مشکلات دانش آموزان ابتدایی
نوشته شده توسط : ذهن نو

مشکلات دانش آموزان ابتدایی بایستی که توسط پدر و مادر و همینطور معلمان و کادر مدرسه شناسایی گردد؛ چراکه در صورت نپرداختن به این مشکلات و عدم حل آن‌ها، ممکن است شرایط برای تحصیل دانش آموز سخت‌تر شود. مدرسه دارای نقش غیرقابل انکاری در زندگی کودکان می‌باشد، به طوری که محلی برای رشد مهارت‌های فردی افراد محسوب می‌گردد. از سویی دیگر مدرسه به عنوان اولین اجتماعی که کودک در آن قرار می‌گیرد، دارای نقش مهمی در اجتماعی نمودن افراد است و به نوعی سبب شکل‌گیری شخصیت او می‌گردد. به همین خاطر است که دانش آموزان باید بدون مشکلی در مدرسه مشغول یادگیری باشند و هر گونه مشکلی در این فضا باید شناسایی و برطرف گردد. در ادامه همراه ما باشید تا با مشکلات دانش آموزان ابتدایی و راهکارهایی برای برطرف کردن آن آشنا شویم. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: مشکلات دانش آموزان ابتدایی

مشکلات دانش آموزان ابتدایی

شناسایی مشکلات دانش آموزان ابتدایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد؛ چراکه با شناسایی و برطرف کردن این مشکلات می‌توان فضای مناسبی را برای تحصیل کودک فراهم کرد.

بنابراین اگر کودک‌تان برای رفتن به مدرسه بهانه‌گیری می‌کند یا تمایلی به حرف زدن در مورد مدرسه ندارد، با صحبت کردن در مورد معلم و دوستانش ناراحت و آشفته می‌شود؛ بهتر است مشکل فرزند خود را سریع‌تر شناسایی کنید و به او کمک کنید تا مشکلش را حل کند. در ادامه مشکلات دانش آموزان ابتدایی در دبستان را مورد بررسی قرار داده‌ایم. پیشنهاد می‌شود حتما مقاله روانشناسی کودکان دوره ابتدایی را بخوانید.

1. رابطه میان کودک و معلم

یکی از عوامل مهمی که در سازگاری کودک با فضای مدرسه و رشد و پیشرفت او تاثیرگذار است؛ رابطه کودک با معلم می‌باشد. در صورتی که معلم دارای رفتار نامناسبی با کودک باشد، تعادل روانی او بهم می‌خورد و موجب ناراحتی او می‌گردد و تمایلی ندارد در آن محیط باشد.

در مقابل یک معلم خوب، با برقراری ارتباط مناسب با کودک موجب رشد و پیشرفت او می‌شود. بنابراین اگر کودک شما تمایلی به رفتن به مدرسه ندارد؛ می‌توانید در مورد رابطه‌اش با معلم خود از او سوال کنید.

در نظر داشته باشید که معلم در مدرسه، صرفا یک آموزش دهنده نیست؛ بلکه دانش آموزان ابتدایی معمولا او را به عنوان الگویی برای خود قرار می‌دهند. بنابراین بسیار اهمیت دارد که معلم فرزندتان دارای رفتار و گفتار پسندیده‌ای با دانش آموزان باشد.

2. کودک و خانواده

برخی از کودکان به دلیل دریافت محبت بیش از اندازه در خانواده، با قرار گرفتن در محیط سرد و با قوانین خشک دبستان، احساس بی‌علاقگی می‌کنند و تمایلی به بودن در آن فضا ندارند.

بنابراین آنچه که اهمیت دارد، این است که اولیا و معلمان مدارس ابتدایی باید تلاش کنند تا روحیه هر کدام از دانش‌آموزان را شناسایی نمایند و سعی کنند با مهربانی با آن‌ها رفتار کنند تا کلاس درس برای آن‌ها تبدیل به محیطی دلگشا شود و میل و رغبت‌شان برای حضور در کلاس درس افزایش پیدا کند. از دیگر مشکلات خانوادگی که منجر به بروز مشکلات دانش آموزان ابتدایی در مدرسه می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مشکلات خانوادگی
  • اختلاف بین پدر و مادر
  • خشونت بیش از حد
  • عطوفت زیاد
  • روابط اعضای خانواده با هم
  • مشکلات رفتاری والدین
  • و …

3. ناتوانی در دوستیابی بچه های دبستانی

پس از اینکه کودکان به مدرسه می‌روند، سعی می‌کنند برای کسب استقلال، در گروه‌های دوستی همسالان خود عضو شوند. عضو شدن در گروه همسالان سبب کسب رضایتمندی کودکان می‌شود و می‌توانند در زمان‌هایی که در مدرسه سپری می‌کنند، به بازی‌های جمعی بپردازند. این موضوع ضمن رشد روانی کودک، منجر به رشد اجتماعی و شخصیتی او نیز می‌گردد.

از مشکلات برخی دانش آموزان ابتدایی این است که نمی‌توانند رابطه موثری را با دیگر کودکان در مدرسه ایجاد کنند، عدم موفقیت در دوست‌یابی، می‌تواند در روحیه آن‌ها اثرات منفی داشته باشد؛ به طوری که تمایلی برای رفتن به مدرسه نداشته باشند. شما عزیزان برای تقویت مهارت دوستیابی در فرزندتان، می‌توانید از مشاوره کودک استفاده کنید.

4. ترس از مردودی از مشکلات دانش آموزان ابتدایی

گاهی والدین و یا معلمان پیرامون درس خواندن و نتایج کسب نمره نامناسب، برای کودکان بزرگ‌نمایی می‌کنند و همین موضوع سبب می‌شود که آن‌ها دچار اضطراب و ترس از مردود شدن شوند.

از سویی دیگر ترس از مردود شدن و عدم کسب نمره مناسب، می‌تواند تمرکز کودک را بهم بزند و او نتواند به موفقیت تحصیلی برسد و از ادامه تحصیل دلسرد گردد (این موضوع ممکن است در مقاطع بالاتر بروز پیدا کند). بنابراین سعی کنید از طریق گفتگو با کودک خود، این احساس منحرف کننده را در او از بین ببرید تا راحت‌تر بتواند پیرامون درس خواندن تفکر و تمرکز کند.

5. عدم تشويق دانش آموز

بر اساس نتایج تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، کودکانی که پس از کسب موفقیت تحصیلی، مورد تشویق قرار می‌گیرند و همینطور در مدرسه در میان همسالان خود محبوب هستند؛ از نظر تحصیلی نیز در موقعیت بهتری قرار می‌گیرند.

6. ناتوانی در یادگیری از مشکلات دانش آموزان ابتدایی

ناتوانی در یادگیری از مشکلات اساسی برخی دانش‌آموزان ابتدایی است که گاهی با وضعیت روانی آن‌ها نیز در ارتباط می‌باشد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، اغلب کودکانی که دچار مشکل در یادگیری هستند، معمولا اقدام به ترک مدرسه می‌کنند و تعداد معدودی از آن‌ها با دریافت خدمات از درمانگران تخصصی بهبود پیدا می‌کنند.

ناتوانی در یادگیری، گاهی به دلیل اختلالات خلقی در کودکان به وجود می‌آید. اختلال بیش فعالی و نقص توجه از جمله مواردی است که سبب می‌شود کودکان نتوانند در محیط دبستان به خوبی تمرکز کنند و مطالب را بیاموزند.

7. عدم توجه مناسب معلمان و سایر مسئولان آموزشی

همه کودکان دارای ویژگی‌های فردی و شخصیتی مشابه با یکدیگر نیستند و برخی نیازمند توجه بیشتر معلم می‌باشند. به عنوان مثال برخی از دانش‌آموزان نیاز دارند تا معلم شمرده شمرده و بسیار آرام به آن‌ها املا بگوید.

در صورتی که معلمان در فضای مدرسه به این نکته توجه نکنند، نمره کودک کم می‌شود؛ به همین دلیل انگیزه و شوق خود را از دست می‌دهد. در واقع این موضوع می‌تواند آغاز مشکلات تحصیلی دانش آموز باشد و منجر به افت تحصیلی در او گردد.

8. زورگویی سایر دانش آموزان در مدرسه از مشکلات دانش آموزان ابتدایی

در مدارسی که کادر آموزشی تسلط خوبی به دانش‌آموزان ندارند، برخی از افراد که در مقاطع بالاتر تحصیل می‌کنند، ممکن است با زورگویی و یا تحقیر دانش آموزان ابتدایی در مقاطع پایین‌تر، فضای مدرسه را به محیطی ناامن تبدیل کنند.

9.عدم علاقه دانش آموز به موضوع و درس‌های مورد مطالعه

از دیگر مشکلات دانش آموزان ابتدایی این است به برخی دروس و یا مباحث علاقه ای ندارند. به طور مثال بسیاری از دانش آموزان به درس ریاضی علاقه‌مند نیستند؛ به همین دلیل از جلساتی که باید به این درس بپردازند، فراری هستند.

10. ناتوانی در مدیریت زمان

از دیگر مشکلات دانش آموزان ابتدایی، ناتوانی در مدیریت زمان است. به عبارتی دقیق‌تر این دسته از دانش‌آموزان نمی‌‌توانند برنامه‌ریزی کنند و زمان‌هایی را به درس خواندن، انجام تکالیف و … اختصاص دهند.

11. مشکلات جسمی

داشتن هرگونه مشکل جسمی دارای تاثیرات منفی در یادگیری دانش‌آموزان ابتدایی است. مشکلات جسمی دارای دو نوع می‌باشند.

  • دسته اول مشکلانی هستند که یادگیری را مختل می‌کنند. به عنوان مثال دانش‌آموزی که بینایی ضعیفی دارد، نمی‌تواند به خوبی تخته را ببیند و یا دانش آموزی که دچار مشکلات شنوایی است، به راحتی قادر به شنیدن صدای معلم نخواهد بود. دانش آموزان با مشکلات جسمی حتی در صورت داشتن بهره هوشی بالا، قادر به یادگیری مطالبی که در کلاس درس ارائه می‌شود، نیستند.
  • دسته دوم مشکلات جسمی، منجر به بروز حالت روانی و عاطفی می‌گردد. در واقع کسانی که به این دسته از مشکلات دچار هستند، به راحتی نمی‌توانند استعداد واقعی خودشان را بروز دهند. به منظور جلوگیری از بروز این دسته از مشکلات، باید به بهداشت جسمی و روانی دانش آموزن توجه بسیاری شود.

12. مشکلات عاطفی

از دیگر مشکلات دانش آموزان ابتدایی، مشکلات عاطفی است. برخی از دانش‌آموزان نمی‌توانند متناسب با سن خود رفتاری که از آن‌ها انتظار می‌رود را نمایان کنند. به عنوان مثال ممکن است کودک در برابر هر گونه تذکرات معلم، سریعا گریه کند و یا پس از کسب نمره پایین دچار استرس و اضطراب گردد.

مشکلات عاطفی منجر به بروز مشکلات آموزشی در کودکان می‌شود. کودکانی که دارای مشکلات عاطفی، معمولا در کلاس درس نیز منزوی هستند و با برداشت اشتباه از گفته‌های معلم، دچار بحران روحی می‌شوند. معمولا این دسته از کودکان به دلیل بحران‌های روحی که پشت سر می‌گذارند، از محیط مدرسه بیزار می‌شوند و تمایلی به رفتن به مدرسه ندارند.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات دانش آموزان ابتدایی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: مشکلات دانش آموزان ابتدایی





:: برچسب‌ها: مشکلات دانش آموزان ابتدایی ,
:: بازدید از این مطلب : 78
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 3 ارديبهشت 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: