تنفس نوزاد در حالت طبیعی چگونه است؟ نوزادان پس از تولد در حالت طبیعی چیزی در حدود 30 تا 60 بار در دقیقه نفس میکشند با این حال گاهی ممکن است علائم تنفسی خاصی را از خود نشان دهند که میتواند به نگرانی والدین بیانجامد. برای مثال در برخی مواقع دچار ریتم تنفس سریع میشوند یا ممکن است هنگام گریه کردن برای لحظاتی قطع تنفس را از خود نشان دهند. ما در ادامه این مقاله تلاش کردهایم تا در مورد علائم تنفس طبیعی نوزاد و علائمی که نشان دهنده وجود خطری جدی هستند اطلاعات بیشتری را ارائه کنیم. در همین راستا بهره بردن از مشاوره کودک کمک میکند تا والدین بتوانند از نشانههای سلامت نوزاد آگاهی بیشتری بیایند و با فراگیری نکات لازم سلامت جنین را تامین نمایند.
منبع: تنفس نوزاد
تنفس نوزاد | علل تفاوت ریتم تنفسی نوزادان با بزرگسالان
نوزادان معمولا ریتم و الگوی تنفسی متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارند. برای مثال آنها اغلب به تندی نفس میکشند، در حین گریه دچار وقفههای تنفسی میشوند و ممکن است در برخی مواقع تنفس آنها با صدا همراه باشد. عوامل مختلفی در بروز این تفاوتها نقش دارند که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
– نوزادان به جای بینی بیشتر از دهان خود نفس میکشند.
– نوزادان از مسیرهای تنفسی بسیار باریک تری برخوردار هستند و در نتیجه انسداد مسیر تنفس نیز به سادگی بیشتری برای آنها اتفاق میافتد.
– استخوانهای قفسه سینه نوزادان هنوز محکم نشده و حالت غضروفی دارد.
– نوزادان هنوز تنفس صحیح را یاد نگرفتهاند. در واقع آنها به مرور زمان میآموزند که چگونه از ریهها و عضلات تنفسی خود استفاده نمایند.
– در بسیاری از موارد نوزادان در هنگام تولد مقداری مایع آمنیوتیک در مجاری تنفسی خود دارند.
برای آشنایی بیشتر با ویژگی های نوزاد تازه متولد شده کلیک کنید.
نوزادان در حالت طبیعی در هر دقیقه چقدر نفس میکشند؟
نوزادان پس از تولد در حالت طبیعی چیزی در حدود 30 تا 60 بار در دقیقه نفس میکشند. این تعداد میتواند در هنگام خواب به 20 بار در دقیقه کاهش پیدا کند. با گذشت 6 ماه از تولد نوزاد ریتم تنفس او به 25 تا 40 بار در دقیقه میرسد. این در حالی است که بزرگسالان در حالت طبیعی چیزی در حدود 12 الی 20 بار در دقیقه نفس میکشند.
نکته قابل توجه اینجاست که مشکلات تنفسی در نوزادان اغلب با گذشت 6 ماه برطرف میشود و الگوی تنفس آنها به مرور به بزرگسالان نزدیک میگردد. مشکلات تنفسی پس از 6 ماهگی اغلب نشان دهنده آلرژی یا مشکلاتی نظیر سرماخوردگی هستند. در این شرایط اگر احساس میکنید فرزندتان نمیتواند به راحتی نفس بکشد لازم است که از یک متخصص برای بررسی بیشتر اوضاع سلامتی او کمک بگیرید.
تنفس نوزاد | علائمی که باید جدی بگیرید
وجود برخی علائم میتواند به شما در مورد خطری جدی هشدار دهد. از جمله این علائم میتوان به مواردی نظیر انقباض بدن نوزاد در حین تنفس، کبود شدن رنگ صورت، سریع تر شدن سرعت تنفس نسبت به حالت عادی و طول کشیدن وقفه تنفسی کودک بیش از 10 ثانیه اشاره کرد. در صورت مشاهده هرکدام از این علائم با اورژانس تماس گرفته و سعی کنید از راهکارهای فوری که به شما ارائه میشود استفاده کنید. آنچه بیش از هرچیز اهمیت دارد این است که بتوانید آرامش خود را حفظ کرده و در لحظه تصمیمات درستی برای کمک به نوزاد بگیرید.
بیشتر بخوانید: مراقبت از نوزاد
تنفس نوزاد | توصیههایی برای والدین
برای اینکه از سلامت نوزاد خود مطمئن شوید و بتوانید در صورت بروز مشکل به او کمک کنید توجه به توصیههای زیر میتواند تا حد زیادی به شما کمک کند.
– به ریتم تنفسی نوزاد خود در حالت عادی توجه کنید. آشنایی بیشتر با این ریتم به شما کمک میکند که در صورت بروز هرگونه تغییر و مشکل بتوانید زودتر آن را تشخیص دهید.
– همواره نوزاد را به پشت بخوابانید. این کار از بروز مشکلات تنفسی در خواب و رویدادهای ناگواری نظیر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد پیشگیری میکند.
– به دمای بدن و اتاق نوزاد توجه کنید. گرم کردن بیش از حد محیط و پوشاندن لباسهای ضخیم بر تن کودک اغلب تنفس را برای او دشوار میکند. از پوشاندن چند لایه لباس ضخیم بر تن نوزاد و انداختن پتو روی صورت او هنگام خواب خودداری کنید.
– اگر فرزند شما سرما خورده یا دچار عفونت تنفسی خاصی شده حتما از یک متخصص برای مدیریت بهتر اوضاع کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا قطع شدن تنفس نوزاد در حین گریه طبیعی است؟
بسیاری از نوزادان به خصوص تا قبل از 6 ماهگی در ابتدای گریه کردن دچار قطع تنفس میشوند. با این حال این قطع تنفس کوتاه مدت بوده و نباید بیش از 10 یا 15 ثانیه طول بکشد.
آیا مرگ ناگهانی نوزاد به خاطر مشکلات تنفسی است؟
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد یک دلیل قطعی و مشخص ندارد. با این حال بسیاری از متخصصین بر این باورند که بروز مشکلاتی در مسیر تنفس از جمله علل اصلی بروز این اتفاق است.
منبع: تنفس نوزاد
:: برچسبها:
تنفس نوزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0