برنامه ریزی برای بچه دار شدن از جمله تصمیمات مهمی است که به زندگی جهت داده و زندگی زوجین را برای همیشه دستخوش تغییر قرار میدهد. این مسئله میتواند باعث رشد زوجین در ابعاد مختلف گردد و به سلامت جسمی و روانی آنان نیز کمک کند. بسیاری از زوجین بدون آگاهی و برنامه ریزی تصمیم به بچه دار شدن میگیرند که این مسئله میتواند پیامدهای نامناسبی را به وجود بیاورد. در کنار این مسائل برنامه ریزی برای بچهدار شدن به زوجین کمک میکند تا خودشان را برای مشکلات مختلف آماده کنند و با اعتماد و اطمینان بیشتری پیش بروند. عوامل زیادی در این برنامه ریزی میتواند نقش داشته باشد که در ادامه درباره آن صحبت خواهیم کرد. بهره بردن از مشاوره روانشناسی به زوجین کمک میکند که با توجه به شرایطی که دارند بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
منبع: برنامه ریزی برای بچه دار شدن و ارتباط آن با میزان آمادگی پدر و مادر
عوامل موثر در برنامه ریزی بچهدار شدن
برای بسیاری از والدین و خانوادهها برنامه ریزی برای بچه دار شدن و فرزندآوری، به بررسی سلامت جسمانی و معاینات پزشکی و غذایی، وضعیت اقتصادی و نهایتا خرید سیسمونی و اسباببازی برای کودک محدود میشود. درحالیکه عوامل موثر دیگری برای این مسئله وجود دارد که معمولاً از آنها چشم پوشی میشود.
بیشتر بخوانید : روش های باردار شدن
1. آمادگی پدر و مادر برای بچه دار شدن
پدر و مادر باید از نظر سلامت جسمانی و سلامت روانی خود اطمینان حاصل نمایند. همچنین باید این تصمیم را به صورت آگاهانه گرفته باشند. بسیاری مواقع زوجین به دلیل اصرارهای اعضای خانوادهشان تصمیم به داشتن فرزند میگیرند در صورتیکه اگر زن برای این مسئله از نظر جسمانی و روانی آماده نباشد میتواند پیامدهای منفی برای خودش و فرزندش داشته باشد. همچنین آمادگی شوهر برای پدر شدن اهمیت بالایی دارد زیرا پدر نقش حامی و پشتیبان خانواده را دارد و در صورت آماده نبودن برای این مسئله در طول زندگی با چالشهای زیادی مواجهه میشود.
2. برنامه ریزی برای بچه دار شدن | وضعیت سنی
سن از عوامل تاثیر گذار برای به دنیا آوردن فرزند میباشد. سن بالا و سن پایین خطرپذیری بالاتری برای مادر و نوزاد به همراه دارد. سن بسیار پایین برای بچه دار شدن میتواند احتمال به دنیا آوردن کودک زودرس و نارس را افزایش دهد همچنین سن بالا میتواند خطر احتمال ابتلا به انواع اختلالات ژنتیکی مانند سندروم داون را افزایش دهد. مسئله دیگری که حائز اهمیت است اختلاف سنی والدین با بچه است، شاید این مسئله در دوران نوزادی اهمیت بالایی نداشته باشد اما با افزایش سن نوزاد این مسئله بیشتر به چشم میخورد و میتواند مشکلاتی را برای رابطه والد و فرزند ایجاد کند. پیشنهاد میشود مقاله بهترین سن برای بچه دار شدن را بخوانید.
3. حفظ سلامت عمومی مادر
وضعیت بارداری و بچهدار شدن تغییرات زیادی در وضعیت بدن و هورمونهای مادر به وجود میآورد. بهتر است مادر تحت نظر متخصص زنان و زایمان، رژیم غذایی و مکملهای غذایی صحیح دریافت کند تا با حفظ سلامت عمومی امنیت جسمانی خود و فرزندش را حفظ نماید. برای آشنایی بیشتر با اقدامات قبل از بارداری کلیک کنید.
4. در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی
تخمین وضعیت مالی و در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی برای بچه دار شدن و بررسی میزان هزینههای احتمالی از موارد اساسی و ضروری محسوب میشود. زن و شوهر قبل از هرچیزی باید بررسی کنند که آیا از پس هزینههای اقتصادی برای خدمات و نیازهای کودک از قبیل پوشاک، تغذیه، درمان و… بر میآیند یا خیر.
5. برنامه ریزی برای بچه دار شدن | رابطه با همسر
در مواردی اعضای خانواده یا زوجین فکر میکنند که اگر بچهای به دنیا بیاید روابط آشفته زن و شوهر بهبود پیدا میکند. به دنیا آوردن بچه نباید دلیلی برای حفظ رابطه باشد زیرا وجود بچه میتواند شرایط را پیچیدهتر کند.
6. آموزش فرزندپروری و آمادگی روانی
والدین زیادی وجود دارند که بدون آگاهی از اصول فرزندپروی و نگهداری از فرزند تصمیم به بچه دار شدن میگیرند. معمولا این دسته از افراد در سالهای بعدی زندگی درگیر مشکلات فراوانی میشوند. والدین باید قبل از اینکه تصمیم به بچه دار شدن بگیرند تحت نظارت یک روانشناس با اصول فرزندپروی و رشد کودک آشنا شوند. نوزاد از زمان تولد تا سنین بعدی دورههای رشد مختلفی را میگذارند و پدر و مادر با آشنایی ویژگیهای نوزاد در این دورانها میتوانند بهترین رفتار و تصمیم را با فرزند خود بگیرند.
7. برنامه ریزی برای بچه دار شدن | تغییر سبک زندگی
به عبارتی میتوان گفت محسوسترین تغییری که در زندگی پدر و مادر بعد از به دنیا آمدن فرزند اتفاق میافتد تغییر سبک زندگی است. زوجین باید بدانند که با بدنیا آمدن فرزند سبک زندگیشان تغییر میکند. بسیاری از کارهایی که در دورانی که فرزند نداشتند و انجام میدادند برای حفظ سلامت خودشان و فرزندشان دیگر نباید انجام دهند. همچنین تغییر سبک زندگی در دوران بارداری هم اتفاق میافتد. حفظ تناسب اندام و ورزش منظم تحت نظارت متخصص، عدم مصرف مواد مخدر یا الکل یا غذاهای خاص و کاهش عوامل استرسزا و رویدادهای منفی زندگی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با اقدامات قبل از بارداری کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا در هر سنی میتوان برای به دنیا آوردن بچه اقدام کرد؟
سن یکی از مشخصههای مهم برای به دنیا آوردن بچه محسوب میشود. طبیعتا سن کم و سن زیاد مادر میتواند از عوامل منفی بچه آوردن به حساب بیاید. به طور کلی بهترین سن فرزندآوری برای خانمها بین 23 تا 30 سال میباشد و برای آقایان تا قبل از سن چهل سالگی مطلوب محسوب میشود. با این حال سن مادر از اهمیت بیشتری برخوردار است و سن پدر در درجه دوم اهمیت دارد.
منبع: برنامه ریزی برای بچه دار شدن و ارتباط آن با میزان آمادگی پدر و مادر
:: برچسبها:
برنامه ریزی برای بچه دار شدن و ارتباط آن با میزان آمادگی پدر و مادر ,
:: بازدید از این مطلب : 212
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0