نوشته شده توسط : ذهن نو

مادران شاغل تحت تاثیر فشارهای زیادی قرار دارند. آن‌ها معمولا احساس می‌کنند بار مضاعفی را در زندگی به دوش می‌کشند و همواره نیازمند دریافت حمایت و کمک از جانب همسر خود هستند. مادران شاغل علاوه بر رسیدگی به امور اقتصادی باید زمان بسیاری را صرف کارهای خانه و رسیدگی به فرزندان بکنند. همین امر باعث می‌شود که به مرور فرسودگی را تجربه کنند و برای مدیریت کارهای خود با چالش‌های زیادی روبه‌رو شوند. با این حال با انجام برخی راهکارها می‌توان تا حدودی این مشکلات را کاهش داد. در همین راستا درک و کمک کردن همسر در کنار بهره بردن از مشاوره کودک می‌تواند بسیار موثر باشد. ما در ادامه این مقاله به راهکارهایی برای مقابله با این چالش‌ها پرداخته‌ایم پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید. برای آشنایی با روش‌های تربیت کودک کلیک کنید.

 

منبع : مادران شاغل و رابطه آن ها با نوزاد

مادران شاغل | چالش‌ها، مسائل و مشکلات مادران شاغل

مادران شاغل از همه سو تحت تاثیر فشارها و مشکلات متعددی قرار دارند. نقش مادر در تربیت فرزندان بسیار مهم است و لازم است که مادران در کنار نقش مادری خود بتوانند از عهده انجام کاری که مسئولیت آن را برعهده گرفته‌اند نیز بربیایند. این مسئله باعث می‌شود که این چالش‌ها و مشکلات شکل بگیرد. از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی که مادران شاغل را درگیر خود می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. 

1- کار کردن به خاطر نیاز مالی و بروز مشکلات روانشناختی

در کنار مادرانی که زندگی مستقل را ترجیح می‌دهند بانوانی نیز وجود دارند که به دلیل نیازهای مالی مجبور می‌شوند سر کار بروند. این افراد اغلب در موقعیت‌های شغلی قرار می‌گیرند که علاقه مندی چندانی به آن ندارند. این شرایط تا حد زیادی بر روحیه آن‌ها اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که آن‌ها احساس غمگینی، تنش و اضطراب کنند. مدیریت کردن این احساسات و جلوگیری از سرایت آن‌ها به فرزندان کار بسیار دشواری است که می‌تواند کیفیت زندگی اعضای خانواده را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد. در این شرایط برای بهبود اوضاع روحی خود لازم است از یک روانشناس کمک بگیرید.

2- مادران شاغل | بروز رقابت بین زن و مرد

کار کردن زن و مرد اغلب به کسب درآمدهای متفاوتی می‌انجامد. در این شرایط برخی زن و شوهرها نوعی جبهه بندی میان خود راه می‌اندازند و دائما دیگری را به خاطر کار بیشتر خود یا پرداخت هزینه‌های بیشتر در زندگی سرزنش می‌کنند. در این شرایط کودکان دائما شاهد درگیری و تنش میان اعضای خانواده خود خواهند بود که همین مسئله می‌تواند اضطراب زیادی را در آن‌ها برانگیزد. بسیار اهمیت دارد که بحث در مورد مسائل شغلی را به زمان جداگانه‌ای اختصاص دهید و نزد فرزندتان از یکدیگر انتقاد نکنید.

3- نادیده گرفته شدن فرزندان

مادران شاغل وظایف زیادی را به دوش می‌کشند. ما نمی‌توانیم از هیچ زنی انتظار داشته باشیم که موجودی کامل باشد و بتواند همه کارها را به نحو احسن انجام دهد. در نتیجه در شرایطی که مادر کار بیرون از خانه را نیز به عهده دارد ممکن است نتواند برخی از فعالیت‌هایش را با کیفیت دلخواه انجام دهد. در این شرایط وقتی فرزندان می‌بینند والدینشان دائما مشغول امور شغلی هستند و وقت چندانی برای بازی یا سرگرمی برای آن‌ها ندارند احساس می‌کنند نادیده گرفته شده‌اند یا به عبارتی دیگر پدر و مادر، آن‌ها را طرد کرده‌اند. در نتیجه بسیار اهمیت دارد زمان‌هایی را برای گفت و گو با فرزندان اختصاص دهید و به آن‌ها بگویید همواره دوستشان دارید و با وجود کار زیاد نیز همیشه به فکر خوشحالی آن‌ها خواهید بود.

مادران شاغل | توصیه‌هایی برای مراقبت بهتر از کودکان

مراقبت از کودکان در شرایطی که مادر شاغل است کار آسانی نیست. بسیاری از مادران در این شرایط احساس سردرگمی و آشفتگی می‌کنند و نمی‌دانند چگونه می‌توانند همه مسئولیت‌ها را با یکدیگر مدیریت نمایند. ما در ادامه به چند توصیه مهم برای مراقبت بهتر از فرزندان، زمانی که مادر شاغل است اشاره کرده‌ایم. برای اطلاع بیشتر در زمینه آموزش پدر و مادر کلیک کنید.

1- کمک گرفتن از مهد کودک‌ها و پرستاران کودک

بسیار اهمیت دارد بدانید زمانی که در خانه حضور ندارید فرزندانتان اوقات خود را چگونه سپری می‌کنند. آن‌ها نیاز دارند در این فاصله غذاهای سالمی مصرف کنند و با اسباب بازی‌های مورد علاقه شان سرگرم شوند. در نتیجه بهتر است به فکر یک مهدکودک یا استخدام پرستار برای ساعاتی که حضور ندارید باشید. البته لازم است قبل از فرستادن کودک خود به مهد کودک در مورد آن به اندازه کافی تحقیق کرده و در مورد کیفیت خدماتی که ارائه می‌دهند اطمینان کافی کسب نمایید.

2- برنامه ریزی برای تعطیلات آخر هفته

در طول هفته پدر و مادران شاغل همواره مشغول رسیدگی به امور کاری هستند و وقت چندانی برای گذراندن اوقات فراغت با فرزندان خود ندارند. همین باعث می‌شود که نیاز به تفریح در کودکان به اندازه کافی ارضا نشود. این در حالی است که از نظر روانشناسان نیاز به تفریح یکی از نیازهای هیجانی بسیار مهم محسوب می‌شود. در نتیجه برای اینکه بتوانید به این نیاز فرزندتان پاسخ دهید برای تعطیلات آخر هفته برنامه ریزی کرده و تلاش نمایید همه اعضا این روزها را در کنار هم بگذرانید. برای اینکه برنامه تعطیلات برای شما و فرزندانتان جذاب‌تر باشد می‌توانید هر هفته در مورد علاقه مندی‌های آن‌ها سوال بپرسید و گاهی اجازه دهید آن‌ها برای این نحوه گذراندن این روزها برنامه ریزی کنند.

3- مادران شاغل | تلاش برای ارتقای سلامت روان خود

مادران شاغل معمولا تحت فشار روانی زیادی هستند. آن‌ها علاوه بر مشغولیت ذهنی با موضوعاتی مرتبط با کار از اینکه نمی‌توانند ساعات زیادی را در کنار فرزندشان باشند احساس گناه می‌کنند. تجربه احساس گناه مزمن می‌تواند برای مادران بسیار آسیب زا بوده و در نهایت به تجربه اختلالات اضطرابی و افسردگی بیانجامد. از همین رو اگر به خاطر شاغل بودن احساس گناه می‌کنید و از نظر روانی در وضعیت باثباتی نیستید پیش از هرچیز لازم است که با یک متخصص در حوزه سلامت روان از جمله یک روانشناس مشورت کنید.

4- توجه به کیفیت تعاملات 

بسیاری از مادران بیش از اینکه به کیفیت تعاملات خود با فرزندشان فکر کنند مدت این روابط را در نظر می‌گیرند. در نتیجه از اینکه نمی‌توانند به خاطر دغدغه‌های شغلی ساعات زیادی را در کنار فرزندانشان باشند احساس نارضایتی می‌کنند و یا از این بابت درگیر احساس گناه می‌شوند. این درحالیست که پژوهش‌ها نشان می‌دهد کیفیت تعاملات با کودک بسیار مهم تر از مدت زمان آن است. برای مثال اگر صبح تا شب در خانه باشید و به خاطر نرسیدن به آرزوهای شغلی خود حوصله چندانی نداشته باشید کودک به میزان بسیار کمی از حضور دائمی شما بهره می‌برد. اما اگر بتوانید پس از گذشت یک روز کاری با انرژی و اشتیاق در اختیار فرزند خود باشید و با او تعاملات مثبتی را شکل بدهید رابطه والد فرزندیتان به میزان قوی تری تقویت خواهد شد.

5- وجود همکاری میان زن و شوهر

اگر قرار بر این است که مادر به عنوان یک فرد شاغل در مخارج زندگی به همسر خود کمک کند لازم است که پدر خانواده هم در برخی کارهای خانه به همسر خود یاری برساند. در حقیقت زوجین شاغلی که تقسیم وظایف درستی میان خود دارند کمتر به مشکل برمی‌خورند و در نتیجه در ارتباط با فرزندان نیز عملکرد بهتری خواهند داشت. 

با این حال اگر با وجود تمام راهکارهایی که گفته شد نتوانستید به درستی از کودک خود مراقبت نمایید لازم است که با بهره بردن از مشاوره کودک بتوانید از نظرات یک متخصص و روانشناس بهره مند شوید. توجه به نیازهای فرزند از جمله مسائل مهمی است که اگر در کودکی برطرف نشود با آسیب‌های جسمی و روانی برای کودک همراه خواهد بود. برای اطلاع از روند دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا شاغل بودن مادر در دوران نوزادی به کودک آسیب می‌رساند؟

کودکان در دو سال اولیه زندگی به تماس نزدیک با مادر خود بیش از هر زمانی احتیاج دارند. از همین رو متخصصان پیشنهاد می‌کنند که حداقل برای 1 سال اول پس از تولد فرزندتان مرخصی شغلی بگیرید تا بتوانید با خیال راحت‌تری به امور مرتبط با نوزادتان رسیدگی کنید.

 

 

منبع : مادران شاغل و رابطه آن ها با نوزاد

 

 




:: برچسب‌ها: مادران شاغل و رابطه آن ها با نوزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 424
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 مرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: