و درگیری با افسردگی را تجربه خواهد کرد. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود، در ارتباط با تربیت فرزندانتان از یک مشاور کودک کمک بگیرید.

جستجوی علت افسردگی در محیط اجتماعی

اجتماع و اطرافیان هر فرد تأثیر بسیاری در سلامت روان وی خواهند گذاشت. به میزانی که شما در یک محیط پویا و باانگیزه قرار داشته باشید، شرایط روحی شما متفاوت از زمانی خواهد شد که اطرافیانتان دائماً از مشکلات و احساسات منفی خود صحبت می‌کنند. به همین خاطر بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی سعی کنید تا محیط اطراف خود را تغییر دهید.

 یکی دیگر از عوامل اجتماعی تأثیرگذار در بروز افسردگی را می‌توان احساس تنهایی دانست. تنهایی یک باور و شرایط روحی است، مبنی بر اینکه فرد احساس می‌کند اطرافیان حرف‌های او را نمی‌فهمند و یا در کنارشان احساس خوشحالی نمی‌کند و درنتیجه این احساس می‌تواند حتی در میان جمع نیز برای فرد روی دهد. تنهایی در کنار این باور که فرد تصور می‌کند در شرایط سخت نمی‌تواند روی کمک و حمایت اطرافیان حساب کند ازجمله دلایلی است که باعث بروز افسردگی می‌شود.

سبک زندگی فرد

هنگامی‌که از علت افسردگی صحبت می‌کنیم سبک زندگی هر فرد یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار است که متأسفانه توجه کمتری به آن می‌شود. رفتارهای اشتباهی مانند الگوهای خواب یا تغذیه اشتباه، بی‌توجهی به تحرک و ورزش، فعالیت در مشاغل پراسترس و یا بی‌توجهی به داشتن اوقات فراغت و تفریح ازجمله دلایلی هستند که می‌توانند فرد را در معرض افسردگی قرار دهند.

بحران‌ها و مشکلات زندگی

همه ما در طول زندگی با مشکلات و بحران‌های بسیاری مواجه می‌شویم. گاهی اوقات فشار روانی و ضربه‌ای که از این بحران‌ها تحمیل می‌شود ازجمله مسائلی است که شما را در معرض افسردگی قرار می‌دهد. از دست دادن شغل، ابتلا به بیماری‌های جسمی یا روحی، طلاق و یا بحران‌های مالی ازجمله مهم‌ترین این مشکلات برای هر فرد هستند و بهتر است هنگامی‌که شما یا هر یک از اطرافیان‌تان با این شرایط مواجه می‌شوید برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی از یک روانشناس کمک بگیرید.

اهمیت شناسایی علت افسردگی

همان‌طور که گفته شد افسردگی ممکن است با دلایل بسیاری ایجاد شده باشد و حتی گاهی اوقات مجموعه‌ای از دلایل در کنار هم باعث بروز افسردگی می‌شوند، اما به میزانی که دلایل افسردگی با دقت بیشتری شناسایی شوند به انتخاب روش مناسب برای درمان نیز کمک می‌شود و از این طریق احتمال موفقیت‌آمیز بودن درمان افزایش پیدا می‌کند. برای مثال افرادی که به دلیل کاهش مواد شیمیایی در مغز دچار افسردگی می‌شوند بیشتر از درمان‌های دارویی و روش‌هایی که تغییر سبک زندگی را به آن‌ها آموزش می‌دهند، نتیجه می‌گیرند. این درحالیست که اگر افسردگی به دلیل افکار و باورهای اشتباه ایجاد شده باشد؛ روان‌درمانی و تغییر باورهای فرد بهترین روش درمانی است که می‌توان از آن استفاده کرد.

در کنار تلاش برای درمان، شناسایی علت افسردگی کمک خواهد کرد تا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید. برای مثال هنگامی‌که از این موضوع آگاه باشید که سوگ و از دست دادن عزیزان یکی از مهم‌ترین تجربیاتی است که می‌تواند فرد را در برابر افسردگی آسیب‌پذیر نماید یا هنگامی‌که خود یا هر یک از اطرافیانتان در این شرایط قرار بگیرد؛ سعی می‌کنید تا از سلامت روان وی مراقبت کنید. با توجه به مشکلاتی که اختلال افسردگی در زندگی ایجاد می‌کند، بهتر است در شرایطی که به هر دلیلی احساس می‌کنید نسبت به گذشته شرایط روحی متفاوتی را تجربه می‌کنید در این زمینه از یک متخصص کمک بگیرید.

 

بیشتر بخوانید : درمان افسردگی شدید | بهترین راه درمان افسردگی چیست؟

 

پیشگیری یا درمان علت افسردگی

افسردگی یکی از بیماری‌های روحی شایعی است که مشکلات بسیاری را نیز در جریان زندگی ایجاد می‌کند. برای مثال افسردگی با کاهش سطح ایمنی بدن، فرد را در برابر انواع بیماری‌های جسمی آسیب‌پذیر می‌کند و درعین‌حال با کاهش انگیزه فعالیت و لذت بردن از زندگی باعث کاهش بهره‌وری فرد در زمینه‌های مختلف کاری، تحصیلی و یا روابط اجتماعی می‌شود. با توجه به تمامی این مسائل بهتر است نسبت به درمان این بیماری و یا پیشگیری از ابتلا به آن توجه کافی داشته باشید. برای رسیدن به این هدف بهتر است اطلاعات خود را راجع به افسردگی و نشانه‌های آن افزایش دهید و نسبت به شناسایی این نشانه‌ها در خود یا اطرافیان گوش‌به‌زنگ باشید.

به خاطر داشته باشید افسردگی اختلالی نیست که به‌خودی‌خود بهبود پیدا کند و یا به‌تنهایی بتوانید آن را درمان کنید. اکثر کسانی که در زندگی برای مدتی با این بیماری درگیر شده‌اند، علی‌رغم بهبود وضعیت دیر یا زود مجدداً با آن مواجه می‌شوند و یا ممکن است برخی نشانه‌ها به‌صورت مزمن در زندگی فرد باقی بماند. به همین خاطر بهتر است در شرایطی که خود یا هر یک از اطرافیان‌تان را در معرض این بیماری می‌بینید از یک روانشناس متخصص برای درمان کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سؤالات متداول

علت افسردگی چیست؟

افسردگی می‌تواند با توجه به شرایط زندگی هر فرد به دلایل مختلفی ایجاد شود و نمی‌توان دلیل مشخصی برایش در نظر گرفت بااین‌حال روانشناسان معتقدند افسردگی معمولاً به دلیل مشکل در حداقل یکی از ابعاد فیزیولوژیک، روانی یا اجتماعی ایجاد می‌شود.

شناخت علت افسردگی چه اهمیتی دارد؟

مشخص کردن علت افسردگی می‌تواند در انتخاب مناسب‌ترین روش درمان برای فرد کمک‌کننده باشد و همین‌طور با شناسایی عوامل آسیب‌رسان می‌توان اقداماتی را برای پیشگیری انجام داد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

منبع : علت افسردگی چیست



:: برچسب‌ها: علت افسردگی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 542
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

منبع :  فراموشی عشق اول در مردان

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

شاید باورش سخت باشد اما فراموشی عشق اول در مردان بسیار سخت است. تجربه نخستین رابطه عاشقانه، آن هم وقتی که بدون هیچ سیاستی، خالصانه محبت خود را ابراز می‌کنیم؛ برای هر دو جنس تجربه نابی است که شاید هرگز مانند آن اتفاق نیفتد و یا در بسیاری از مواقع فرد هرگز نخواهد توانست این موضوع را فراموش کند. بااین‌حال بسیاری از روانشناسان معتقدند که فراموشی عشق اول در مردان سخت‌تر از زنان است و برای مدت طولانی‌تری آن‌ها را درگیر خواهد کرد. این موضوع شاید به این خاطر باشد که مردان معمولاً بیش از زنان به غرور خود اهمیت می‌دهند و به همین خاطر ترک شدن از جانب شخصی که دوستش داشته‌اند می‌تواند برای آن‌ها ضربه بزرگی باشد.

فراموش‌نشدن عشق اول باعث نگرانی و ناراحتی افرادی می‌شود که در آینده با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنیم و حتی می‌تواند شانس داشتن یک رابطه مطلوب را برای همیشه از فرد بگیرد. به همین خاطر بهتر است در شرایطی که شریک عاطفی خود را ازدست‌داده‌اید و یا هنگامی‌که احساس می‌کنید همسرتان نمی‌تواند از فکر گذشته خارج شود، برای کمک به حفظ ارتباطتان از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره رابطه دختر و پسر کلیک کنید.

نشانه‌های فراموش‌نشدن عشق اول در مردان

اگر شریک عاطفی‌تان هنوز نتوانسته عشق پیشین خود را فراموش کند، احتمالاً نشانه‌هایی را در رفتار وی می‌بینید که به شما راجع به شرایط موجود هشدار می‌دهند. درصورتی‌که این نشانه‌ها یا هر موضوع ناخوشایند و غیرعادی دیگری را در رفتار طرف مقابلتان می‌بینید بهتر است برای حل کردن آ« از یک روانشناس کمک بگیرید. بسیاری از مواقع نمی‌دانیم در مواجهه با این نشانه‌ها می‌بایست چطور برخورد کرد، احساس حسادت، عصبانیت یا ناامیدی از ایجاد یک رابطه عاطفی می‌تواند شما را به سمت رفتارهای منفی سوق دهد که رابطه عاطفی‌تان را در شرایط نامناسب‌تری قرار دهد. به همین خاطر بسیار مهم است که در این شرایط از یک فرد باتجربه کمک بگیرید. ازجمله نشانه‌های فراموش‌نشدن عشق اول در مردان عبارتند از:

وجود یادبودها

نگه‌داشتن عکس، هدیه یا هر موضوع دیگری که مستقیم یا غیرمستقیم او را به عشق اول وصل می‌کند می‌تواند یکی از نشانه‌های فراموش‌نشدن شریک عاطفی سابق باشد. توجه داشته باشید که یادبودها صرفاً اشیا نیستند، ممکن است طرف مقابل شما گروه دوستی یا فعالیت‌های مردمی که زمانی با عشق سابقش در آن‌ها فعالیت داشته را نیز حفظ کرده باشد. در چنین شرایطی پیش از آنکه هر اقدام نامناسبی انجام دهید، ابتدا با وی صحبت کرده و دلیل رفتارش بپرسید. سعی کنید تا حد امکان از حساسیت بیش‌ازحد نسبت به مسائل معمول و یا پیش‌داوری خودداری کنید. این قبیل رفتارها صرفاً فضای رابطه شما را متشنج خواهد کرد.

فراموشی عشق اول در مردان | اجتناب از صحبت کردن یا خشم

هنگامی‌که شریک عاطفی‌تان نمی‌خواهد راجع به گذشته صحبت کند و یا با خشم و نفرت نسبت به عشق اول و خاطرات رابطه‌اش صحبت می‌کند؛ احتمالاً به این خاطر است که مشکلات یا گره‌هایی از رابطه پیشین همچنان در ذهن فرد باقی مانده است. به خاطر داشته باشید که فراموش کردن و عبور از یک مسئله به این معناست که شما دیگر احساسی نسبت به آن نخواهید داشت؛ اما اگر هرگونه احساس حتی منفی نسبت به یک موضوع همچنان باقی باشد، این به معنای آن است که در حل کردن شرایط پیش‌آمده برای خود ناتوان بوده‌اید. بااین‌حال این قبیل رفتارها صرفاً نشان‌دهنده وجود تعارض‌ها و ناراحتی‌های فراموش نشده است و نمی‌توان به‌طورقطع آن را دلیلی بر علاقه‌مندی به عشق سابق دانست.

بی‌توجهی به رابطه جدید

بی‌توجهی به رابطه و تمامی تلاشی که برای جلب‌توجه و محبت طرف مقابل انجام می‌دهید را شاید بتوان یکی از مهم‌ترین نشانه‌های فراموش‌نشدن عشق اول دانست. این بی‌توجهی می‌تواند خود را به‌صورت طولانی شدن قهر و اختلافات و پیش‌قدم نشدن وی برای آشتی نیز نشان دهد.

به‌عبارت‌دیگر هنگامی‌که تمام یا بخش عظیمی از ذهن طرف مقابل شما با شریک عاطفی سابق پر شده باشد، طبیعتاً ظرفیت کمتری برای توجه به شما باقی خواهد ماند. در چنین شرایطی بهتر است در یک فضای آرام با شریک عاطفی‌تان صحبت کنید و او را در جریان احساس خود بگذارید؛ همچنین می‌توانید راجع به این موضوع از یک مشاور خانواده کمک گرفته و راهکارهایی را برای بهبود کیفیت ارتباط عاطفی‌تان آموزش ببینید.

صحبت کردن از گذشته

آشکارترین نشانه درگیری عاطفی شریک‌تان این است که او راجع به گذشته و اتفاقات آن با شما صحبت می‌کند. بیان خاطرات و تجربیات مشترکی که با طرف مقابل خود داشته، درخواست از شما برای اینکه شبیه به شریک احساسی سابقش باشید و یا ابراز تأسف و ناراحتی برای رابطه‌ای که ازدست‌رفته ازجمله نشانه‌های این موضوع هستند.

نگاه تحسین‌آمیز به مشابهت‌ها

گاهی اوقات شریک عاطفی شما ویژگی‌هایی از عشق سابقش را در دیگران یا محیط تحسین می‌کند. برای مثال اگر او به ورزش یا مطالعه علاقه داشته، طرف مقابلتان بیان می‌کند که به این قبیل رفتارها علاقه دارد و یا لباس‌هایی مشابه لباس‌های شریک عاطفی سابقش را می‌پسندد. این موضوع نشان‌دهنده این است که وی در ذهنش هنوز هم علاقه خاصی به عشق سابقش دارد.

 

بیشتر بخوانید : روانشناسی عشق | آشنایی با تغییرات فیزیکی و روانی عشق به صورت علمی

 

دلایل دشواری فراموش کردن عشق اول برای مردان

حال باید به این سؤال پاسخ دهیم که چرا فراموش کردن عشق اول در مردان سخت‌تر از زنان است و چه مدت‌زمانی برای این فراموشی باید سپری شود؟ به‌طورکلی می‌توان گفت عشق اول برای همه ما موضوعی خاص خواهد بود، زیرا در این رابطه بدون هیچ سیاست و احتیاطی خالصانه وارد رابطه می‌شویم و درواقع این شکست‌ها و ناکامی‌ها هستند که هر بار ما را برای ورود به یک رابطه عاطفی محتاط‌تر و حتی شاید خودخواه‌تر می‌کنند. به همین خاطر می‌توان گفت اصلی‌ترین دلیل برای دشواری فراموش کردن عشق اول در خودِ احساس و رابطه‌ای که تجربه می‌شود نهفته است. علاوه بر این مردان معمولاً در روابط خود غرور بیشتری دارند و ترمیم غرور و احساسات آسیب‌دیده در آن‌ها نسبت به زنان زمان بیشتری نیاز دارد.

 از طرفی زنان معمولاً برای داشتن احساساتی نظیر غم یا گریه کردن سرزنش نمی‌شوند و حتی از آن‌ها انتظار داریم در یک شکست عاطفی این‌گونه رفتار کنند. این درحالیست که انتظارات فرهنگی معمولاً این امکان را از مردان می‌گیرد که برای عشق ازدست‌رفته‌شان سوگواری کنند. اما در ارتباط بااینکه چه مدت‌زمانی برای فراموش کردن عشق اول لازم است باید گفت برای این موضوع زمان مشخصی وجود ندارد و با توجه به مسائلی نظیر طول مدت و عمق رابطه و همین‌طور نحوه جدایی می‌تواند متفاوت باشد.

 پیامدهای فراموش نکردن عشق اول در مردان

به‌طور طبیعی همه ما پس از پایان یک رابطه احساس غم را تجربه می‌کنیم اما دیر یا زود این احساس پایان پیدا کرده و زندگی خود را از سر می‌گیریم. بااین‌حال برخی افراد به هر دلیلی نمی‌توانند از فکر یک رابطه تمام‌شده بیرون بیایند و این موضوع می‌تواند مشکلات بسیاری را برای فرد ایجاد کند. شاید ساده‌ترین پیامد منفی این موضوع ناراحتی و غمی باشد که شما در لحظات زندگی تجربه می‌کنید و این می‌تواند شما را از داشتن یک زندگی مثبت دور کرده یا حتی در مقابل بیماری‌هایی نظیر افسردگی آسیب‌پذیر نماید.

علاوه بر این درگیری ذهنی با عشق سابق فرصت داشتن یک رابطه جدید را از شما می‌گیرد یا باعث دلخوری شریک احساسی‌تان شده و کیفیت رابطه شما را کاهش می‌دهد. به همین خاطر بهتر است برای جلوگیری از این مشکلات و ایجاد احساس روحی مثبت در خود از یک روانشناس در این زمینه کمک بگیرید. اگر به هر دلیلی احساس می‌کنید امکان مراجعه حضوری برای شما وجود ندارد می‌توانید با استفاده از خدمات مشاوره تلفنی راهکارهایی را برای تغییر شرایط خود آموزش ببینید.

نقش زنان در فراموشی عشق اول در مردان

اگر شما وارد رابطه عاطفی با مردی شده‌اید که همچنان درگیر ارتباطات عاطفی گذشته خود است بهتر است به برخی نکات توجه داشته باشید:

صبور باشید

اگر می‌خواهید احساسات شریک عاطفی‌تان را تغییر داده و او را متوجه خود کنید باید بدانید که راهی سخت را در پیش‌گرفته‌اید و برای عبور از این شرایط می‌بایست صبور باشید. شما احتمالاً در بسیاری از مواقع و به‌خصوص در ابتدای رابطه متوجه خواهید شد که طرف مقابل چندان‌که باید به شما توجه ندارد و یا در مقابل درخواست‌هایتان برای دیدار مخالفت می‌کند. رفتار شما در این شرایط می‌بایست به‌گونه‌ای باشد که طرف مقابل به‌تدریج متوجه این موضوع شود که شما همواره در کنار او حضور دارید و می‌تواند به شما اعتماد کند. اما توجه داشته باشید که این اعتماد چیزی نیست که بتوانید به‌سرعت آن را به دست آورید و می‌بایست زمان زیادی را به این موضوع اختصاص دهید.

بامحبت برخورد کنید

یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که به کمک آن می‌توانید توجه طرف مقابل را به خود جلب کنید این است که همواره بامحبت برخورد کنید. محبت و حمایت شما می‌تواند به‌تدریج باعث بیدار شدن احساسات طرف مقابل شود، اما به این موضوع توجه داشته باشید که بیش از محبت کردن در کلام می‌بایست رفتارتان محبت‌آمیز و حمایتگر باشد. استفاده بیش‌ازحد از کلام محبت‌آمیز گاهی طرف مقابل را بیش از قبل از شما دور می‌کند. زیرا او احساس می‌کند که به‌اندازه شما به لحاظ احساسی درگیر این رابطه نیست و این موضوع می‌تواند برای وی فشار روانی را به همراه داشته باشد.

فضای رابطه را آرام نگه دارید

همان‌طور که گفته شد جلب‌توجه مردانی که هنوز نتوانسته‌اند عشق اولشان را فراموش کنند کار سختی خواهد بود و شما احتمالاً گاهی اوقات از رفتارهای طرف مقابلتان عصبی می‌شوید. احساس تلخ مورد بی‌توجهی قرار گرفتن و یا خشم و ناامیدی از اینکه علی‌رغم تلاش‌هایتان او به لحاظ عاطفی درگیر شما نیست ازجمله مسائلی هستند که می‌تواند باعث بدرفتاری یا عصبانیت شما شود. بااین‌حال توجه داشته باشید که بهتر است در این شرایط هیجانات خود را کنترل کنید و تا جای ممکن فضای رابطه را متشنج نکنید. زیرا ایجاد احساسات منفی می‌تواند هر آنچه را در تلاش برای به دست آوردنش هستید به‌طور ناگهانی تخریب کند.

مشورت بگیرید

بهتر است در این شرایط از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. مشاورین به دلیل علم و تجربه‌ای که در این زمینه دارند و همین‌طور با توجه به اینکه بدون جانب‌داری از شما یا طرف مقابل صحبت می‌کنند می‌توانند راهکارهای مناسبی را برای تغییر شرایط به شما آموزش دهند.

از رابطه خارج شوید

اگر احساس می‌کنید علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که برای بهبود ارتباط خود انجام داده‌اید طرف مقابل همچنان به لحاظ ذهنی و عاطفی درگیر فردی دیگر است می‌بایست برای ادامه ارتباطتان تصمیمی جدی بگیرید. گاهی اوقات باقی ماندن در یک رابطه تنها باعث آسیب دیدن بیشتر شما و همین‌طور از دست دادن فرصت‌های مناسب برای داشتن یک رابطه عاطفی سالم خواهد شد. بااین‌حال معمولاً توصیه می‌شود که پیش از تصمیم گرفتن برای پایان دادن به رابطه با یک روانشناس در این زمینه صحبت کنید و مطمئن شوید که راهی برای بهبود شرایط وجود ندارد. علاوه بر این روانشناسان می‌توانند به شما برای پایان بخشیدن راحت‌تر به یک رابطه ناسالم کمک کنند تا کمتر دچار احساسات منفی شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه عشق و رابطه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

سؤالات متداول

آیا فراموش کردن عشق اول در مردان سخت‌تر از زنان است؟

معمولاً به این خاطر که مردان نسبت به زنان غرور بیشتری دارند تجربه شکست عاطفی می‌تواند آن‌ها را بیش از خانم‌ها دچار مشکل کند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

منبع :  فراموشی عشق اول در مردان



:: برچسب‌ها: فراموشی عشق اول در مردان ,
:: بازدید از این مطلب : 648
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

فوبیای حیوانات یا زوفوبیا یکی از انواع بسیار رایج ترس‌های فوبیک است که می‌تواند مشکلات بسیاری را در جریان زندگی ایجاد کند. این ترس‌ها می‌توانند با دلایل مختلفی ازجمله حوادث ناگواری که در کودکی رخ‌داده ایجاد شوند و متأسفانه تا زمانی که برای درمان آن‌ها اقدام نکنید، در شما باقی خواهند ماند و حتی به‌مرورزمان شدت پیدا خواهند کرد. فوبیای حیوانات می‌تواند در ارتباط با هر حیوانی اتفاق بیفتد؛ اما اکثریت افراد از حیواناتی مانند سوسک یا سایر حشرات که به‌نوعی احساس انزجار را در فرد ایجاد می‌کنند؛ می‌ترسند. اگر فوبیای حیوانات را در خود یا هریک از اطرافیانتان احساس می‌کنید بهتر است پیش از جدی‌تر شدن این بیماری برای درمان آن از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید.

 

 

 

منبع : فوبیای حیوانات

 

 

فوبیا و نشانه‌های آن

فوبیا در حالت کلی به معنای ترسی شدید و غیرمنطقی از یک موضوع خاص است. اصلی‌ترین نشانه فوبیاها این است که میان شدت ترس فرد و واقعیت بیرونی تناسبی وجود ندارد. همچنین فرد خود به غیرمنطقی بودن ترسش باور دارد، اما نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد. این ترس‌ها می‌تواند هر موضوعی مانند حیوانات، ارتفاع، رانندگی یا حتی فضاهای بسته را شامل شود و به‌ مرور زمان گسترش بیابد.

گسترش فوبی‌ها به این معناست که به‌مرور زمان فرد با دیدن تصویر یا حتی شنیدن نام موضوعی که از آن می‌ترسد نیز دچار احساس اضطراب می‌شود. پس اگر دچار یک نوع فوبی باشید، احتمالا به تدریج به سایر مسائل مشابه یا مرتبط با موضوع ترس اصلی نیز حس ترس، اضطراب و یا حتی وسواس پیدا می‌کنید. برای مثال کسانی که دچار فوبیای حیوانات از نوع ترس از پرندگان هستند؛ به‌تدریج از پر و یا سایر مسائل مرتبط با پرنده‌ها نیز دچار وحشت می‌شوند.

شدت ترس‌های فوبیک گاهی اوقات به قدری افزایش می‌یابد که فرد دچار حملات وحشت‌زدگی شده و نیاز به دریافت مراقبت جدی خواهد داشت. به همین خاطر بهتر است در شرایطی که شما یا هریک از اطرافیان‌تان با این بیماری درگیر شده برای درمان از یک روانشناس کمک بگیرید. اگر به هر دلیلی امکان حضور در مراکز درمانی برای شما وجود ندارد می‌توانید از خدمات مشاوره تلفنی استفاده نمایید.

 

بیشتر بخوانید : درمان اضطراب | تکنیک های درمان اضطراب شدید

 

فوبیای حیوانات و انواع آن

فوبیاها به‌طورکلی یکی از شایع‌ترین انواع اختلالات روانی هستند و در میان آن‌ها فوبیای حیوانات از رایج‌ترین ترس‌هایی است که می‌تواند در هر دوره‌ای از زندگی ایجاد شود. معمولاً فوبیای حیوانات به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • ترس از حیوانات ترسناک مانند مار
  • ترس از حیوانات خانگی و اهلی مثل سگ یا گربه
  • ترس از حیوانات چندش‌آور که بیشتر حشراتی مانند سوسک یا مارمولک را شامل می‌شود

فوبیای حیوانات می‌تواند در ارتباط با هر یک از انواع حیوانات ایجاد شود. این ترس‌ها گاهی مربوط به یک دسته از حیوانات است؛ برای مثال شاید فرد به‌طورکلی از سوسک‌ها بترسد و گاهی نیز مشخصاتی کاملاً جزئی پیدا می‌کند. برای مثال فرد صرفاً از سوسک‌هایی می‌ترسد که رنگ یا ظاهر خاصی داشته باشند. برای آگاهی بیشتر در زمینه اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

انواع فوبیای حیوانات

کسانی که به دچار فوبی حیوانات هستند، ممکن است از یک یا چند حیوان اضطراب بگیرند؛ برای آشنایی با نشانه ها و درمان هر کدام از فوبی های زیر بر روی آن کلیک کنید.

ترس از ماهی 

ترس از زنبور

دلایل به وجود آمدن فوبیای حیوانات

حوادث ناگوار

بروز حوادث ناگوار را می‌توان یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث ایجاد فوبی حیوانات یا هرگونه دیگری از ترس‌های فوبیک دانست. درگیری یا حمله حیوان، مشاهده صحنه مرگ یا آسیب دیدن یک حیوان و حتی مشاهده این قبیل تصاویر در فیلم‌ها یا مطالعه مطالبی در این زمینه نیز می‌تواند باعث بروز فوبیای حیوانات در شود. به همین خاطر در چنین شرایطی و به‌ویژه هنگامی‌که کودک با این صحنه‌ها مواجه شده بهتر است برای پیشگیری از بروز فوبیا با یک مشاور کودک مشورت نمایید.

یادگیری مشاهده‌ای

گاهی فوبی به خاطر ترس اطرافیان از حیوانات به وجود می‌آید. برای مثال نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد بچه میمون‌ها صرفاً پس از مشاهده ترس مادرشان از مار، دچار این ترس می‌شوند. کودکان معمولاً برای یادگیری این که در ارتباط با هر موضوعی چگونه می‌بایست رفتار کنند، بیش از هر چیز به رفتار والدین خود نگاه می‌کنند و هنگامی‌که پدر، مادر یا هر یک از اطرافیان نزدیک آن‌ها دچار فوبی باشد، احتمال شکل‌گیری این ترس در کودک نیز افزایش پیدا می‌کند.

آمادگی‌های زیستی

به‌طورکلی بعضی‌هابه لحاظ ژنتیکی و زیستی آمادگی بیشتری برای درگیری با اضطراب و ابتلا به انواع بیماری‌های اضطرابی دارند. این آمادگی‌های زیستی احتمال ابتلا به فوبی حیوانات یا هر نوع دیگری از بیماری‌های اضطرابی را در فرد بیشتر خواهد کرد.

پیامدهای فوبیای حیوانات

بی‌توجهی به درمان فوبیای حیوانات می‌تواند مشکلات بسیاری را برای فرد و همین‌طور اطرافیان وی ایجاد نماید. متأسفانه برخلاف تصور بسیاری از افراد درگیر با این بیماری، فوبی‌ها به‌خودی‌خود برطرف نخواهند شد. اگرچه بسیاری از افراد صرفاً با اجتناب از مواجه‌شدن با موضوع ترس‌شان سعی می‌کنند خود را در معرض حملات اضطرابی و ترس‌ها قرار ندهند و حتی در بسیاری از مواقع احساس می‌کنند در این کار موفق هم بوده‌اند، اما بسته به میزان شدت فوبیای حیوانات، احتمال بروز پیامدهای منفی افزایش پیدا می‌کند که ازجمله آن‌ها می‌توان به مسائل زیر اشاره کرد:

محدود شدن فعالیت‌های فرد

بعضی از بیماران دچار فوبیا به دلیل تلاشی که برای مواجه نشدن با موضوع ترس‌شان دارند، دایره ارتباطات و بسیاری از فعالیت‌های خود را محدود می‌کنند. برای مثال آن‌ها ممکن است یک قرار دوستانه در یک پارک را به دلیل ترس از مواجه‌شدن با حیوانی که از آن می‌ترسند، رد کنند. این موضوع می‌تواند مشکلاتی را در روابط اجتماعی و همین‌طور امکان لذت بردن فرد از زندگی ایجاد نماید.

تعمیم یافتن ترس‌ها

در بسیاری از مواقع ترس‌های فوبیک تعمیم‌یافته و به‌تدریج اضطراب در مقابل هر آنچه که مرتبط با موضوع ترس باشد، بروز می‌یابد. این ترس‌ها می‌تواند به‌تدریج مشاهده فیلم و عکس یا حتی شنیدن نام حیوان را نیز شامل شود. همچنین گاهی اوقات ترس به‌تمامی حیوانات یا حتی اشیایی که شباهتی با موضوع ترس دارند نیز تعمیم پیدا خواهد کرد.

فوبیای حیوانات| راه‌های درمان ترس از  حیوانات

به خاطر داشته باشید که تشخیص و درمان ترس‌های فوبیک صرفاً بر عهده روانشناس خواهد بود. اگر نشانه‌های این بیماری را در خود یا هر یک از اطرافیان‎‌تان می‌بینید پیش از اینکه برای این نشانه‌ها تشخیص قطعی صادر کنید بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید. درصورتی‌که متخصص تشخیص فوبیای حیوانات را دهد، با توجه به شرایط موجود، سابقه بیماری و همین‌طور شدت اختلال از روش‌های مختلفی برای درمان استفاده می‌کند که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. برای دریافت درمان فوبیا کلیک کنید.

حساسیت‌زدایی منظم

در این روش بیمار با کمک درمانگر فهرستی از موقعیت‌هایی که باعث ترس مراجع می‌شوند، تنظیم خواهد کرد و این فهرست را بر اساس میزان ترسی که در وی ایجاد می‌کند از کمترین ترس به بیشترین ترس طبقه‌بندی می‌کنند. برای مثال در بیماری که دچار فوبیای مار است، شنیدن نام مار کمترین میزان اضطراب و تماس مستقیم با مار بیشترین اضطراب را ایجاد نماید. سپس درمانگر از طریق آموزش تکنیک‌های آرام‌سازی راهکارهایی را برای مبارزه با اضطراب به فرد آموزش می‌دهد.

پس‌ازاینکه بیمار استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی را یاد گرفت؛ موقعیت‌هایی که در فهرست مشخص‌شده‌اند از کمترین میزان اضطراب به وی ارائه می‌شود و او به مرور با استفاده از راهکارهایی که یاد گرفته ترس خود را کنترل می‌کند. پس از موفقیت بیمار در هر مرحله، مورد بعدی فهرست به وی ارائه خواهد شد.

غرقه سازی درمانی سریع برای فوبیای حیوانات

در غرقه سازی برخلاف حساسیت‌زدایی منظم درمانجو به‌یک‌باره با موضوع ترس خود مواجه می‌شود و اجازه فرار از موقعیت به وی داده نمی‌شود. این شرایط باعث خواهد شد تا وی پس از مدتی متوجه این موضوع شود که آنچه از آن می‌ترسیده چندان هم خطرناک نیست.

واقعیت مجازی

در شرایطی که ایجاد مواجهه‌های حضوری و واقعی امکان‌پذیر نباشد، روانشناسان از واقعیت مجازی استفاده می‌کنند و با استفاده از این تکنولوژی درمانجو را در شرایطی قرار می‌دهند که احساس کند با موضوع ترس خود مواجه شده است. طبق نتایج تحقیقات استفاده از واقعیت مجازی در درمان فوبیای حیوانات به‌اندازه مواجهه‌های حضوری و واقعی اثرگذار خواهد بود.

یادگیری مشاهده‌ای

یادگیری مشاهده‌ای یکی دیگر از روش‌هایی است که در درمان فوبیای حیوانات مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این شرایط فردی که به لحاظ توانایی و شرایط تقریباً با بیمار یکسان باشد با موضوع ترس وی مواجه شده و از این طریق بیمار متوجه خواهد شد که ترس‌هایش چندان هم واقعی نیستند. به میزانی که همانندی میان الگو و بیمار بیشتر باشد احتمال درمان و تمایل برای مواجهه مستقیم نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

میزان اثر داروها برای درمان فوبیای حیوانات

هیچ داروی خاصی برای درمان فوبی‌ها وجود ندارد. بااین‌حال در برخی شرایط که مراجع مجبور به مواجهه با موضوع ترس هست، استفاده از داروهای ضد اضطراب می‌تواند تا حدودی نشانه‌های فوبیا را در وی کاهش دهد. بااین‌حال آثار دارو موقت بوده و داروها هرگز نمی‌توانند ترس را درمان کنند. علاوه بر این روانشناسان معتقدند شرط اثربخشی درمان‌هایی مانند حساسیت‌زدایی منظم یا غرقه سازی این است که فرد میزانی از اضطراب را تجربه کرده تا بتواند آن را مدیریت کند. به همین خاطر معمولاً در درمان فوبیا از داروهای ضد اضطراب استفاده نمی‌شود. برای شناخت بیشتر در زمینه داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سؤالات متداول

بهترین درمان برای فوبیای حیوانات چیست؟

بهترین شیوه درمان با توجه به شدت بیماری، شرایط محیطی و سایر عوامل برای هر فرد متفاوت خواهد بود. بااین‌حال بهترین شیوه‌های درمانی برای فوبی حیوانات روش‌های حساسیت‌زدایی منظم یا غرقه سازی هستند.

فوبیای حیوانات چه نشانه‌هایی دارد؟

بیماران درگیر با این فوبیا از یک حیوان به‌شدت می‌ترسند. این ترس‌ها با واقعیت بیرونی هیچ تناسبی ندارد و فرد نیز از غیرمنطقی بودن آن‌ها آگاه است اما توانایی کنترل خود را ندارد. ترس‌های فوبیک علاوه بر مشاهده با موضوع ترس، در صورت شنیدن نام حیوان یا مشاهده تصویر وی نیز بروز پیدا می‌کنند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

منبع : فوبیای حیوانات



:: برچسب‌ها: فوبیای حیوانات ,
:: بازدید از این مطلب : 573
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

قرص دراگون یکی از انواع داروهایی است که به جهت ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود اما خود آن نیز اعتیاد آور است و در صورت مصرف خودسرانه و نادرست باعث ایجاد وابستگی در فرد می‌شود. ماده‌ی اصلی تشکلیل دهنده این قرص میراگلین است که اثرات شادی بخش و ضد اضطراب همچون تریاک دارد اما در آزمایش اعتیاد مواد افیون کننده مثل تریاک مثبت در نمی‌آید. اطلاع از ماهیت قرص دراگون و ترک اعتیاد با آن به شما کمک می‌کند تا برای استفاده از آن با آگاهی بیشتری تصمیم بگیرید. در ادامه مطلب به بررسی کامل قرص دراگون می‌پردازیم. 

 

 

منبع : قرص دراگون

 

 

قرص دراگون چیست؟

قرص دراگون از جمله موادی است که به عنوان جایگزینی برای مواد مخدر و بیشتر برای ترک اعتیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قرص در درمان زودانزالی در مردان نیز ممکن است تجویز شود و خاصیت ضد اضطرابی دارد. این قرص ساختاری شبیه به تریاک دارد و به همین دلیل می‌تواند باعث وابستگی جسمی و روانی شود. 

 

شکل دارویی قرص دراگون

دراگون در ایران به شکل قرص‌های 2.1 تا 2.2 گرمی موجود است و اکثرا در عطاری‌ها به فروش می‌رسد. رنگ دراگون اصل، قهوه ای متمایل به نارنجی است اما در کشور ما نمی‌توان بر اساس رنگ میزان قدرت آن را مشخص کرد. در خارج از ایران بیشتر به شکل پودر یا کپسول می‌توان آن را یافت. هم دراگون معمولی و هم دراگون VIP هر دو میراگنین دارند اما هرچقدر میزان میراگنین موجود در آن بالاتر باشد، خطر تشنج کردن و رفتن به کما بیشتر می‌شود.

 

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست | تعریف و آشنایی با ماهیت اعتیاد 

 

میزان خطر مصرف دراگون چقدر است؟

قرص‌های دراگون اگر به همراه ترامادول مصرف شوند خطر اوردوز و مرگ را تا حد زیادی تشدید می‌کنند. داروهای گیاهی که حاوی کراتوم مثل میراگنین هستند اگر همراه با ترامادول مصرف شوند باعث اوردوز کردن فرد خواهند شد.
اگر تنها یکبار دراگون مصرف کرده باشید و پس از آن دچار تشنج شده باشید، خطر تشنج در دفعه دوم استفاده حتی اگر نصف قرص را مصرف کنید نیز بالاتر می‌رود. تشنج کردن در اثر مصرف دراگون تا حدود زیادی به وضعیت سلامت کبد و کلیه شخص بستگی دارد.

 

پیامدها و عوارض مصرف قرص دراگون

دراگون از جمله داروهایی است که علاوه بر ایجاد وابستگی روانی، باعث وابستگی جسمانی هم می‌شود. مصرف این دارو باعث بروز مشکلات خواب همچون کم‌خوابی یا بی‌خوابی می‌شود. اگر تصمیم به ترک مصرف این قرص گرفته‌اید، باید بدانید که لرزش بدن، بدن درد، بهم ریختن تعادل خلقی و تغییرات دمای بدن از جمله نشانه‌های آن هستند.

 

بیشتر بخوانید : انواع مواد اعتیاد آور | آشنایی با انواع ماده های اعتیاد آور

 

تداخلات دارویی

مصرف قرص دراگون با برخی از مواد و داروها تداخل دارد و ممکن است عواقب جبران ناپذیری همچون اوردوز، تشنج و مرگ را به همراه داشته باشد. از تداخلات دارویی قرص دراگون می‌توان به شبه مخدرها، الکل و قرص ترامادول اشاره کرد. در صورتی که قصد ترک این دارو را دارید، مقاله ترک اعتیاد را مطالعه فرمایید.  

 

ترک اعتیاد به دراگون

در صورتی که دراگون خودسرانه و بدون نظر پزشک مصرف شود، موجب اعتیاد خواهد شد. از طرفی برای ترک آن لازم است تا از خدمات مشاوره‌ استفاده کنید و ترک روانی نیز صورت گیرد. در غیر این صورت احتمال بازگشت به مصرف همواره وجود دارد. مشاوره ترک اعتیاد به شما کمک می‌کند تا بهترین روش را برای درمان خود انتخاب کنید. همچنین در صورت نیاز از داروهایی استفاده می‌کند که کمترین میزان وابستگی و خطر را برای شما داشته باشند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

سوالات متداول

قرص دراگون چه پیامدهایی دارد؟

علاوه بر وابستگی جسمی و روانی به این دارو، پیامدهایی همچون مشکلات خواب، درد و لرزش بدن و تغییرات خلقی نیز از دیگر عوارض مصرف آن هستند.

آیا ترک قرص دراگون امکان پذیر است؟

بله با کمک گرفتن از یک فرد متخصص و روانشناس می‌توان هم وابستگی جسمی و هم روانی را به خوبی درمان کرد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

 

منبع : قرص دراگون



:: برچسب‌ها: قرص دراگون ,
:: بازدید از این مطلب : 762
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

در تمامی انسان‌ها نیاز به تغذیه و غذا خوردن امری طبیعی محسوب می‌شود. بااین‌حال برخی افراد ممکن است دچار مشکلاتی در این زمینه شوند و به اختلالات خوردن مبتلا گردند. در واقع اختلالات خوردن نوعی از اختلالات روانی محسوب می‌شود که فرد در آن مشکلات بسیاری در رفتارهای غذایی و افکار و احساسات مرتبط با آن دارد. همچنین فرد طیفی از بی‌اشتهایی و حساسیت افراطی به چاقی شدن تا علاقه به خوردن مواد غیرخوراکی را تجربه می‌کند. اختلالات خوردن شامل طیف گسترده‌ای از جمله بی‌اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، اختلال نشخوار و…  می‌باشند اما خوشبختانه روش‌های مختلفی برای درمان وجود دارد. توجه داشته باشید از آن جایی که سلامت جسمی و روانی فرد در خطر است، فرد مبتلا باید زیر نظر مشاور و پزشک متخصص قرار بگیرد.

 

منبع : اختلالات خوردن

 

 

 

اختلالات خوردن چیست؟

اختلالات خوردن آن دسته از بیماری‌هایی هستند که در آن افراد تجربیات نابهنجاری را در رفتارهای غذایی و افکار و احساسات مرتبط با آن تجربه می‌کنند. این دسته از اختلالات بسیار پیچیده هستند و ریشه در مسائل روانی، اجتماعی و فرهنگی دارند. اختلال در خوردن غذا می‌تواند در هر مرحله از زندگی ایجاد شود اما به‌طورمعمول در سال‌های نوجوانی یا بزرگ‌سالی ظاهر می‌شود. اگرچه این اختلالات قابل درمان هستند، اما در صورت عدم توجه به علائم و عواقب آن می‌توانند مضر و کشنده باشند. اختلالات خوردن معمولاً با سایر شرایط مانند اختلالات اضطرابی، سوءمصرف مواد یا افسردگی همراه هستند. برای آشنایی با سایر اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

انواع اختلالات خوردن

1. اختلال پیکا یا هرزه‌خواری

این اصطلاح به افرادی اشاره دارد که علاقه زیادی به خوردن مواد غیرغذایی دارند. بعضی از موادی که افراد مبتلابه اختلال هرزه‌خواری برای خوردن آن تمایل نشان می‌دهند، عبارت‌اند از گچ، خاک، سفال، کاغذ، پارچه، پلاستیک و… . حداقل سن تشخیص برای این اختلال 2 سالگی است و با عوارضی مانند مسمومیت با سرب، انگل‌های روده‌ای و کمبود روی و فقر آهن شدید همراه است.

2. اختلال نشخوار

همان‌طور که از نام این اختلال مشخص است این افراد غذا را از معده به دهان می‌آورند سپس دوباره غذا را می‌جوند و قورت می‌دهند. گاهی ممکن است فرد غذا را به بیرون تف کند. نکته‌ای که باید در نظر گرفته شود این است که بالا آوردن غذا از معده به دهان با تهوع، استفراغ و… همراه نیست. این اختلال بیشتر در مردان تشخیص داده می‌شود و در هر سنی ممکن است رخ دهد.

3. اختلال اجتناب-محدودیت غذا

فرد مبتلابه این اختلال از غذا خوردن اجتناب می‌کند یا مقدار غذای خود را به حدی محدود می‌کند که نیازهای غذایی فرد برطرف نمی‌شود و درنتیجه این کار، بسیاری از وزن و انرژی خود را از دست می‌دهد. این اختلال به‌طورمعمول در سنین پایین رخ می‌دهد اما ممکن است تا سن بزرگ‌سالی هم ادامه پیدا کند.

4. بی‌اشتهایی عصبی

یکی از شایع‌ترین اختلالات خوردن، بی‌اشتهایی عصبی یا آنورکسیا نروزا است. به‌طور خلاصه بی‌اشتهایی عصبی به گرسنگی دادن به خود و مقاومت کردن در برابر حفظ وزن عادی گفته می‌شود. این اختلال بیشتر در دختران و در سن نوجوانی تشخیص داده می‌شود. افراد مبتلابه این اختلال از وضعیت بدن و وزن خود، حتی اگر کاملاً متناسب باشد، ناراضی هستند به همین دلیل در مقابل خوردن مقاومت می‌کنند. به‌طور میانگین میزان ابتلا به این اختلال در زنان 10 برابر بیشتر از مردان است.

5. پرخوری عصبی

اختلال پرخوری عصبی اختلالی است که فرد از افزایش وزن می‌ترسد و در ارتباط بااندام و وضعیت بدن خود تصورات غیرواقعی دارد. آن‌ها اغلب فکر می‌کنند که بسیار چاق هستند و باید بخشی از وزن خود را کاهش دهند.

ویژگی اصلی اختلال پرخوری عصبی این است که فرد به دلیل ناتوانی در حفظ مداوم رژیم لاغری، دوره‌های مرتب و فراوان پرخوری دارد و سریعاً بعد از دوره‌های پرخوری، رفتارهای تصفیه کردن (مانند استفاده از ملین‌ها یا استفراغ کردن و…) یا غذا نخوردن و روزه گرفتن را شروع می‌کند. به‌طورکلی میزان ابتلا در این اختلال در زنان نسبت به مردان بالاتر است. نکته‌ای که در ارتباط با اختلال پرخوری عصبی وجود دارد این است که افراد مبتلابه این اختلال دارای وزن طبیعی هستند.

6. افراط در خوردن یا بینج ایتینگ

فرد مبتلابه این اختلال به‌طور فراوان و مرتب دوره‌های پرخوری و افراط در خوردن را شروع می‌کند. تفاوت این اختلال با اختلال پرخوری عصبی در این است که، افراد مبتلابه اختلال بینج ایتینگ رفتارهای مرتبط با تصفیه کردن یا غذا نخوردن را تجربه نمی‌کنند و به‌طورکلی افرادی چاق هستند.

 

علت شناسی اختلالات خوردن

اختلالات خوردن، اختلالات پیچیده‌ای هستند که تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارند. گرچه علت دقیق اختلالات خوردن ناشناخته است، اما به‌طورکلی اعتقاد بر این است که ترکیبی از ناهنجاری‌های بیولوژیکی (عملکردهای نامنظم هورمون‌های بدن، ژنتیک و کمبودهای تغذیه‌ای)، عوامل روانی (تصویر منفی از وضعیت اندام و بدن و عزت‌نفس ضعیف) و عوامل محیطی (مشکلات خانوادگی، حرفه‌ها و مشاغلی که باعث لاغر شدن و کاهش وزن می‌شود، تأثیر رسانه و فرهنگ یا فشار همسالان و آسیب‌های خانوادگی و کودکی مانند سوءاستفاده جنسی از کودک و رویدادهای فاجعه‌آمیز) در ایجاد این بیماری‌ها نقش دارند.

 

علائم اختلالات خوردن

افرادی که از اختلال خوردن رنج می‌برند ممکن است علائم مختلفی را نشان دهند، برخی از این علائم شامل موارد زیر هستند.

  • رژیم‌های غذایی مزمن علی‌رغم اینکه فرد وزن مناسبی دارد
  • تغییر وزن
  • وسواس در مصرف کالری یا چربی‌ها
  • خوردن غذا به‌صورت آیینی (مانند بریدن مواد غذایی به قطعات کوچک، خوردن غذا به‌تنهایی و یا مخفی کردن غذا)
  • افسردگی و بی‌حالی
  • اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی، خانواده و دوستان
  • تغییر وضعیت بین دوره‌های پرخوری و رفتارهای تصفیه کردن

 

بیشتر بخوانید : درمان اضطراب | تکنیک های درمان اضطراب شدید

 

راه‌های درمان اختلالات خوردن

اختلالات خوردن، به‌وضوح ارتباط نزدیک ‌بین سلامت هیجانی و جسمانی را نشان می‌دهد. اولین قدم در درمان بی‌اشتهایی عصبی، کمک به بیماران برای بازیابی وزن به سطح سالم و مطلوب است. آنچه برای بیماران مبتلابه پرخوری عصبی مزمن مهم است این است که چرخه رفتارهای تصفیه‌کننده قطع شود.

همچنین برای بیماران مبتلابه اختلال بینج ایتینگ یا افراط در خوردن، کمک به قطع وقایع و جلوگیری از مشکلات آن­ها بسیار دارای اهمیت است. بااین‌حال اگر خودتان تلاش کرده‌اید و نتوانستید برای مشکل خود راه‌حل پیدا کنید توصیه می‌شود از متخصصین بهداشت روان و پزشکان کمک بگیرید. شما همچنین می توانید این درمان‌ها را توسط مجرب ترین روانشناسان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو دریافت نمایید.

1. مراقبت و نظارت پزشکی

بیشترین نگرانی در درمان اختلالات خوردن، رسیدگی به مشکلات بهداشتی است که ممکن است درنتیجه رفتارهای بی‌نظم در خوردن غذا باشد. برای مثال استفاده دائم از ملین‌ها و یا استفراغ‌های عمدی در پراشتهایی عصبی، باعث به وجود آمدن مشکلات گوارشی و بیماری‌های دندان و لثه در فرد می‌شود.

2. مدیریت تغذیه

این درمان شامل ترمیم و تثبیت وزن، راهنمایی برای تغذیه طبیعی و یکپارچه‌سازی یک برنامه غذایی فردی است.

3. روان‌درمانی

اشکال مختلف روان‌درمانی مانند درمان‌های فردی، خانواده ‌درمانی یا گروه‌ درمانی می‌تواند در رفع دلایل اساسی اختلالات خوردن مفید باشد. روان‌ درمانی بخشی اساسی از درمان است زیرا به افراد مبتلابه اختلالات خوردن کمک می‌کند تا افکار، احساسات و رفتارهای ایجاد کننده این اختلالات را درک کنند. همچنین در صورتی که امکان مراجعه حضوری به روانشناس برای دریافت درمان مناسب را ندارید می‌توانید از هرجای کشور از خدمات مشاوره تلفنی استفاده کنید. 

4. داروها

بعضی از داروها ممکن است در رفع علائم خلقی یا اضطراب که با اختلال در خوردن غذا یا کاهش رفتارهای پرخوری و تصفیه همراه است، مفید باشند. باید در نظر داشت که اختلال خوردن علاوه بر مشکلات روانی، مشکلات جسمانی زیادی را به وجود می‌آورد. درنتیجه برای درمان این اختلال بهتر است هم از متخصصین سلامت روان و هم از مراقبت‌های پزشکی کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سؤالات متداول

چه تفاوتی میان پراشتهایی عصبی و افراط در خوردن وجود دارد؟

در بیماری پراشتهایی عصبی، فرد تمایل به کاهش وزن دارد اما به دلیل ناتوانی در تداوم رژیم لاغری، دوره‌های پرخوری و بعد از آن، ورزش‌های شدید یا روزه گرفتن و استفراغ عمدی برای جبران کالری مصرفی، انجام می‌شود. اما در افراط در خوردن، فرد دوره‌های پرخوری دارد و تلاشی برای از بین بردن کالری دریافتی ندارد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

 

منبع : اختلالات خوردن



:: برچسب‌ها: اختلالات خوردن ,
:: بازدید از این مطلب : 568
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

ا اورژانسی می‌شوند. موضوع برای کادر پزشکی زمانی پیچیده‌تر می‌شود که با تغییر مشخصات فردی هیچ نوع سابقه پزشکی نیز یافت نکنند. هدف اصلی آن‌ها جلب توجه دیگران است. با این حال این اختلال با اهداف و اشکال مختلف ممکن است بروز پیدا کند. در ادامه به نشانه‌های تشخیصی، علل و درمان آن پرداخته‌ایم.

منبع : اختلال ساختگی

 

 

آشنایی با اختلال ساختگی و علائم آن

اختلال ساختگی به وضعیتی گفته می‌شود که در طی آن فرد تلاش می‌کند علائم یک اختلال جسمی یا روان شناختی را تقلید کند و به این ترتیب دیگران را فریب دهد. افرادی که اختلال ساختگی را از خود بروز می‎‌دهند تلاش زیادی در جهت مخفی نگه داشتن دروغ‌ها و تقلیدهای خود می‌کنند؛ همین امر باعث می‌شود که حتی گاهی متخصصان نیز تحت تاثیر آن‌ها قرار بگیرند. با این حال پزشکان و روانشناسانی که اطلاعات کافی در مورد اختلال ساختگی دارند با در نظر گرفتن برخی علائم خاص می‌توانند این وضعیت را از اختلال‌های واقعی افتراق دهند.

علائم اختلال ساختگی

1- کسانی که به طور ساختگی علائم یک اختلال را تقلید می‌کنند؛ اغلب اطلاعات پزشکی زیادی دارند و با اصطلاحات تخصصی آشنا هستند. در نتیحه دانش آن‌ها در مقایسه با عموم مردم بیش از حد به نظر می‌رسد.

2- علائم اختلال آن‌ها اغلب مبهم یا متناقض است.

3- شرایط آن‌ها به دلایل نامشخص رو به وخامت می‌گذارد.

4- مشکلات آن‌ها اغلب به درمان‌های رایج موجود جواب نمی‌دهد و علائمی از بهبودی نمایان نمی‌شود.

5- آن‌ها اغلب از پزشکان و متخصصان مختلفی درخواست کمک می‌کنند و ممکن است در بسیاری از موارد از نام‌های جعلی برای معرفی خود استفاده نمایند.

6- آن‌ها معمولا به پزشکان اجازه نمی‌دهند تا با خانواده و نزدیکانشان صحبت کنند.

7- مبتلایان به اختلال ساختگی اشتیاق زیادی برای انجام آزمایش‌های مکرر از خود نشان می‌دهند.

8- آن‌ها شواهد متعددی از انجام عمل‌های جراحی یا اقدامات پزشکی گوناگون را نشان می‌دهند.

9- اغلب هنگام بستری شدن ملاقات کننده چندانی ندارند.

10- بیش از سایر بیماران با پزشکان و مسئولین بیمارستان‌ها بحث و مشاجره می‌کنند.

 

بیشتر بخوانید : اختلالات اضطرابی | معرفی انواع و درمان اختلالات اضطرابی در DSM5

 

علل بروز اختلال ساختگی

متخصصان علت واحد و مشخصی را برای بروز اختلال ساختگی مطرح نکرده‌اند؛ زیرا آن‌ها بر این باورند که این مشکل از تعامل عوامل روانشناختی گوناگون پدید می‌آید. از جمله فاکتورهایی که در بروز اختلالات ساختگی تاثیرگذار هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

– تجربه هرگونه سوء استفاده جسمی، جنسی و روانی در گذشته

– تجربه بیماری های جدی در طول دوران کودکی

– از دست دادن یکی از عزیزان به واسطه مرگ یا جدایی

– اعتماد به نفس پایین یا نداشتن خودپنداره قوی

– دچار بودن به مشکلات و اختلالات شخصیتی

– دچار بودن به اختلال افسردگی اساسی

– تمایل به در تماس بودن با بیمارستان و مراکز پزشکی

تشخیص افتراقی اختلال ساختگی

افرادی که دچار اختلال ساختگی هستند مشکل خود را در قالب رفتارهای گوناگونی ابراز می‌کنند که موارد زیر از جمله آن‌هاست.

1- اغراق در علائم موجود

این افراد هنگامی که به یک مشکل جسمانی یا روانشناختی مبتلا می‌شوند علائم خود را بیش از حد و به طور اغراق آمیز بروز می‌دهند. در حقیقت آن‌ها به دنبال این هستند که بیمارتر از آنچه که هستند خود را نشان داده و وضعیت‌شان را وخیم‌تر گزارش کنند.

2- ادعاهای دروغین در مورد داشتن سوابق پزشکی

افرادی که به اختلال ساختگی مبتلا هستند به نزدیکان، دوستان یا متخصصین پزشکی اطلاعات غلطی در مورد سوابق بیماری‌های خود ارائه می‌دهند. برای مثال ممکن است ادعا کنند در گذشته به سرطان مبتلا بوده‌اند یا علائمی از بیماری‌های مختلف در آن‌ها وجود داشته است.

3- تقلید کردن علائم بیماری

این افراد ممکن است علائمی از اختلالات پزشکی یا روان شناختی را به دروغ تقلید نمایند و به این ترتیب دیگران را فریب دهند. برای مثال ممکن است بگویند درد زیادی می‌کشند یا تظاهر به تشنج یا بیهوشی کنند. تظاهرهای آن‌ها به گونه ایست که می‌تواند حتی پزشکان و متخصصان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

4- آسیب زدن به خود

مبتلایان به اختلال ساختگی ممکن است، دست به اقداماتی در جهت آسیب رساندن به خود بزنند تا بیمار به نظر برسند. برای مثال ممکن است از غذای مسموم استفاده کنند، خود را زخمی نمایند و یا بدون نسخه پزشک به مصرف داروهای غیرضروری روی بیاورند.

5- دستکاری کردن تجهیزات پزشکی

این افراد ممکن است برای آنکه پزشکان تشخیص بیماری را برای آن‌ها مطرح کنند از ترفندهای گوناگونی استفاده کرده و به این ترتیب تجهیزات پزشکی را دستکاری نمایند. آلوده کردن نمونه ادرار یا خون از جمله اقدامات رایجی است که این افراد انجام می‌دهند.

 

بیشتر بخوانید : درمان اضطراب | تکنیک های درمان اضطراب شدید

 

درمان اختلال ساختگی

اگر فکر می‌کنید یکی از عزیزانتان به اختلال ساختگی مبتلاست و علائم بیماری او واقعی نیست؛ قبل از انگ زدن یا برچسب در مورد فریب کاری حتما باید با یک متخصص در حیطه سلامت روان مشورت کنید. متخصص با دریافت گزارش از جانب اطرافیان و انجام مصاحبه بالینی می‌تواند به تشخیص دقیقی در این باره دست پیدا کند.

پس از مطرح شدن اختلال ساختگی درمانگر به کمک جلسات خانواده درمانی کمک می‌کند تا  اعضای خانواده و نزدیکان بتوانند بهترین واکنش را در برابر بیمار داشته باشند. همچنین با پیگیری جلسات روان درمانی فردی و افزایش آگاهی در مورد علل بروز این رفتارها فرد می‌تواند به مرور زمان از سیکل معیوب تقلید بیماری رهایی پیدا کند و از روش‌های موثرتری برای جلب حمایت اطرافیان استفاده نماید.

درمان اختلالات همراه

اختلال ساختگی می‌تواند با مشکلات روانشناختی مثل افسردگی و اضطراب نیز همراه باشد، از این رو گاه درمان‌های ارائه شده همان درمان افسردگی است. از دیگر اختلالات همبود رایج وسواس فکری است؛ عدم درمان هر کدام از این مسائل موجب پیشروی و بدتر شدن وضعیت بیمار می‌شود. برای آشنایی بیشتر با بیماری وسواس کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

 

سوالات متداول

آیا ممکن است پزشک نیز نتواند ساختگی بودن اختلال را تشخیص دهد؟

بله، افرادی که به طور ساختگی تظاهر به بیماری می کنند از ترفندهای مختلفی برای پنهان کردن فریب کاری های خود استفاده می کنند که این موضوع می تواند حتی پزشکان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. با این حال متخصصینی که با اختلال ساختگی و علائم آن آشنایی دارند در اکثر موارد می توان آن را از شرایط واقعی افتراق دهند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

 

منبع : اختلال ساختگی



:: برچسب‌ها: اختلال ساختگی ,
:: بازدید از این مطلب : 642
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

بهترین مراکز مشاوره ازدواج در شاهرود کدام اند؟ در این مراکز چه خدماتی به زوجین ارائه می شود؟ مشاوره ازدواج یکی از خدماتی است که توسط روانشناسان حرفه‌ای در حیطه زوج و خانواده ارائه می‌شود. در این سبک از مشاوره، روانشناس به طرفین کمک می‌کند تا به شناخت بیشتری در مورد خود و دیگری دست پیدا کنند و با بررسی ملاک هایی که در مورد ازدواج دارند، واقع بینانه‌تر در مورد آینده خود تصمیم بگیرند. ما در ادامه این مقاله برای رفاه حال شما به معرفی بهترین مراکز مشاوره در شاهرود پرداخته ایم. همچنین می‌توانید برای دریافت مشاوره از هر جایی تنها با یک تماس از متخصصان در پایتخت به صورت تلفنی و یا انلاین خدمات بگیرید، فقط کافی است برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

 

بیشتر بخوانید : انواع ازدواج | آشنایی با انواع اشکال ازدواج

 

منبع : مشاوره ازدواج در شاهرود

 

 

 

مشاوره ازدواج چیست و به چه مسائلی می پردازد؟

مشاوره ازدواج یکی از انواع خدماتی است که توسط روانشناسان متخصص در حیطه زوج و خانواده به عموم مردم ارائه می شود. استفاده از خدمات مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کند تا ملاک های خود برای شروع زندگی مشترک را بیشتر بشناسید و در حقیقت به نوعی خودآگاهی دست پیدا کنید.

هم چنین در این جلسات از طریق مصاحبه و تست های روانشناسی می توانید در مورد صفات اخلاقی و ویژگی‌های شخصیتی فرد مقابل خود نیز به شناخت بیشتری دست یابید. در جلسات مشاوره قبل از ازدواج موضوعات بسیار متنوعی می توانند مورد بحث و بررسی قرار بگیرند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به مسائل مالی، اعتقادی، نیازهای عاطفی، مهارت های ارتباطی، میزان تمایل برای بچه دار شدن، نوع نگاه طرفین  به رابطه جنسی، قدرت تصمیم گیری و توانایی کنترل خشم در هر دو نفر اشاره کرد. این حیطه را روانشناسی ازدواج می نامند.

اهمیت کمک گرفتن از مشاوره ازدواج

در مشاوره ازدواج شما علاوه بر شناخت خود و شریک آینده تان می توانید به کمک درمانگر مهارت های لازم برای زندگی را ارتقا داده و در نتیجه با آمادگی بیشتری مسیر جدید را آغاز نمایید. همین مسئله به شما کمک می کند تا دیدگاه واقع بینانه تری در مورد ازدواج داشته باشید و در برخورد با مشکلات راحت تر از رویکرد حل مسئله استفاده نمایید. مسلما زوجینی که علاوه بر جذابیت‌های اولیه از نقاط ضعف و مشکلات یکدیگر نیز آگاهی دارند و مشکلات زندگی را بیشتر می‌شناسند،  در سازگاری با یکدیگر موفق‌تر از سایر زوجین عمل خواهند کرد. برای آشنایی با مهارت های لازم برای ازدواج کلیک کنید.

مشاوره ازدواج در شاهرود | ویژگی های بهترین مراکز مشاوره ازدواج

برای اینکه بتوانید مرکز مشاوره قابل اعتمادی را برای مشاوره ازدواج انتخاب نمایید، در نظر گرفتن چند ملاک مهم می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک نماید. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین ملاک‌ها اشاره کرده ایم. برای آشنایی با ملاک انتخاب همسر کلیک کنید.

1- برخورداری از متخصصین حرفه ای  

یک مرکز مشاوره معتبر تلاش می‌کند از متخصصین حرفه‌ای برای ارائه خدمات مشاوره ازدواج کمک بگیرد. روانشناسان بالینی در گرایش خانواده و سایر روانشناسانی که دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد هستند و در حوزه زوج درمانی فعالیت می‌کنند، از جمله متخصصینی هستند که می‌توانند به ارائه خدمات مشاوره ازدواج بپردازند. یکی از مهم‌ترین پارامترهایی که باید توسط این افراد مورد ارزیابی قرار گیرد، انگیزه ازدواج طرفین است.

2- داشتن مجوز رسمی برای فعالیت

مراکز مشاوره معتبر و قابل اعتماد مراکزی هستند که از نهادهای رسمی دارای مجوز فعالیت هستند. در کشور ما دو نهاد سازمان بهزیستی کشور و سازمان نظام روانشناسی نهادهایی هستند که مجوز فعالیت را برای مراکز مشاوره عمومی و تخصصی صادر می‌کنند. 

 

بیشتر بخوانید : رابطه قبل ازدواج | روابط قبل ازدواج چگونه باید باشد؟

 

3- انعطاف پذیری در ارائه خدمات

امروزه مراکز مشاوره تلاش می کنند تا برای رفاه حال مراجعان انعطاف پذیری بیشتری در ارائه خدمات خود به خرج دهند. از همین رو بسیاری از آن ها علاوه بر مشاوره حضوری، امکان برگزاری جلسات به صورت تلفنی و آنلاین را هم فراهم می کنند. این مسئله به افراد کمک می کند تا از هرجای کشور با بهترین متخصصین تماس بگیرند و به این ترتیب در وقت و هزینه های خود صرفه جویی نمایند.

 

بیشتر بخوانید : ازدواج مجدد چه زمانی خوب است | آشنایی با مشکلات ازدواج دوم

 

آدرس مراکز مشاوره ازدواج در شاهرود

1- مشاوره ازدواج در ذهن نو _ 02166419012

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

– آیا می توانیم به صورت انفرادی برای مشاوره ازدواج مراجعه کنیم؟

بله، جلسات مشاوره ازدواج می توانند به صورت انفرادی یا هم زمان با حضور هر دو نفر برگزار شوند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

منبع : مشاوره ازدواج در شاهرود



:: برچسب‌ها: مشاوره ازدواج در شاهرود ,
:: بازدید از این مطلب : 601
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

اختلال کنترل تکانه یکی از مسائل روانشناختی است که با توجه به شدت و گستره آن اقدامات متفاوتی باید اتخاذ شود. اگر نمی‌توانید رفتار و هیجانات‌تان را متناسب با موقعیت‌های مختلف تنظیم نمایید و یا تمایلات درونی‌تان رفتارهای شما را کنترل می‌کنند، به احتمال زیاد دچار اختلال کنترل تکانه هستید. با یک بررسی همه جانبه توسط متخصص می‌توان تشخیص داد که در کدام زیر دسته این اختلال قرار می‌گیرید. برای مثال کسانی که دچار اختلال اتش‌افروزی هستند میل زیادی به آتش زدن اجسام و گاه مکان‌های مختلف دارند. از آن جایی که این اختلال شباهت بسیاری با طیف وسواس دارد، توصیه می‌کنیم برای شروع درمان مشاوره وسواس دریافت کنید.

 

بیشتر بخوانید : بیماری وسواس | علت و ریشه انواع وسواس فکری عملی چیست ؟

 

 

منبع : اختلال کنترل تکانه 

 

 

 

اختلال کنترل تکانه چیست؟

اختلال کنترل تکانه به وضعیت روان پزشکی خاصی گفته می‌شود که طی آن، افراد حس می‌کنند در کنترل تکانه‌ها و امیال خود ناتوان هستند. این مسئله باعث می‌شود که رفتارها یا واکنش‌های هیجانی نامناسبی از خود بروز دهند و در نتیجه مشکلات مختلفی را در جنبه‌های گوناگون زندگی تجربه نمایند.

با این حال این مشکل از طریق دریافت درمان‌های روانشناختی قابل درمان است. در نتیجه اگر فکر می‌کنید خودتان یا یکی از عزیزانتان به  اختلال کنترل تکانه مبتلا هستید با مراجعه به یک متخصص در حوزه سلامت روان نظیر روانشناس یا روان پزشک می توانید اوضاع را به راحتی تغییر دهید. برای آشنایی با سایر اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

اختلال کنترل تکانه و انواع آن

در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی، متخصصان به طور رسمی 5 اختلال را به عنوان زیر مجموعه اختلال کنترل تکانه معرفی کرده اند که ما در ادامه به هریک از آن ها اشاره کرده ایم.

1- اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)

اختلال نافرمانی مقابله ای یکی از اختلالات رفتاری رایج در دوران کودکی است. بچه‌هایی که به این مشکل مبتلا هستند در کنترل رفتارها و هیجانات خود مشکلات زیادی دارند. آن‌ها اغلب در برابر هرگونه دستور یا قانونی مقاومت کرده و همواره به دنبال مخالفت با دیگران هستند. اختلال نافرمانی مقابله ای اغلب میان کودکان 5 تا 10 ساله دیده می‌شود و در پسرها بیش از دختران شایع است.

2- اختلال انفجاری متناوب (IED)

اختلال انفجاری متناوب یکی دیگر از انواع اختلال‌های کنترل تکانه است که بیش از هر زمانی در اواخر دوران کودکی یا در طی دوران نوجوانی بروز می یابد. ابتلا به این اختلال باعث می‌شود که افراد دوره‌های کوتاه ابراز خشم و پرخاشگری شدید را به طور متناوب از خود نشان دهند. مشخصه بارز این اختلال این است که میزان خشم ابراز شده با آنچه منجر به تحریک عصبانیت در فرد شده هماهنگی ندارد. به عبارت دیگر فرد واکنشی اغراق آمیز به شرایط پیرامونی نشان می‌دهد و تحریک پذیری روانی بالایی پیدا می‌کند.

3- اختلال سلوک (CD)

اختلال سلوک نوعی از اختلال کنترل تکانه است که اغلب در طی کودکی یا نوجوانی مشخص می‌شود. افراد مبتلا به این اختلال اغلب از همان بچگی تمایل زیادی به سرکشی، نافرمانی و خشونت دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اختلال سلوک در پسران بیش از دختران شایع است و اغلب با اختلال های روان پزشکی دیگری نظیر بیش فعالی، اختلالات خلقی و اختلالات رشدی همایند می‌شود.

4- دزدی بیمارگون (Keleptomania)

دزدی بیمارگون به معنای تمایل به برداشتن وسایل دیگران است. افرادی که دچار این اختلال هستند نه به دلیل فقر یا از سر ناچاری بلکه به دلیل ناتوانی در کنترل میل درونی خود، وسایل دیگران را می‌دزند و آن‌ها را نگه داشته و به دور می‌‍اندازند. طبق بررسی‌ها این اختلال می‌تواند در هر دوره سنی بروز پیدا کند و زنان نیز بیش از مردان در معرض دچار شدن به آن هستند. برای آشنایی با اختلال دزدی بیمار گون کلیک کنید.

5- اختلال آتش افروزی (Pyromania)

اختلال آتش افروزی یکی از انواع نادر اختلال‌های کنترل تکانه است که در آن افراد توسط آتش و هرچیز مرتبط با آن جذب می‌شوند. در حقیقت مبتلایان به اختلال آتش افروزی نمی‌توانند تمایل خود برای افروختن آتش را کنترل کنند و همین امر باعث می‌شود که دست به اقدامات خطرناکی در این زمینه بزنند. طبق بررسی‌ها این مشکل در مردان از شیوع بالاتری برخوردار است و معمولا در سنین نوجوانی و بزرگسالی بروز می‌یابد.

علل دچار شدن به اختلال کنترل تکانه چیست؟

حقیقتا متخصصان هنوز نتوانسته‌اند علت واحدی را برای بروز اختلال‌های کنترل تکانه پیدا کنند. با این حال آن‌ها بر این باورند که عوامل ژنتیکی و محیطی مختلف می‌توانند در بروز این مشکلات تاثیر داشته باشند و ریسک ابتلا به آن را افزایش دهند. برای مثال کودکانی که والدینشان به اختلالات خلقی نظیر افسردگی مبتلا هستند؛ بیش از دیگران در معرض ابتلا به نافرمانی مقابله‌ای قرار دارند.

همچنین پرورش توسط والدینی که خود مبتلا به اختلالاتی نظیر بیش فعالی، ضد اجتماعی و اسکیزوفرنیا هستند ریسک بروز اختلال سلوک را در فرزندان افزایش می‌دهد. از جمله دیگر عواملی که می‌توانند در ابتلا به مشکلات کنترل تکانه تاثیرگذار باشند باید به موارد زیر اشاره کرد.

– پرورش یافتن در خانواده هایی که از جایگاه اقتصادی- اجتماعی بالایی برخوردار نیستند.

– پرورش یافتن در محیط اجتماعی که فرهنگ پرخاشگرانه را تبلیغ می‌کند.

– نبود قوانین واضح و محکم در محیط خانه یا مدرسه

– داشتن تجربیاتی از هرگونه سوء استفاده یا نادیده گرفته شدن

– تعامل با دوستانی که همواره اعمالی خلاف جهت قانون و اجتماع انجام می دهند.

پدر و مادر چطور مانع گسترش اختلال کنترل تکانه شوند؟

والدین و مراقبان به روش‌های مختلفی می توانند به کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال کنترل تکانه کمک کنند. از جمله مهم ترین اقدامات در این زمینه باید به موارد زیر اشاره کرد.

– تقویت نکردن هرگونه رفتار کودک که نشانگر عدم توانایی او در کنترل تکانه هاست.

– تشویق کودک یا نوجوان برای داشتن مشارکت فعال در اجتماع و پرورش روحیه همدلی

– پرهیز از تنبیه بدنی

– نشان دادن ثبات در سبک تربیتی اتخاذ شده

 

بیشتر بخوانید : درمان وسواس | بهترین و جدیدترین راه های درمان وسواس فکری

 

راه های درمان کنترل تکانه

علاوه بر نکات ذکر شده اگر فرزند شما علائمی از هرگونه اختلال کنترل تکانه را نشان داد، باید به یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان مراجعه کنید. درمانگر با انجام ارزیابی‌های بالینی ابتدا به تشخیص دقیق در مورد مشکل کودک می‌رسد و با روش‌هایی نظیر رویکرد شناختی رفتاری در جلسات مشاوره به او کمک می‌کند تا بتواند هیجانات و تکانه‌های خود را به شیوه موثری تنظیم نماید.

در برخی شرایط نظیر زمانی که شدت اختلال کودک بسیار زیاد باشد و یا چند مشکل روانپزشکی به طور همزمان بروز پیدا کند، ممکن است درمان‌های دارویی نیز ضرورت بیابد. در این شرایط درمانگر شما را به یک روانپزشک ارجاع خواهد داد. تثبیت کننده‌های خلقی، داروهای آنتی سایکوتیک و ضدافسردگی‌ها از جمله داروهای مورد استفاده برای این دست درمانجویان هستند.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا اختلال سلوک غیر قابل درمان است؟

اختلال های کنترل تکانه همگی از طریق روان درمانی یا دارو درمانی قابل بهبود و کنترل هستند. با این حال بی توجهی به آن ها در سنین کودکی می تواند منجر به تشدید وضعیت فرد شده و در ادامه به اختلالات دیگری نظیر اختلال شخصیت ضد اجتماعی بیانجامد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

منبع : اختلال کنترل تکانه 



:: برچسب‌ها: اختلال کنترل تکانه ,
:: بازدید از این مطلب : 735
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ذهن نو

تربیت نوجوان به خاطر چالش‌هایی که در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد، برای اکثر پدر و مادرها با دشواری‌های متعددی همراه است. فرزندان در سنین نوجوانی دیگر مانند کودکی حرف شنوی ندارند و بیش از هر زمانی بر استقلال رای خود تاکید می‌کنند. همین موضوع می‌تواند زمینه بروز تنش میان والدین و نوجوان را فراهم نماید. برای اینکه بتوانید در این دوران بهترین شیوه برخورد را در پیش بگیرید بهتر است دانش خود را در زمینه روانشناسی نوجوان بالا ببرید و نکات آموزشی در این زمینه را از طریق خواندن مقاله های مختلف و یا شرکت در کارگاه های فرزندپروری فرا بگیرید. ما در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد تربیت نوجوان از منظر روانشناسی اشاره کرده‌ایم. برای شرکت در کارگاه های آموزشی کلیک کنید.

 

منبع : تربیت نوجوان

 

 

 

اهمیت و لزوم آشنایی با روش های درست تربیت نوجوان

نوجوانی یکی از مهم ترین مراحل رشدی در زندگی همه انسان هاست. چرا که در این دوره تلاش می کنید از کودکی عبور کرده و پا به دنیای بزرگسالی بگذارید. در این میان نحوه برخورد و حمایت اطرافیان می تواند تا حد بسیاری تاثیرگذار باشد. برای مثال نوجوانانی که والدین مستبد یا کنترلگری دارند، معمولا در دستیابی به استقلال بزرگسالی با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند و ممکن است فرایند گذار آن‌ها از کودکی به بزرگسالی بیش از سایرین طول بکشد.

برعکس سهل انگاری مفرط والدین و عدم نظارت بر فرزند نوجوان می‌تواند باعث سردرگمی افراد شده و آسیب‌های روانی و اجتماعی مختلفی را به آن‌ها تحمیل کند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که به عنوان پدر و مادر سبک تربیتی معتدل و مناسبی را در پیش بگیرید و بتوانید تا حد امکان این دوران را مدیریت نمایید.

آشنایی با چند نکته روانشناسی درباره تربیت نوجوان

روانشناسان خانواده برای تربیت نوجوانان بر نکات مختلفی تاکید می‌کنند. ما در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. با این حال اگر دچار تعارض یا تنش با فرزند نوجوان‌تان هستید، فراگیری این نکات به تنهایی کافی نیست.  چرا که در این شرایط لازم است که به یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان مراجعه نمایید.  برای آشنایی بیشتر درباره روانشناسی نوجوان کلیک کنید.

1- نظارت غیر مستقیم داشته باشید

در دوران نوجوانی، فرزندتان نمی‌خواهد که دائما آن‌ها را کنترل کنید. آن‌ها معمولا در برابر هرگونه رفتاری که نشان از دخالت یا کنترلگری داشته باشد، به شدت مقاومت می‌کنند و می‌خواهند به طور مستقل در مورد اعمال خود تصمیم بگیرند. با این حال نوجوانان هنوز به نظارت و مراقبت والدین خود نیاز دارند. برای اینکه بتوانید این شرایط را به درستی مدیریت نمایید، باید سبک نظارت غیرمستقیم را در پیش بگیرید.

برای مثال اگر نگران گروه‌های دوستی فرزندتان هستید، به جای منع کردن نوجوان از بیرون رفتن با دوستانش یا بدگویی در مورد آن‌ها، دوستانش را به منزل دعوت کنید یا با خانواده‌هایشان آشنا شوید. این کار کمک می‌کند که فرزندتان احساس بهتری در ارتباط با شما داشته باشد و کمتر در برابر نکاتی که گوشزد می‌کنید مقاومت نماید.

2- به خاطر یک رفتار شخصیت نوجوان را زیر سوال نبرید

نوجوانان در این دوره سنی به دنبال کشف هویت‌شان هستند و می‌خواهند به عنوان یک بزرگسال خود را تعریف نمایند. در این شرایط بهتر است راهی پیدا کنید تا اون راحت‌تر خودش را بشناسد و اعتماد به نفس خوبی نیز پرورش دهد. در همین راستا اگر نوجوان دست به اعمال اشتباهی زد، هرگز کل شخصیت او را زیر سوال نبرید و برای حل موضوع تنها به همان مساله مشکل ساز بپردازید.

برای مثال گفتن جملاتی نظیر اینکه ” تو آدم بی عرضه‌ای هستی” ، ” تو هیچ وقت نمی‌توانی کاری را به درستی انجام دهی”، “هیچ وقت به من کمک نمی‌کنی”، “فقط با دوستات خوش می‌گذرونی”، “با این کارات هیچی نمیشی”، “این همه خرجت کردم ولی آدم نمیشی”، “همیشه با این خنگ بازیات آبرومو میبری”، ” لیاقت نداری..”، “نمی فهمی من….” در برداشت نوجوان از خودش تاثیر بسیار منفی می‌گذارد و فرایند هویت یابی او را با اختلال مواجه می‌کند. در نتیجه به جای نتیجه گیری‌های کلی سعی کنید بر آن رفتار به خصوص تمرکز نمایید. به فرزندتان بگویید به خاطر این رفتار خاص از او ناراحت هستید و توضیح دهید که چرا این رفتار موجب رنجش شما شده است.

3- برای تربیت نوجوان به جای تحکم استدلال کنید

دیگر فرزند شما کودکی نیست که به اوامر شما بدون چون و چرا گوش دهد، او در حال بلوغ و دستیابی به تفکر و تحلیل هست، پس به جای دستورات بدون توضیح، برای او علل و پیامدهایی مساله را شرح دهید، بدین گونه او نیز روش تحلیل و درک شما از مسائل را متوجه می‌شود و ارتباط نزدیک تری می‌تواند با شما ایجاد نماید. پس تلاش کنید به جای تحکم کردن ظرفیت استدلال خود را بالا ببرید. وقتی از نوجوان چیزی می‌خواهید به طور شفاف آن را برای او توضیح داده و فرصت اقناع شدن را در اختیارش قرار دهید (او در حل یادگیری است).

4- محیط امن و آرامی را در خانه ایجاد کنید

نوجوانان بیش از هر زمان دیگری تمایل دارند وقت خود را با افرادی غیر از اعضای خانواده بگذارنند. آن‌ها در این دوران بیشتر بر گروه‌ دوستان تمرکز کرده  و بخش مهمی از هویت خود را در ارتباط با آن‌ها تعریف می‌کنند. در این شرایط اگر محیط پر تنشی را در خانه تجربه کنند، بیشتر به دوستان گرایش پیدا می‌کنند. در مواردی نیز برای آرام کردن خود به روش‌های هیجان مدار و پرخطری نظیر مصرف سیگار یا الکل پناه ببرند. در نتیجه اگر می‌خواهید فرزندتان انتخاب‌های صحیحی در مورد دوستان خود داشته باشد، لازم است پیش از هرچیز بر محیط خانه تمرکز کنید و سعی کنید تعارض و تنش را به حداقل برسانید. اگر احساس می‌کنید در این زمینه با مشکلات زیادی رو به رو هستید بهتر است از یک روانشناس متخصص در زمینه کودک و خانواده کمک بگیرید.

بسیاری از والدینی که به خاطر اعتیاد نوجوان‌شان با ما تماس می‌گیرند، گله از گروه دوستان و سعی در مقصر جلوه دادن آن‌ها دارند، با کمی بررسی و مشخص شدن جوانب مختلف ارتباطات و حتی علت انتخاب آن دوستان‌ والدین متوجه سهم خودشان در اعتیاد فرزندشان می‌شوند. همه آن‌ها از این که چرا زودتر به مشاور مراجعه نکردند ابراز پشیمانی داشتند. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

5- به حریم شخصی فرزندتان احترام بگذارید

برای نوجوان بسیار اهمیت دارد که برای میل استقلال او ارزش قائل شوید. شما با رعایت حریم خصوصی به او در حفظ و پرورش این تمایل کمک شایانی می‌کنید. برای مثال قبل از وارد شدن به اتاق او در بزنید یا بدون اجازه وسایل او را وارسی نکنید، اگر موبابل دارد، موبایل او را بدون اجازه وارسی نکنید (هرچند خریدن موبایل برای نوجوان باید در زمان مناسب انجام شود)، تلفن‌هایش را گوش ندهید؛ چرا که این رفتارها بیشتر نوجوانان را به مخالفت و انجام رفتارهای نابهنجار تحریک می‌کند و منجر به بروز شکاف‌های جدی میان شما خواهد شد.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

 

سوالات متداول

فرزند من در دوره نوجوانی بسیار حساس و پرخاشگر شده. آیا این مسئله طبیعی است یا باید برای رفع آن به روانشناس مراجعه کنم؟

تحریک پذیری و افزایش حساسیت روانی در دوران نوجوانی امری طبیعی محسوب می شود. اما در صورتی که این مشکل با شدت زیادی بروز پیدا کند و منجر به افت عملکرد نوجوان در حوزه های مختلف زندگی نظیر تحصیل یا روابط خانوادگی شود لازم است برای بهبود آن از یک روانشناس کمک بگیرید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

منبع : تربیت نوجوان



:: برچسب‌ها: تربیت نوجوان ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()