در مورد عوارض اعتیاد به تریاک چه میدانید؟ مواد افیونی نظیر تریاک و شیره آن، در بین سایر مواد مخدر بیشترین میزان شیوع را در کشور ما دارد. از همین رو سالانه بسیاری از خانوادهها درگیر اعتیاد به این ماده میشوند و با عوارض جسمانی، روانی و اجتماعی گوناگونی دست و پنجه نرم میکنند. با این حال باورهای نادرستی در مورد مصرف این ماده وجود دارد که باعث میشود بسیاری از افراد از سرناآگاهی و به مقاصدی نظیر کاهش دردهای مزمن در دام اعتیاد به این ماده گرفتار شوند. از جمله رایجترین عوارض اعتیاد به تریاک میتوان به بروز افسردگی، کژکاری جنسی، کاهش انگیزه و انرژی اشاره کرد. افراد مصرف کننده با بهره بردن از مشاوره ترک اعتیاد میتوانند هرچه سریعتر اعتیاد به این ماده را کنار گذاشته و با عوارض کمتری مواجه شوند. برای آشنایی با روشهای ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع: عوارض تریاک
نحوه عملکرد تریاک در بدن
تریاک نوعی ماده مخدر افیونی است که از گیاه خشخاش به دست میآید. این ماده حاوی مقادیری مورفین است و در نتیجه با چسبیدن به گیرندههای اپیوئیدی در مغز انتقال پیام درد را با اختلال مواجه میسازد. از همین رو در گذشته از تریاک به عنوان یک مسکن استفاده میشد اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی و انجام مطالعات گوناگون در مورد تریاک پژوهشگران دریافتهاند که این ماده با بیش تحریکی مدارهای مرتبط با لذت در مغز میتواند به وابستگی جسمانی و روانی بیانجامد.
این بدان معنی است که تریاک قابلیت اعتیادآوری دارد و به مرور زمان منجر به ایجاد اثر تحمل در بدن فرد مصرف کننده میشود یعنی به مرور زمان مقادیر کم تریاک پاسخگوی نیاز روانی و جسمانی فرد نخواهد بود و او مجبور است رفته رفته بر میزان مصرف خود بیافزاید. همین مسئله هر روز اعتیاد فرد را شدیدتر کرده و منجر به بروز عوارض مخربی میشود. برای آشنایی بیشتر با نشانه های اعتیاد به تریاک کلیک کنید.
عوارض اعتیاد به تریاک
اعتیاد به تریاک عوارض جسمانی، روانی و رفتاری متعددی را در پی خواهد داشت. ما در ادامه به هریک از آنها به طور جداگانه اشاره کردهایم.
1- عوارض جسمانی اعتیاد به تریاک
بروز عوارض جسمانی در پی اعتیاد به تریاک بسیار شایع است چراکه بیش از 80 درصد افرادی که دچار اعتیاد به تریاک هستند با مشکلات جسمانی مختلفی دست و پنجه نرم میکنند. از جمله این مشکلات میتوان به خشکی دهان، حالت تهوع، سرگیجه، استفراغ، یبوست، احساس خستگی مفرط، ایجاد تغییراتی در ظاهر نظیر تیره شدن پوست صورت و احساس وابستگی جسمانی اشاره کرد. وابستگی جسمانی به این معناست که افراد در پی اعتیاد به تریاک زمانی که نمیتوانند این ماده را مصرف کنند دست خوش برخی علائم جسمانی ناخوشایند میشوند که به آنها سندروم محرومیت از تریاک گفته میشود. علائمی نظیر درد استخوانها و مفاصل، حالت تهوع، اسهال، استفراغ و آبریزش بینی از جمله علائم این سندروم هستند.
2- عوارض روانشناختی اعتیاد به تریاک
اعتیاد به تریاک تنها بر جسم انسان اثر نمیگذارد بلکه به مرور منجر به بروز آسیبهای روانشناختی نیز میشود. از جمله این آسیبها میتوان به دچار شدن به افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، بروز کژکاریهای جنسی، فقدان انرژی، افزایش تحریک پذیری، احساس تنش مفرط، اضطراب، بی قراری، کاهش عملکردهای شناختی نظیر حافظه و یادگیری اشاره کرد.
با توجه به این مشکلات بسیار اهمیت دارد که هنگام ترک تریاک علاوه بر سم زدایی بدن از ماده مخدر، به درمان اثرات روانشناختی آن نیز بپردازید. برای این کار لازم است که در مسیر ترک همواره زیر نظر یک روانشناس قرار داشته باشید. روانشناس به شما کمک میکند تا ریشههای روانشناختی اعتیاد را بشناسید، پیامدهای مصرف مواد بر ذهن خود را بهبود ببخشید و با یادگیری روشهای مقابله با وسوسه از گرایش مجدد به سمت مواد پیشگیری کنید.
3- عوارض رفتاری اعتیاد به تریاک
اعتیاد به تریاک باعث میشود که فرد به مرور زمان برخی تغییرات رفتاری را از خود بروز دهد. برای مثال اکثر افرادی که به این ماده اعتیاد دارند به تدریج گوشه گیر میشوند و علاقه خود را نسبت به فعالیتهایی که قبلا برایشان جذاب بوده از دست میدهند. آنها ترجیح میدهند در جمعها و مهمانیها شرکت نکنند و در تعامل با دیگران نیز با مشکل مواجه میشوند چرا که تحریک پذیری بالای آنها احتمال پرخاشگری را افزایش میدهد و در نتیجه باعث میشود که آنها بیش از دیگران با کج خلقی رفتار نمایند. همچنین پنهانکاری و دروغگویی در مورد مصرف تریاک از جمله دیگر تغییرات رفتاری است که به اطرافیان در مورد وجود اعتیاد هشدار میدهد.
عوارض بلندمدت اعتیاد به تریاک
علاوه بر موارد گفته شده اعتیاد به تریاک در بلندمدت میتواند مشکلات دیگری را نیز ایجاد کند. برای مثال درگیری با نارساییهای قلبی و دچار شدن به انواع مشکلات قلبی-عروقی، سکته، اختلال در عملکردهای مغزی، بروز مشکلات تنفسی، دچار شدن به اختلالهای خواب نظیر کابوس و وحشت شبانه از جمله عوارضی است که میتواند در طولانی مدت فرد را درگیر خود سازد. برای جلوگیری از شدت گرفتن عوارض با روش های ترک تریاک آشنا شوید.
سخن آخر
با توجه به عوارضی که در مورد اعتیاد به تریاک ذکر شد بسیار اهمیت دارد که اطلاعات خود را در مورد آن بالا ببرید و فریب باورهای عمومی غلطی که در این باره وجود دارد را نخورید. برای مثال برخی افراد فکر میکنند که تریاک خاصیت درمانی دارد و میتواند به درمان مشکلاتی نظیر چربی خون یا مشکلات جنسی کمک نماید. این در حالی است که پژوهشها هرگز از این موارد حمایت نمیکنند. نکته حائز اهمیت اینجاست که تریاک در کوتاه مدت میتواند اثرات مثبتی ایجاد کند و برای مثال به بهبود زودانزالی منجر شود.
اما این اثرات چندان دوامی ندارد و با گذشت زمان فرد بالعکس دچار اختلالات جنسی شده و سایر مشکلات جسمانی و روانی نیز گریبان گیر او خواهد شد. اگر دچار اعتیاد به تریاک هستید لازم است بدانید امروزه درمانهای جدیدی برای ترک آن ابداع شده است که به شما کمک میکنند به دنبال قطع مصرف، علائم سندروم محرومیت از مواد را با شدت کمتری تجربه کنید و با سهولت بیشتری به سمت یک پرهیز پایدار حرکت نمایید.
از جمله این درمانها میتوان به سم زدایی با داروهای نگهدارنده، درمان با روان درمانی فردی، گروه درمانی، خانواده درمانی و مصاحبه انگیزشی اشاره کرد. جهت آشنایی با بهترین درمانی که با شرایط شما مطابقت داشته باشد به یک روانشناس مراجعه کرده و مشاوره ترک اعتیاد دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا مصرف تریاک نیز میتواند به اوردوز و مرگ منجر شود؟
بله، تریاک نیز همانند هر داروی مخدر دیگری در صورت مصرف در مقادیر زیاد یا استفاده همزمان با داروهای دیگر نظیر الکل، مسکن یا سایر داروهای افیونی میتواند خطر اوردوز و مرگ را در پی داشته باشد.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
ورود به صفحه
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: عوارض تریاک
:: برچسبها:
عوارض تریاک ,
:: بازدید از این مطلب : 177
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0