نوشته شده توسط : ذهن نو

در ارتباط با انواع ازدواج بسیاری از ما ازدواج دائم و موقت و همین طور ازدواج سفید را به‌عنوان اشکال مختلف این پیمان می‌شناسیم. بااین‌حال روانشناسان خانواده معتقدند انواع مختلفی از ازدواج وجود دارد که هریک از آن‌ها ویژگی‌ها و شرایط مشخص خود را دارند. این انواع مختلف بر اساس هدف و میزان تعهد طرفین به یکدیگر ایجاد می‌شوند و هریک از آن‌ها تفاوت‌های نسبتاً جدی با یکدیگر دارند. با توجه به اینکه ازدواج یکی از مهم‌ترین مسائل در زندگی هر فرد است و شکست یا بروز مشکلات در این زمینه می‌تواند بخش‌های مختلفی از زندگی فرد را تحت تأثیر خود قرار دهد، بهتر است در این زمینه حتماً از جلسات مشاوره پیش از ازدواج استفاده کنید. معمولاً با توجه به اینکه مشاورین نگاه جانبدارانه‌ای نسبت به شما و طرف مقابل ندارند با علم و تجربه خود می‌توانند به بهترین شکل به شما کمک کنند.

بیشتر بخوانید : ازدواج فامیلی
 
 

انواع ازدواج

به‌طورکلی ازدواج به‌نوعی از ارتباط گفته می‌شود که باعث ایجاد تعهد و احساسات عمیق میان زوجین می‌شود و آن‌ها با یکدیگر پیمان می‌بندند که در شرایط مختلف زندگی پشتیبان یکدیگر باشند. بااین‌حال گاهی اوقات ممکن است در هدف و یا مدت این پیمان تفاوت‌هایی رخ دهد که این موضوع باعث ایجاد انواع مختلف ازدواج خواهد شد. در ادامه به بررسی هریک از این انواع و مزایا و معایب آن‌ها خواهیم پرداخت.

ازدواج دائم

معمول‌ترین و قابل‌انتظارترین نوع ازدواج، ازدواج دائم است. در این شیوه دو نفر از جنس مخالف بر اساس علاقه و منطق، طرف مقابل را به‌عنوان همسر دائم خود انتخاب و تعهد می‌کند که در تمامی شرایط سخت و آسان زندگی کنار او باشد. در این شیوه از ازدواج زوجین به‌عنوان یک خانواده جدید شناخته شده و زندگی مشترک خود را شروع می‌کنند.

اگرچه ازدواج دائم در میان انواع ازدواج متداول‌ترین و درعین‌حال کم آسیب‌ترین شیوه می‌باشد بااین‌حال در شرایطی که شما اصول و نکات مهم را در زمینهٔ انتخاب همسر و یا ساخت یک ازدواج موفق رعایت نکنید ممکن است آسیب‌ها و مشکلات بسیاری مانند خیانت و یا طلاق در ادامه مسیر زندگیتان پیش بیاید. به همین خاطر بهتر است در این زمینه با مشاورین خانواده و یا هر فرد دیگری که احساس می‌کنید توانایی مشورت دهی بدون جانب‌داری و با آگاهی کامل به شما را دارد استفاده نمایید.

انواع ازدواج | ازدواج موقت

در میان انواع ازدواج، ازدواج موقت یکی از شبیه‌ترین حالت‌ها به ازدواج دائم است و تنها ازنظر مدت‌زمان با آن تفاوت دارد. در این شیوه از ازدواج نیز طرفین به‌صورت رسمی و شرعی با یکدیگر پیمان زناشویی می‌بندند اما این پیمان برخلاف ازدواج دائم دارای مدت‌زمان مشخص است و ادامه پیدا کردن آن پس از این زمان به رضایت هر دو طرف بستگی دارد. معمولاً هدف از این شیوه ازدواج آشنایی طرفین با یکدیگر است تا در صورت نبود مشکل خاصی برای ازدواج دائم اقدام نمایند. یکی دیگر از دلایل ایجاد این سبک از ازدواج نیز این است که آقایان به دنبال رابطه‌ای خارج از چهارچوب ازدواج دائم هستند اما به دلیل مسائل قانونی نمی‌توانند برای ازدواج مجدد اقدام کنند.

ازدواج موقت مزایا و معایب بسیاری را به‌صورت درهم‌آمیخته دارد و به همین خاطر برای تصمیم‌گیری دراین‌باره بهتر است با دقت به‌تمامی جوانب آن توجه داشته باشید. ازجمله نقاط مثبت آن می‌توان به قانونی و شرعی بودن آن توجه داشت. علاوه بر این درصورتی‌که شما احساس کنید طرف مقابلتان با آنچه انتظارش را داشتید تفاوت دارد می‌توانید ارتباطتان را قطع کنید بااین‌حال عدم وجود تعهد دائم در این رابطه یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف آن است که می‌تواند باعث بروز آسیب‌های روحی در شما باشد. در شرایطی که طرف مقابل شما به هر دلیلی تصمیمی برای ادامه ارتباط نداشته باشد این موضوع می‌تواند مشکلاتی را برای شما ایجاد نماید. علاوه بر این ممکن است ازدواج موقت در برخی از خانواده‌ها و فرهنگ‌ها پذیرفته شده نباشد و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. به همین دلیل بهتر است برای تصمیم گیری بهتر از یک مشاوره خانواده کمک بگیرید. برای آشنایی بیشتر با ازدواج موقت کلیک کنید.

ازدواج برای بار دوم

در شرایطی که نخستین ازدواج شما به هر دلیلی با شکست مواجه شده باشد احتمال دارد شما برای بار دوم تصمیم به ازدواج بگیرید. تفاوت این شرایط با ازدواج دائم این است که احتمالاً شما در ازدواج دوم با تجربه و قدرت منطق بیشتری تصمیم‌گیری می‌کنید و تجربیات و برداشت‌های شما از زندگی مشترک می‌تواند تا حد زیادی چگونگی ازدواج دوم شما را تحت تأثیر خود قرار دهد. با این حال به دلیل سختی هایی که بعد از ازدواج اول تجربه می‌کنید، بهتر است تصمیم به ازدواج نگیرید؛ چرا که این خود نوعی اجبار است.

یکی از مشکلاتی که احتمالاً در تجربه ازدواج مجدد شما پیش خواهد آمد این است که خاطرات و احساسات زندگی سابق شما در زندگی جدیدتان مداخله کرده و مشکلاتی را ایجاد کند. این مشکلات می‌تواند برای شخص شما پیش آمده و شرایط آزاردهنده‌ای را برایتان فراهم کند و یا ممکن است طرف مقابلتان نتواند با گذشته شما و هر آنچه در آن پیش آمده کنار بیاید. به همین خاطر بهتر است پیش از قطعی کردن تصمیم خود برای ازدواج مجدد با فردی خاص، راجع به این موضوع به‌خوبی فکر کنید و زمان مناسبی را برای شناخت کافی در اختیار خود و طرف مقابل قرار دهید. شما می‌توانید برای تصمیم‌گیری بهتر از یک مشاور یا سایر افرادی که شرایط مشابهی را پشت سر گذاشته‌اند نیز کمک بگیرید. اما واقعا ازدواج مجدد چه زمانی خوب است؟

انواع ازدواج | ازدواج سفید

ازدواج سفید یکی دیگر از انواع ازدواج است که در سال‌های اخیر گسترش بیشتری پیدا کرده است. در این شیوه از ازدواج که با نام هم خانگی نیز شناخته می‌شود، دو نفر بدون هیچ‌گونه پیمان رسمی و صرفاً بر اساس قرار و تعهدی که میان خودشان در نظر می‌گیرند زندگی با یکدیگر را شروع می‌کنند. طبیعی است که به دلیل عدم طی مراحل قانونی آن‌ها هیچ‌گونه حقی نسبت به یکدیگر ندارند و همان‌طور که گفته شد صرفاً بر اساس یک توافق دوطرفه در کنار هم زندگی می‌کنند.

در ارتباط با این شیوه از زندگی باید به این موضوع اشاره کرد که نبود هیچ‌گونه تعهد نسبت به‌طرف مقابل می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف آن باشد. اگرچه ممکن است طرفین تا سال‌ها نسبت به تعهدات خود پایدار بمانند اما این احتمال نیز همواره وجود دارد که طرف مقابلتان برای پایان این رابطه تصمیم بگیرد. علاوه بر این شما با حضور در چنین رابطه‌ای شانس ازدواج و تشکیل خانواده را از خود می‌گیرید. برای آشنایی بیشتر با مزایا و معایب ازدواج سفید کلیک کنید.

ازدواج افراد همجنس‌گرا

همان‌طور که می‌دانید افراد همجنس‌گرا به دلیل مشکلاتی که درزمینهٔ مسائل ژنتیکی دارند در جهت‌گیری جنسی با اکثریت افراد جامعه تفاوت دارند، به این معنا که آن‌ها در برقراری روابط عاطفی و جنسی به فردی از جنس خود بیشتر از جنس مخالف تمایل دارند. ازدواج و برقراری پیوند عاطفی میان دو فرد از یک جنس در بعضی از کشورها به رسمیت شناخته می‌شود و به همین خاطر می‌توانیم ازدواج میان دو فرد همجنس‌گرا را یکی از انواع ازدواج در برخی از کشورها بدانیم.

ازدواج میان دو گرایش متفاوت

در میان افرادی که جهت‌گیری جنسی متفاوتی نسبت به سایرین دارند علاوه بر ازدواج با فردی از جنس خود، شیوه دیگری از ازدواج نیز رواج دارد که به آن ازدواج میان گرایشی گفته می‌شود. در این حالت فرد با دلایلی همچون ترس از آبرو و یا بی‌اطلاعی از چنین مشکلی با فردی از جنس مخالف ازدواج خواهد کرد اما در حقیقت احساس عاطفی و کشش جنسی نسبت به او ندارد. این موضوع می‌تواند به‌عنوان پوششی برای برقراری روابط همجنسگرایانه به‌صورت مخفیانه در فرد باشد. این شرایط معمولاً باعث قربانی شدن فردی خواهد شد که جهت‌گیری جنسی نسبت به جنس مخالف دارد اما اکنون با فردی ازدواج کرده که میل و علاقه‌ای نسبت به او ندارد. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود که جلسات مشاوره پیش از ازدواج و بررسی ابعاد مختلف ارتباط با طرف مقابل را جدی بگیرید.

 

ازدواج اجباری

ازواج اجباری به این معناست که هر دو طرف یا یکی از آن‌ها بر اساس دلایلی به‌غیراز میل و علاقه شخصی به ازدواج تن داده است. از انواع ازدواج اجباری می‌توان به کودک همسری و یا ازدواج‌های قبیله‌ای اشاره کرد. به خاطر داشته باشید که عدم تمایل به ازدواج با یک فرد می‌تواند مشکلات بسیاری را در زندگی مشترک با وی ایجاد کند و یا باعث آسیب دیدن هر دو طرف به لحاظ روحی باشد. درنتیجه بهتر است تا جای ممکن اجازه بروز چنین شرایطی را ندهید و یا اگر مجبور به ایجاد چنین روابطی شده‌اید می‌توانید با کمک گرفتن از مشاورین خانواده راهکارهایی را برای بروز آسیب‌های کمتر و بهبود شرایط زندگی پیدا کنید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد به‌نوعی با شرایط موجود کنار آمده و برای کنترل آنچه توانایی کنترل آن را دارید اقدام نمایید. برای آشنایی با جوانب کلی یک ازدواج اجباری کلیک کنید.

کدام نوع ازدواج بهتر است؟

یکی از سؤالات متداول درزمینهٔ انواع ازدواج این است که کدام یک از این شیوه‌ها مناسب‌تر است. اگرچه پاسخ به این سؤال بر اساس شرایط زندگی هر فرد متفاوت است بااین‌حال به‌طورکلی ازدواج دائم درصورتی‌که با آگاهی کامل و دریافت نظرات کارشناسانه متخصصین خانواده اتفاق افتاده باشد می‌تواند سلامت روان و احساس رضایت بیشتری را نسبت به سایر روش‌ها برای زوجین به همراه داشته باشد. بااین‌حال به این نکته توجه داشته باشید که در سایر شرایط نیز شما همواره می‌توانید با کمک گرفتن از مشاورین خانواده شرایط خود را بهبود بخشیده و تصمیم مناسب‌تری برای زندگی خود بگیرید. برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

1. ازدواج میان گرایشی چیست؟

شرایطی که دو نفر ازنظر جهت‌گیری جنسی مشابه نیستند. برای مثال یکی از آن‌ها هم‌جنس‌گرا و دیگری دگر جنس گرا باشد.

2. ازدواج موقت چه معایبی دارد؟

در این شیوه تعهد طرفین به یکدیگر مختص به یک‌زمان محدود است و ممکن است پس از این زمان، یکی از طرفین تمایلی به ادامه ارتباط نداشته باشد.





:: برچسب‌ها: انواع ازدواج در ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 388
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 آبان 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: