ازدواج در سن 16 سالگی
نوشته شده توسط : ذهن نو

در گذشته‌ای نه چندان دور برای بسیاری از خانواده‌ها ازدواج در 16 سالگی (به خصوص برای دخترخانم‌ها) امری معمول و رایج بوده است. اما امروزه با افزایش مطالعات متخصصان و آگاهی از پیامدهای ازدواج در نوجوانی اغلب توصیه می‌شود که برای شروع زندگی مشترک در این سن تامل و دقت بیشتری به خرج دهید و شتابزده عمل نکنید. عدم توجه به این مسئله با آسیب‌های روانشناختی برای نوجوان و درگیری با موضوعاتی نظیر پشیمانی از ازدواج همراه خواهد بود. گاه این نوجوان هست که اصرار به ازدواج دارد، در این شرایط خانواده‌ها باید با کمک متخصص خانواده علت این مساله را پیدا کرده و با آگاه سازی نوجوان‌شان مانع تصمیم‌گیری عجولانه شوند. برای آشنایی با اقدامات لازم و آسیب های ازدواج زودهنگام کلیک کنید.

منبع: ازدواج در سن 16 سالگی

ازدواج در 16 سالگی

خیلی از دختران و حتی پسران به دلایل مختلف تمایل به ازدواج در 16 سالگی دارند. برخی از آن ها نیز برای فرار از مشکلات خانه و خانواده خود چنین خواسته ای دارند. در مقابل ازدواج در شانزده سالگی در برخی فرهنگ ها و خانواده‌ها مرسوم بوده و جوانان را تشویق به تشکیل زندگی در سنین پایین می کنند. اما چه چیزی در این ازدواج ها نگران کننده است؟ طبق آمارها و تحقیقات احتمال بروز طلاق، طلاق عاطفی، خشونت خانگی، فقر، افسردگی، مشکلات خانوادگی و… در زندگی‌هایی که ازدواج در سنین پایین داشته اند بیشتر است. بنابر این حقایق شما باید به آمادگی های جسمی و روانی جوان خوذ برای ازدواج توجه بیشتری نشان داده و پارامتر سن را نادیده نگیرید.

آیا جوانان برای ازدواج در 16 سالگی آمادگی دارند؟

در اکثر کشورها سن قانونی برای ازدواج 18 سالگی است. در کشور ما نیز فعالان مدنی به دنبال این هستند که به طور قانونی جلوی ازدواج نوجوانان و کودکان را بگیرند تا از بروز سوءاستفاده‌های جسمانی، روانی و جنسی احتمالی پیشگیری کنند. با این حال در فرهنگ ما بسیاری از خانواده‌ها بر این باورند که افراد (به خصوص دخترها) پس از رسیدن به بلوغ جسمانی برای ازدواج آماده هستند و از همین رو نباید مانع تشکیل خانواده از جانب آن‌ها شد.

متخصصینی که با این موضوع مخالفت دارند اینگونه استدلال می‌کنند که دخترها و پسرها در سن 16 سالگی هنوز در دوران نوجوانی به سر می‌برند که به خودی خود چالش‌های زیادی برای آن‌ها به همراه دارد. ازدواج در 16سالگی این چالش‌ها را تشدید کرده و احتمال بروز انواع آسیب‌ها را بالا می‌برد. در مقابل موافقان نیز بیان می کنند که بلوغ جسمی کامل شده و توانایی زاد و ولد و مدیریت زندگی مهیا شده است و ازدواج بهترین راه برای جلوگیری از کج روی های اخلاقی جوانان است.

در ادامه به انواع آسیب‌های مرتبط با ازدواج در سن 16 سالگی اشاره کرده‌ایم. متخصصان پیشنهاد می‌دهند که برای کاهش آسیب‌های این سن حتما از مشاوره ازدواج و آموزه های لازم در خصوص ازدواج بهره بگیرید.

احتمال پشیمانی و آسیب های ازدواج در 16 سالگی

کارشناسان در اکثر موارد بر این باورند که در دنیای امروز و با تغییر ساختار جوامع از سنتی به مدرن ازدواج در سنین نوجوانی با ریسک بالاتری همراه است و ممکن است به بروز انواع آسیب‌ها بیانجامد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

1- پایین آمادن سطح سواد

ازدواج در سنین پایین اغلب دغدغه‌های بسیاری را برای زوجین ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که بسیاری از آن‌ها برای مدیریت زندگی خود ترک تحصیل کنند. این در حالی است که در جامعه امروز افراد برای دستیابی به یک شغل مناسب و جایگاه اجتماعی خوب حداقل به دریافت مدرک دیپلم نیاز دارند.

همچنین با توجه به اینکه در قانون کشورمان مردان باید اجازه دهند که همسرشان تحصیل کند، بسیاری از زنان به دلیل اختلافات زناشویی با موانع قانونی برای ادامه تحصیل مواجه می‌شوند. این مسائل در کنار هم می‌تواند سطح سواد جامعه را پایین آورده و در ادامه آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

2- پشیمانی از تصمیم های دوره نوجوانی

نوجوانی دوره‌ای‌ست که افراد در طی آن به دلیل نوسانات هورمونی با هیجانات شدیدی رو به رو می‌شوند. برای مثال آن‌ها اغلب بیشتر از دیگران عصبانی می‌شوند و یا عشق‌های پرشورتری را تجربه می‌کنند. از آنجایی که قوه تعقل، قضاوت و تصمیم گیری تحت تاثیر هیجانات کاهش می‌یابد، بعد از پایان دوره نوجوانی خیلی‌ها از تصمیماتی که در این دوره گرفتند پشیمان می‌شوند.

در نتیجه ممکن است که حتی از ازدواج خود نیز ناراضی باشند. از همین رو روانشناسان همواره توصیه می‌کنند که نوجوانان برای تصمیم گیری‌های مهم نظیر انتخاب رشته یا شروع زندگی مشترک باید حتما با یک فرد مطمئن مشورت کنند. در واقع آن‌ها هنوز به نظارت و راهنمایی‌های بزرگسالان نیاز دارند.

3- ادامه یافتن بحران های نوجوانی

از نظر روانشناسان رشدی هر مرحله از زندگی انسان‌ها با یکسری چالش رو به رو است که افراد پیش از رسیدن به مرحله بعد باید آن‌ها را حل و فصل نمایند. در این میان دوران نوجوانی برهه حساسی محسوب می‌شود که چالش‌ها و بحران‌های بیشتری پیش روی انسان می‌گذارد. در این زمان افراد به دنبال این هستند که دریابند چه کسی هستند، در زندگی چه اهدافی دارند و به عنوان یک بزرگسال می‌خواهند چگونه خود را در اجتماع تعریف کنند.

کسانی که در 16 سالگی ازدواج می‌کنند ممکن است هنوز به این سوال‌ها جواب نداده باشند و با ازدواج از حل بحران‌های نوجوانی باز بمانند. در حقیقت بسیاری از زوجینی که در نوجوانی ازدواج می‌کنند به یکباره و بدون آمادگی قبلی درگیر چالش‌های بزرگسالان می‌شوند؛ بدون اینکه از پس چالش‌های قبلی برآمده باشند. همین امر باعث می‌شود که با گذشت سال‌ها بحران‌های روانی مرتبط با نوجوانی هنوز در آن‌ها دیده شود و مشکلاتی نظیر سردرگمی در هویت یا نداشتن عقاید منسجم در میان آن‌ها شایع‌تر باشد.

4- درگیری در موقعیت های پیش بینی نشده

یکی از فاکتورهای مهمی که باعث می‌شود دختر/پسر با سهولت بیشتری از پس تعارض‌ها یا مشکلات زندگی خود بربیایند، این است که قبلا آن‌ها را پیش بینی کرده و برای حل‌شان آماده باشند. اما یکی از ویژگی‌های اصلی دوران نوجوانی ناتوانی در آینده نگری و افزایش تکانشگری است. در حقیقت اکثر نوجوانان کمتر می‌توانند به پیامدهای رفتارشان در آینده فکر کنند. همین باعث می‌شود که اگر بدون مشورت با دیگران به یک کار مهم اقدام کنند بعدها از مشکلاتی که بر سر راهشان قرار می‌گیرد غافل گیر شوند و ندانند که چگونه باید برای حل و فصل آن‌ها اقدام کرد.

5- بالاتر بودن احتمال مواجهه با خشونت های خانگی

بسیاری از دخترانی که در سنین کم ازدواج می‌کنند، در حقیقت به اجبار خانواده‌ها تن به این کار می‌دهند. آمارهای جهانی نشان می‌دهند دخترانی که در این سنین وارد زندگی مشترک می‌شوند، بیش از سایرین خشونت‌های خانگی نظیر پرخاشگری جسمی، جنسی و سوء استفاده روانی را تجربه می‌کنند. به خصوص اگر از نظر سنی یا وضعیت اقتصادی و اجتماعی در جایگاه بالاتری قرار داشته باشد.

بیشتر بخوانید : ملاک انتخاب همسر 

دلیل علاقه به ازدواج در 16 سالگی چیست؟

ازدواج در سنین کم به دو دلیل عمده اتفاق می‌افتد، اول فشار خانواده و دوم تجربه عشق‌های آتشین در نوجوانان. در مورد اول یعنی فشار خانواده‌ها عوامل متعددی نقش دارند که از جمله مهم‌ترین آن ها باید به وجود مشکلاتی نظیر فقر، فرهنگ و باورهای مذهبی اشاره کرد. در همین راستا بسیاری از نوجوانان به دلیل اجبارهای موجود در خانواده تن به ازدواج می‌دهند که این مسئله آسیب‌های احتمالی را تشدید کرده و سلامت روان وی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای اشنایی با بهترین سن ازدواج کلیک کنید.

اصرار نوجوان 16 ساله برای ازدواج

اما از سوی دیگر در بسیاری از موارد اصرار خود نوجوانان است که منجر به ازدواج در این دوره می شود. این مسئله به احتمال زیاد تحت تاثیر هیجانات شدیدی  است که در دوره نوجوانی بروز می‌یابند و منجر به تجربه عشقی آتشین می‌شود. در عشق آتشین دختر/پسر بدون در نظر گرفتن شرایط پیرامونی بیش از هرچیز تنها به وصال فکر می‌کنند و توجه چندانی به تصمیم گیری منطقی ندارند.

متخصصان بر این باورند که اگر والدین در مورد ویژگی‌های خاص این دوره از قبل به فرزندان خود آموزش بدهند و آن‌ها را برای مواجهه با چنین هیجاناتی آماده کنند، احتمال تصمیم گیری‌های شتابزده کاهش خواهد یافت. با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برخورد با موضوع عشق و عاشقی در نوجوانان لازم است که به یک روانشناس متخصص در حوزه کودک و نوجوان مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره نوجوان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا ازدواج در سن 16 سالگی قانونی است؟

بله در کشور ما ازدواج در 16 سالگی منع قانونی ندارد. اما با توجه به آسیب های احتمالی ذکر شده بهتر است که قبل از تصمیم گیری قطعی در این باره مشاوره پیش از ازدواج دریافت کرده و از نظرات یک متخصص نیز بهره مند شوید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: ازدواج در سن 16 سالگی





:: برچسب‌ها: ازدواج در سن 16 سالگی ,
:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 8 مرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: