نوشته شده توسط : ذهن نو

ترک شیشه چه روش‌هایی دارد؟ ماده مخدر شیشه در سال‌های اخیر و به‌ویژه در میان جوانان رواج بسیاری پیدا کرده است. با توجه به افزایش انرژی و تمرکز و همچنین کاهش نیاز به خواب، بسیاری از افراد به مصرف این ماده گرایش پیدا می‌کنند. بااین‌حال متأسفانه شیشه ماده مخدر بسیار قوی است که چند بار استفاده از آن باعث اعتیاد فرد خواهد شد و با توجه به وابستگی جسمی و روانی که در فرد ایجاد می‌کند معمولاً ترک اعتیاد به شیشه یکی از سخت‌ترین انواع ترک اعتیاد است. به همین خاطر بهتر است برای ترک شیشه با یک متخصص در این زمینه مشورت نمایید و با توجه به میزان و مدت زمان مصرف، برنامه مشخصی را برای ترک طراحی کنید زیرا قطع ناگهانی مصرف و یا کاهش بیش‌ازحد مقدار مصرفی به‌یک‌باره عوارض بسیاری را به همراه خواهد داشت. اگر برای ترک شیشه تصمیم گرفته‌اید در این مطلب همراه ما باشید.

منبع : 

ترک شیشه

عوارض ترک شیشه چند روز طول می‌کشد

مدت زمان نشانه های ترک شیشه

 

مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات 

 

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

 

مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلیمشاوره تحصیلی

از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها 

ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر 

 

 

 

ماده مخدر شیشه و نشانه‌های اعتیاد به آن

پیش از بررسی انواع روش‌های ترک شیشه راجع به نحوه اثرگذاری این ماده مخدر و نشانه‌های اعتیاد به آن صحبت خواهیم کرد. درصورتی‌که این نشانه‌ها را در فردی می‌بینید بهتر است هرچه سریع‌تر از یک متخصص در زمینهٔ اعتیاد کمک بگیرید. به خاطر داشته باشید که اعتیاد به شیشه همواره به‌صورت مصرف مستقیم این ماده بروز پیدا نمی‌کند و بسیاری از داروهای لاغری یا رفع خواب‌آلودگی نیز ممکن است حاوی این ماده مخدر باشند درنتیجه بهتر است نسبت به نشانه‌های اعتیاد به این ماده مخدر توجه کافی داشته باشید.

ماده مخدر شیشه از یک ماده شیمیایی به نام مت‌آمفتامین تهیه می‌شود و به همین خاطر ازجمله انواع مواد محرک است. این دسته از مواد اعتیادآور با ورود به جریان خون فرد مغز را وادار به ترشح بیشتر انتقال‌دهنده‌های عصبی ازجمله دوپامین و سروتونین می‌کنند و با توجه به نقشی که این انتقال‌دهنده‌های عصبی در احساس شادی و پرانرژی بودن دارند به دنبال مصرف شیشه فرد احساس لذت بخشی از شادی و سرحالی را تجربه خواهد کرد که تبدیل به انگیزه‌ای برای مصرف مجدد یا به عبارتی اعتیاد به این ماده مخدر خواهد شد.

ازجمله نشانه‌های اعتیاد به شیشه می‌توان به کاهش اشتها، کاهش نیاز به خواب، افزایش انرژی و سرحالی که با خلق همیشگی فرد همخوانی ندارد، تحریک‌پذیری و پرخاشگری اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید :  علائم اعتیاد به شیشه | نشانه ها و علائم مصرف شیشه

 

تماس با مشاور

روش‌های موجود برای ترک شیشه

روش‌های مختلفی برای ترک اعتیاد به شیشه وجود دارد که هریک از آن‌ها می‌تواند با توجه به موقعیت هر فرد برای گروهی از معتادین به شیشه مفید واقع شود. ازجمله روش‌هایی که در ترک شیشه وجود دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. برای شروع درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.

روش ماتریکس

ماتریکس را می‌توان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین و موفق‌ترین درمان‌ها برای ترک شیشه در نظر گرفت. این شیوه بیش از آنکه درمانی جسمانی باشد به بعد روانی توجه داشته و با ادغام روش‌های درمانی مثل درمان شناختی، درمان حمایتی و خانواده‌درمانی به فرد کمک می‌کند تا مصرف شیشه را کاهش داده و به صفر برساند. یکی از مهم‌ترین مزایا روش ماتریکس این است که باعث خواهد شد فرد در هر روز از ایام هفته برنامه مشخصی داشته باشد و می‌بایست رفتار خود را بر اساس این برنامه تنظیم نماید. علاوه بر این به‌صورت تصادفی در برخی جلسات آزمایش ادرار برای بررسی وضعیت اعتیاد فرد صورت می‌گیرد تا درمانگر دیدگاه بهتری نسبت به روند ترک در هر یک از بیماران داشته باشد.

ترک اعتیاد به کمک داروی متادون

برخی از کلینیک‌های ترک اعتیاد در شرایطی که تحمل نشانه‌های جسمی و روانی ترک شیشه برای فرد دشوار باشد از داروی متادون استفاده می‌کنند. با توجه به اینکه متادون ساختاری مشابه مواد افیونی دارد می‌تواند در کاهش درد و ایجاد احساس آرامش در فرد نقش بسیاری داشته باشد. این موضوع اگرچه تحمل نشانه‌های ترک شیشه را برای فرد آسان می‌کند اما ممکن است باعث اعتیاد به متادون شده و یا اعتیاد به متادون در کنار شیشه و به‌صورت مصرف همزمان شیشه و متادون ادامه پیدا کند. به همین خاطر این روش کمتر مورد تأیید متخصصین بوده و معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. برای اطلاع از نحوه استفاده و جلوگیری از اعتیاد به متادون کلیک کنید.

ترک شیشه با روش DST

اگرچه راجع به روش دی‌اس‌تی تحقیقات علمی جدی صورت نگرفته است بااین‌حال بررسی افرادی که از این روش استفاده کرده‌اند نشان‌دهنده نتایج رضایت بخشی در ترک اعتیاد می‌باشد. در این روش فرد برای مدتی در حدود ده ماه مورد مداوا قرار می‌گیرد و شربت تنتور تریاک به‌عنوان جایگزینی برای شیشه تعیین می‌شود و سپس در طی این بازه زمانی هر 21 روز مقدار یک‌پنجم از مصرف مواد مخدر در وی کاسته می‌شود.

جلسات درمانی دی‌اس‌تی ازجمله روش‌های ترک اعتیاد است که باورهای ذهنی و جنبه روانی را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد. در این روش معمولاً سعی می‌شود تا در کنار درمان وابستگی‌های جسمی و روانی به شیشه جهان‌بینی و دیدگاه‌های اصلی فرد نیز مورد بررسی قرار بگیرند. این بررسی باعث خواهد شد تا فرد برخی از باورها و افکار منفی که باعث گرایش وی به مصرف مواد مخدر شده است را کنار بگذارد.

لزوم استفاده از جلسات مشاوره در ترک شیشه

تحقیقات روان‌شناختی انجام شده بر روی افرادی که تجربه ترک اعتیاد را داشته‌اند نشان می‌دهد که وسوسه و میل به مصرف مجدد اصلی‌ترین عاملی است که باعث بازگشت آن‌ها به سمت مواد مخدر می‌شود. علاوه بر این تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به تکمیل فرایند درمان و شرکت منظم در جلسات بازپروری توجه بیشتری داشته‌اند در کنترل این وسوسه قوی‌تر عمل کرده‌اند. شناخت موقعیت‌هایی که باعث وسوسه فرد به مصرف مواد مخدر می‌شود و راه‌های کنترل این وسوسه ازجمله دلایل اهمیت استفاده از جلسات بازپروری است.

اعتیاد به شیشه باعث تغییر در شرایط طبیعی مغز شده و ممکن است برای مدت طولانی بدون مصرف شیشه مغز قادر به ترشح سروتونین نباشد. این موضوع باعث خواهد شد که فرد پس از ترک شیشه دوره‌هایی از افسردگی شدید را تجربه کند. کمک به فرد برای عدم ابتلا به افسردگی و یا راهکارهایی برای بهبود وضعیت روحی وی ازجمله اقداماتی است که روانشناسان برای ترک اعتیاد به شیشه انجام می‌دهند.

اعتیاد به مواد مخدر باعث بروز مشکلاتی در زندگی خانوادگی و همچنین موقعیت شغلی و تحصیلی فرد خواهد شد. یکی از اقدامات روانشناسان این است که به فرد کمک می‌کنند با انتخاب راهکارهای مناسب در جهت بهبود موقعیت شغلی و تحصیلی و همچنین ترمیم ارتباط با اعضای خانواده قدم بردارد. علاوه بر این همان‌طور که در ارتباط با روش دی‌اس‌تی گفته شد در طی جلسات بازپروری به فرد کمک خواهد شد تا جهان‌بینی و باورهای اشتباه خود را تغییر داده و نگاه سازنده‌تری نسبت به دنیای اطراف پیدا کند.

 

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به مواد محرک

 

نقش خانواده در ترک شیشه

نقش خانواده در ترک شیشه را با یک مثال شروع خواهیم کرد که به آن بازی (تعیین ترسو)، گفته می‌شود. تصور کنید دو اتومبیل با سرعت در حال نزدیک شدن به هم هستند و برخورد آن‌ها با یکدیگر و آسیب دیدن رانندگان حتمی است. در این شرایط راننده‌ای که برای اجتناب از این خطر سرعتش را کم کرده و یا راه را عوض کند ترسو نامیده می‌شود. این شرایط معمولاً میان معتادین به مواد مخدر و خانواده‌های آن‌ها به‌کرات دیده می‌شود. جدال میان فرد و خانواده از هر دو طرف و با تمام توان ادامه پیدا خواهد کرد و هیچ‌یک از طرفین حاضر نیست از مواضع خود کوتاه بیاید. بدیهی است که نتیجه چنین کاری تصادف و آسیب دیدن هر دو طرف است. به همین خاطر معمولاً به خانواده‌ها توصیه می‌شود که در برخورد با فرد معتاد شیوه‌ای محتاطانه‌تر داشته باشند.

به میزانی که خانواده بتواند شرایط حمایتی و روحی مناسب را برای ترک شیشه فراهم کند احتمال برخورد سازگارانه تر از سوی فرد نیز افزایش پیدا می‌کند. اگرچه اعتیاد یکی از اعضای خانواده موضوع بسیار ناراحت‌کننده‌ای است و موجی از احساسات منفی همچون خشم، غم، نفرت و یا حتی عذاب وجدان را در شما ایجاد خواهد کرد بااین‌حال توجه داشته باشید که بروز این احساسات و بدرفتاری با فرد راه‌حل مشکل شما نخواهد بود.

خانواده ها برای ترک دادن بیمار از چه کسی باید کمک بگیرند؟

خانواده‌ها می‌توانند با کمک گرفتن از مشاورین حیطه روانشناسی اعتیاد راهکارهایی را برای برخورد با فردی که دچار اعتیاد شده پیدا کنند. علاوه بر این بهتر است سایر اعضای خانواده و به‌ویژه کودکان از جلسات مشاوره استفاده کنند تا آسیب این مسئله در شرایط روحی و شخصیتی آن‌ها کمتر نگران‌کننده باشد. درصورتی‌که امکان استفاده از جلسات مرتب هفتگی و حضوری برای شما وجود ندارد می‌توانید با کمک گرفتن از مشاوره تلفنی اطلاعات خود را راجع به آنچه در این شرایط می‌توانید انجام دهید افزایش دهید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

سؤالات متداول

1. بهترین روش برای ترک شیشه کدام است؟

با توجه به تحقیقاتی که در ارتباط با نتیجه روش‌های درمانی شده است، روش ماتریکس به‌عنوان بهترین روش برای ترک شیشه شناخته می‌شود.

2. خانواده چه نقشی در ترک اعتیاد به شیشه یکی از اعضا دارد؟

سعی کنید علی‌رغم احساسات منفی که تجربه می‌کنید برخورد حمایتی با فرد داشته باشید و او را برای ترک شیشه ترغیب کنید. به خاطر داشته باشید که دعوا و بدرفتاری با فردی که دچار این مشکل شده صرفاً باعث فرورفتن هرچه بیشتر وی در اعتیاد به مواد مخدر خواهد بود.

3. ترک شیشه با کمک متادون چه عوارضی دارد؟

متادون یکی از انواع مخدرهای افیونی است و استفاده بیش‌ازحد از آن می‌تواند باعث اعتیاد فرد شود. به همین خاطر ممکن است اعتیاد به شیشه با اعتیاد به متادون جابه‌جا شود و یا در شرایط بدتر فرد درگیر اعتیاد همزمان به شیشه و متادون گردد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید از طریق شماره _ با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس بگیرید.

شماره تماس ذهن نو

 

 

منبع : ترک شیشه





:: برچسب‌ها: ترک شیشه ,
:: بازدید از این مطلب : 1309
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 16 آبان 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: