ماده مخدر گل یا ماریجوانا چیست و نحوه استفاده از آن چگونه است؟ با توجه به گسترش روز افزون شمار مصرف کنندگان ماده مخدر گل این سوال برای بسیاری از افراد به ویژه خانوادهها پیش آمده است. به دلیل کاهش سن استفاده از گل و عوارض ناخوشایند این ماده در سلامت جسم و روان فرد، بهتر است در صورتی که دچار سوء مصرف این ماده شدهاید و یا نشانههایی از ابتلا به آن را در نزدیکانتان میبینید، هرچه سریعتر با یک متخصص در زمینه اعتیاد مشورت نمایید.
علاوه بر این مشاوران میتوانند راهکارهای مناسبی را برای جلوگیری از اعتیاد فرزندان یا سایر عزیزانتان به شما آموزش دهند. در این مطلب راجع به ماده مخدر گل یا ماریجوانا و راههای درمان اعتیاد به آن صحبت خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم اعتیاد کلیک کنید.
منبع: ماده مخدر گل | ماریجوانا چیست
ماده مخدر گل یا ماریجوانا
ماده مخدر گل یا ماریجوانا در واقع همان ماری جواناست که قدرت اعتیاد آوری به مراتب بالایی دارد. این ماده از قسمتهای مختلف گیاه شاهدانه تهیه میشود و دارای ماده اعتیاد آور تتراهیدروکانابینول یا THC میباشد. THC اصلی ترین ماده اعتیادآور در مواد توهم زا و کنابیس ها نظیر حشیش، گل است. مقدار موجود از تی اچ سی در گل، گاه باعث میشود که حتی یک بار استفاده ازآن هم فرد را درگیر اعتیاد کند.
رایج ترین شیوه استفاده از گل این است که آن را به صورت پودر در کاغذ پیچیده و دود ناشی از سوزاندن آن را مانند سیگار وارد ریه میکنند.
کانابینولها یا THC به طور کلی میتوانند توانایی درک فرد از موقعیت زمانی و مکانی را تغییر دهند و باعث بروز توهم در مصرف کنندگان شوند. تاثیر اصلی آنها بر روی سیستم اعصاب مرکزی به صورت آرام کردن سرعت فعالیت دستگاه عصبی و ایجاد آرامش در مصرف کننده است.
نحوه استفاده و مکانیزم اثر ماده مخدر گل
یکی از اصلیترین راههای استفاده از ماری جوانا که به آن گرس یا وید نیز گفته میشود به صورت استنشاق دود ناشی از سوختن این ماده است. علاوه بر این بعضی افراد ماریجوانا را به صورت پودر در کیک نیز مصرف میکنند.
هنگامی که دود ناشی از سوزاندن این ماده وارد ریه میشودُ به سرعت و از طریق عروق خونی موجود در ریه در سراسر بدن پخش میشود. به همین خاطر سرعت تاثیرگذاری و شدت آن به مراتب بیشتر از زمانی خواهد بود که این ماده به صورت خوراکی استفاده شود.
اصلی ترین شیوه تاثیرگذاری این ماده بر روی گیرندههای کانابینوئیدی مغز است و درنتیجه تحت تاثیر قرار گرفتن آنها یک احساس آرامش و سرخوشی برای فرد به وجود میآید. اما در کنار این احساس سوخوشی، مشکلاتی نظیر کند شدن گذشت زمان، ایجاد اختلال در حافظه و بروز توهم نیز بروز پیدا میکند. این موارد از نشانههای استفاده از ماری جوانا هستند.
علائم اعتیاد به ماده مخدر گل یا ماریجوانا
چقدر با علائم اعتیاد به ماریجوانا آشنایی دارید؟ با کمی دقت در آمار اعتیاد کشور متوجه این موضوع خواهید شد که میزان مصرف این ماده بهخصوص در سنین نوجوانی و جوانی در حال افزایش است. به همین خاطر شناخت علائم اعتیاد به ماده مخدر گل یکی از اولین اقداماتی است که میتوانید برای جلوگیری از اعتیاد فرزندان یا اطرافیانتان به کار ببرید. متأسفانه این باور اشتباه در میان بسیاری از جوانان وجود دارد که ماریجوانا باعث اعتیاد نمیشود.
همین تصور بسیاری از مواقع باعث میشود که فرد تا پیش از اینکه کاملاً درگیر اعتیاد به این ماده شود متوجه علائم اعتیاد به گل نباشد. با توجه به تأثیرات منفی بسیاری که استفاده از گل روی سیستم اعصاب بیمار میگذارد بهتر است بهمحض اینکه با نشانهها و علائم اعتیاد به این مواد در اطرافیان خود روبهرو میشوید با یک متخصص در این زمینه صحبت کنید.
مصرف ماده مخدر گل یا ماریجوانا
از کجا میتوان فهمید که یک نفر ماریجوانا یا ماده مخدر گل مصرف کرده است؟ برای بسیاری از خانوادههایی که نگران سلامتی عزیزانشان هستند این سوال مطرح است. باید گفت که مصرف گل نشانههایی به همراه دارد که میتوانید به آنها دقت کنید.
در صورت مشاهده این نشانهها در عزیزانتان بهتر است هرچه سریعتر با یک متخصص در زمینه اعتیاد مشورت نمایید. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که تشخیص اعتیاد یا عدم اعتیاد به هرگونه ماده مخدر صرفا برعهده متخصصین این حوزه است و نشانهها میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. استفاده از تست گل نیز می تواند برای تصمیم قطعی به متخصص کمک کند. این نشانهها عبارتند از:
_دشواری در حفظ تعادل
_اختلال در حافظه
_قرمز شدن چشمها
_احساس خستگی یا خواب آلودگی
_رفتارهای ساده لوحانه مثل خندیدنهای نامناسب، رفتارهای دور از شان و…. که در حالت عادی از فرد سر نمیزند.
_افزایش اشتها، علاقه به موسیقی و تفریح و یک حالت سرزندگی که خلق عادی و همیشگی فرد نیست.
مسمومیت با ماده مخدر گل | عوارض ماریجوانا
درصورتی که مصرف ماریجوانا یا ماده مخدر گل بیش از تحمل بدن باشد، علائم مسمومیت یا اوردوز در فرد نمایان میشود. در صورت مشاهده همه یا برخی از نشانهها هرچه سریعتر بیمار را به یک مرکز درمانی منتقل نمایید. نشانههای مسمومیت با ماری جوانا عبارتند از:
_بالا رفتن ضربان قلب، احساس تپش قلب و درد در قفسه سینه
_تشنج
_حملات وحشت زدگی یا هر حالت اضطرابی شدید دیگر
_سردرد
_آسیب دیدن قدرت ادراک، قضاوت و توانایی عمل کردن در محیط
_نشانههای روانی ناگهانی و غیرعادی مثل هذیان، بدبینی یا فراموشی هویت
برای کسب اطلاع درباره عوارض ماریجوانا کلیک کنید.
تست اعتیاد به ماریجوانا
تست اعتیاد به ماریجوانا یا گل یکی از انواع تستهای اعتیاد است که با توجه به فراگیر شدن اعتیاد به این ماده، احتمالاً بسیاری از افراد به دنبال انجام آن هستند تا از سلامت فرزندان و یا حتی افرادی که قصد ازدواج با آنها را دارند، اطمینان حاص نمایند. انواع مختلفی از تست اعتیاد به ماری جوانا وجود دارد که با توجه به هدف و عوامل تأثیرگذار دیگری مانند هزینه از یکی از آنها استفاده خواهد شد.
تستهای اعتیاد به ماری جوانا مانند هر ابزار دیگری احتمالاً درصدی از خطا خواهند داشت. به همین خاطر بهتر است برای بررسی دقیقتر علاوه بر تست از افراد متخصص نیز کمک بگیرید. متخصصین روانشناسی اعتیاد میتوانند با استفاده از مصاحبههای بالینی و مشاهده برخی رفتارها و نشانههای خاص، در کنار نتیجه تست اعتیاد پاسخ دقیقتری درباره وضعیت فرد به شما بدهند. برای کسب اطلاعات در مورد تست گل بیشتر کلیک کنید.
ترک اعتیاد به گل یا ماری جوانا
ماری جوانا و گل برخلاف بسیاری از مواد مخدر دیگر از جمله تریاک، وابستگی جسمی برای فرد ایجاد نمیکند و اعتیاد به آنها تنها به صورت یک میل روانی شدید به مصرف مجدد است. این ویژگی باعث شده تا بسیاری به اشتباه تصور کنند که اعتیاد آور نیست.
با این حال باید بدانید که تمایل روانی به مصرف آن یک تمایل ساده نیست که بتوانید با آن مبارزه کنید و نیازمند یک اقدام درمانی مناسب برای یک بازه زمانی نسبتا طولانی است. به همین دلیل توصیه میشود که برای ترک این ماده مخدر این کار را زیر نظر یک متخصص انجام دهید و از قطع ناگهانی مصرف به صورت خودسرانه جدا خودداری نمایید.
با توجه به اینکه ماریجوانا هیچ اعتیاد جسمی برای فرد ایجاد نمیکند و داروی مشخصی نیز برای ترک آنها وجود ندارد، تنها راه درمان اعتیاد به این مواد استفاده از خدمات روان درمانی است.
در طی جلسات مشاوره، روانشناسان به شما کمک میکنند تا راهکارهای غلبه بر تمایل به مصرف به ماده مخدر گل را آموزش ببینید و همچنین دلایل زیربنایی که باعث بروز اعتیاد شدهاند نیز مورد بررسی و درمان قرار خواهند گرفت.
علاوه بر روان درمانی برای فرد معتاد، خانواده فرد نیز نکاتی را در جلسات روان درمانی آموزش میبینند. این نکات به آنها کمک میکند که شرایط مطلوبی را درجهت ترک ماده مخدر برای فرد فراهم نمایند.
خدمات ترک اعتیاد به ماریجوانا ذهن نو
بر اساس تحقیقات انجام شده در سایت verywellmind اولین قدم برای ترک اعتیاد به ماریجوانا این است که یک مرکز تخصصی برای این کار پیدا کنید. مجموعه ذهن نو تمامی امکاناتی که شما برای مراحل مختلف ترک به آن نیاز دارید را یکجا جمعآوری کرده است و به همین خاطر شما از اینکه بخواهید برای رفع نیازهای مختلفتان بین مراکز در رفتوآمد باشید بینیاز هستید. همانطور که گفته شد مهمترین بخش برای ترک اعتیاد به ماریجوانا استفاده از جلسات رواندرمانی است.
این جلسات در مرکز مشاوره ذهن نو توسط متخصصین باتجربه برگزار میشود. و علاوه بر شما خانوادهتان نیز برای برخورد با کسی که در حال ترک اعتیاد به ماریجوانا است آموزش داده میشوند. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی ترک اعتیاد مرکز ذهن نو بهرمند شوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ماریجوانا می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متداول در مورد ماریجوانا
1.آیا ماده مخدر گل اعتیاد آور است؟
بله؛ ماری جوانا وابستگی جسمی ندارد و به همین دلیل بسیاری از افراد تصور میکنند که اعتیادآور نیست اما این ماده اعتیاد روانی و میل به مصرف بالایی را در فرد ایجاد میکند.
2.نشانههای مصرف ماریجوانا چیست؟
دشواری در حفظ تعادل، قرمز شدن چشمها و خندیدنهای بیش از حد از نشانههای مصرف این ماده هستند. شما میتوانید برای آگاهی بیشتر از نشانههای مصرف ماری جوانا و نحوه ترک آن از مشاوره ترک اعتیاد استفاده نمایید.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: ماده مخدر گل | ماریجوانا چیست
:: برچسبها:
ماده مخدر گل | ماریجوانا چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 131
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0